پیشنهاد کانون‌ها برای دو مرحله‌ای شدن آزمون وکالت/ احتمال تغییرات جدی در فرایند آزمون و کارآموزی

پایگاه خبری اختبار- اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری متن پیش‌نویس پیشنهادی اصلاح آیین‌نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری را منتشر کرد، متنی که تغییرات مهم و گسترده‌ای را در فرایند جذب و آموزش کارآموزان وکالت پیش‌بینی کرده است.

این متن که پس از بررسی‌های مفصل و طولانی کانون‌های وکلای دادگستری آماده شده، برای قوه قضاییه ارسال شده اما از سوی این قوه با ایراداتی مواجه و مجدداً به اسکودا اعاده شده است. به گفته رییس کانون وکلای خوزستان، قوه قضاییه بر این متن ۶۹ نقد در قالب پیشنهاد و ایراد وارد کرده است.

بر اساس بخشی از این پیش‌نویس، کانون‌ها پیشنهاد داده‌اند آزمون وکالت به صورت دو مرحله‌ای (تستی و تشریحی) برگزار شود. افزایش سن داوطلبان به ۲۴ سال تمام و لزوم اخذ کارت پایان خدمت یا معافیت دائم تا قبل از زمان ثبت‌نام نیز از نکات مهم این متن است. حداقل نمره قبولی در آزمون، شصت درصد از کل نمره آزمون تعیین شده و حداقل نمره قبولی برای داوطلبان سهمیه ایثارگری نیز ۸۰ درصد از نمره آخرین داوطلب عادی قبول شده در کانون محل تقاضا است.

ایرادات قوه قضاییه بر این پیش‌نویس با قید «محرمانه» به اسکودا ارسال شده و محتوای آن مشخص نیست اما به گفته سهیل طاهری، عضو هیات مدیره کانون مرکز، عمده ایرادات قوه قضاییه پیرامون عدم جواز قانونگذاری به وسیله آیین نامه بوده است.

برای دانلود متن کامل این پیش‌نویس اینجا کلیک کنید

آنچه در ادامه می‌آید برخی مواد مهم مربوط به کارآموزی و آزمون وکالت است:

بخش سوم- آزمون ورودی، پروانه وکالت و کارآموزی

ماده ۲۸ (اصلاحی)

کمیسیون تعیین ظرفیت داوطلبان کارآموزی، تعداد مورد نیازپذیرش برای هر کانون را با توجه به شاخص جمعیت استان، سرانه پرونده، تشکیلات قضایی، تعداد پرونده‌های دارای وکیل و تعداد وکلا و کارآموزان، تعیین می‌کند.

ماده ۶ (الحاقی) ـ  آزمون ورودی در هر سال به صور ت هم‌زمان در کلیه کانونهای سراسر کشور رأسا یا از طریق اعطای نمایندگی برگزار می‌شود.

چگونگی برگزاری آزمون

ورودی، شرایط داوطلبان و مدارک مورد نیاز، زمان و مدت ثبت نام در آگهی مربوط که از طریق یک روزنامه کثیرالانتشار منتشر می‌شود، به اطلاع متقاضیان می‌رسد.

ماده ۷ (الحاقی) ـ در آگهی آزمون، با درج شرایط و موانع مقرر در قانون، باید تصریح شود چنانچه متعاقباً خلاف موارد مذکور احراز گردد، قبولی متقاضی کان لم یکن تلقی شده و در صورت صدور پروانه کارآموزی، طبق بند ۲ قسمت الف ماده ۸۲ اصلاحی این آیین‌نامه رفتار خواهد شد.

تبصره: داوطلب کارآموزی در موقع ثبت نام در آزمون باید بیست و چهار سال کامل شمسی داشته باشد.

ماده ۸ (الحاقی) ـ متقاضیان موظفند کانون مورد نظر خود را درآزمون تعیین کنند و در صورت پذیرش، صرفاً بر اساس نمره اکتسابی و ظرفیت کانون در یکی از شهرهای استان همان کانون، کارآموزی کرده، سپس به وکالت مشغول شوند.

ماده ۹ (الحاقی) ـ منابع سوالات آزمون، دروس حقوقی در حد مقطع کارشناسی و شامل: حقوق اساسی، حقوق تجارت، حقوق کیفری، حقوق مدنی، آیین دادرسی مدنی، آیین دادرسی کیفری و اصو ل و مبانی استنباط است.

ماده ۱۰ (الحاقی) ـ  آزمو ن ورودی، مجموعه ای است ازسوال‌های چهار گزینه‌ای در تمام دروس موضوع ماده قبل و سوالات تشریحی کتبی در دروس حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق کیفری. پس از تعیین نتیجه آزمون چهارگزینه‌ای، اوراق تشریحی صرفاً معادل دو برابر ظرفیت پذیرش هر کانون از دارندگان بالاترین نمرات آزمون چهار گزینه ای، تصحیح و با اعمال ضرایبی که در آگهی اعلام می‌شود، نمره داوطلبان تعیین و به تعداد مورد نیاز، اسامی داوطلبانی که حداقل نمره قبولی از کل را کسب کرده اند، به ترتیب رتبه، به عنوان پذیرفته شده آزمون، اعلام می‌شود.

ماده ۱۱ (الحاقی) ـ  حداقل نمره قبولی در آزمون، شصت درصد از کل نمره آزمون است و پذیرش افراد بدون کسب نمره لازم، ممنوع است. در صورتی که حائزین نمره شصت درصد، بیش از تعداد مورد نیاز کانون مربوط باشند، ملاک پذیرش بالاترین نمره اکتسابی خواهد بود.

ماده ۱۲(الحاقی) ـ پذیرش داوطلبان مشمول ماده ۵۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه (در طول مدت پنج سال اجرای آن)، منوط به کسب حداقل ۸۰ درصد از نمره آخرین داوطلب عادی قبول شده در کانون محل تقاضا است.

ماده ۳۲ (اصلاحی)

تقاضانامه باید دارای ضمائم زیر باشد:

۱ . تصویر مصدق کلیه صفحات شناسنامه و کارت ملی

۲ . تصویر مصدق دانشنامه کارشناسی و تأییدیه آن از دانشگاه و مرکز آموزش عالی صادرکننده دانشنامه. تاریخ فارغ‌التحصیلی باید قبل از تاریخ ثبت نام آزمون ورودی باشد.

۳ . تصویر مصدق کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت وظیفه عمومی. تاریخ پایان خدمت یا معافیت باید قبل از تاریخ ثبت نام آزمون ورودی باشد.

۴. ارائه گواهی سلامت روان از یکی از مراکز مشاوره مورد تأیید کانون.

۵ . چهار قطعه عکس

ماده ۲۰ (الحاقی) ـ  متقاضیان بند (د) ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری، باید همه شرایط زیر را داشته باشند:

۱. لیسانس حقوق قضایی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم. مدرک تحصیلی دیگری قابل پذیرش نیست.

۲. داشتن پنج سال متوالی یا ده سال متناوب سابقه اشتغال در سمتهای حقوقی. مقصود از کار و سمت حقوقی، صرفاً فعالیت مستمر به عنوان نماینده قضایی دستگاههای مذکور در دعاوی حقوقی و کیفری نزد مراجع قضایی موضوع ماده ۳۲ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی است و سمتهای اداری و کارشناسی در ادارات حقوقی را که شرح وظایف آنها، فعالیتی غیر از نمایندگی قضایی در دعاوی است، شامل نمی‌شود. برأی احراز فعالیت عملی، متقاضی باید آرا و صورتجلسه‌های مرجع قضایی مثبت حضور و دفاع به عنوان نماینده قضایی در حداقل سی مورد در طول پنج سال متوالی یا ده سال متناوب ارائه کند. همچنین سمت حقوقی متقاضی باید در احکام کارگزینی صادره در سالهای اشتغال درسمت حقوقی درج شده باشد.

۳. سی سال کامل شمسی خدمت در دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادهای انقلابی و نیروهای مسلح و بازنشستگی در آنها. سنوات ارفاقی پیش‌بینی شده در قوانین و مقررات مختلف، جزء سی سال خدمت محاسبه نمی‌شود.

مشمولین این ماده پس از گذراندن دوره کارآموزی و قبولی در اختبار، برابر ضوابط، پروانه وکالت پایه یک درجه دوم دریافت می‌کنند.

تبصره: ممنوعیت صدور پروانه کارآموزی  و وکالت برأی مشمولین این ماده در حوزه یا حوزه‌های قضایی پنج سال آخر

خدمت آنان، اعما ل می‌شود. این ممنوعیت برأی شاغلان در ادارات کل یا ادارات استانی یا کشوری، در استان محل استقرار ادارات مذکور خواهد بود.

ماده ۲۱ (الحاقی) ـ کانون در نیمه مرداد هر سال، از متقاضیان موضوع بند (د) ماده ۸ ثبت نام به عمل آورده و پس از بررسی مدارک آنان، چنانچه تعداد متقاضیان واجد شرایط تا سه درصد ظرفیت پذیرش کارآموزان همان سال باشد، اقدام به صدور پروانه کارآموزی می‌نماید و در صورتی که تعداد بیش از سه درصد باشد، با برگزاری آزمون کتبی، تعداد مورد نظر از بین افرادی که حداقل نمره ده و بالاترین نمره را کسب کرده باشند، پذیرفته خواهند شد.

تبصره: مواد درسی آزمون مطابق با مواد درسی آزمون ورودی داوطلبان عادی کارآموزی است.

ماده ۳۶ (اصلاحی)

کارآموز مکلف است در دوره کارآموزی، تکالیف زیر را در سه مرحله تحت نظر کانون و وکیل سرپرست، انجام دهد:

۱. مرحله اول: شرکت در جلسات سخنرانی و کارگاه‌های آموزشی حوزه وکالت و کارآموزی به مدت دو ماه و حداقل پنجاه ساعت.

در پایان مدت، از کارآموز آزمون کتبی به عمل آمده و پس از قبولی بلافاصله مرحله دوم آغاز می‌شود. در صورت عدم

شرکت در آزمون یا عدم قبولی، این آزمون تا دو مرتبه دیگر قابل تکرار است. در صورت عدم شرکت یا قبولی کارآموز درنوبت سوم، با اعلام کمیسیون کارآموزی و تأیید هیات مدیره، پروانه کارآموزی ابطال خواهد شد. این تصمیم قطعی است.

۲. مرحله دوم: کارآموز مکلف است مد ت شش ماه هر رو ز)به غیر از پنجشنبه ها و ایام تعطیل (تمام وقت اداری در مراجع قضایی(صحن دادگاه) حضور داشته و روزانه از یک پرونده دارای وقت رسیدگی یا در حال رسیدگی، گزارش تهیه نماید.

کارآموز در این مدت باید در همه انواع مراجع قضایی اعم ازشعب دادیاری و بازپرسی، دادگاه‌های حقوقی، خانواده، کیفری یک و دو، انقلاب، اصل ۴۹، تجدید نظر، دوایر اجرأی احکام و … شرکت نموده و حضور داشته باشد.

در صورت عدم تأیید کمیسیون، این دوره تا دو مرتبه دیگر و هر بار حداکثر به مدت چها ر ماه قابل تمدید است. در پایان مرتبه سوم و عدم تأیید در کمیسیون کارآموزی، با اعلام کمیسیون و تأیید هیأت مدیره، پروانه کار آموزی ابطال می‌شود. این تصمیم قطعی است.

۳. مرحله سوم: مدت این مرحله هفت ماه است و کارآموز باید تکالیف زیر را انجام دهد.

۳-۱- با معرفی کانون نزد وکیل سرپرست به آموزش و تمرین عملی امور وکالت بپردازد و گواهی ماهانه وکیل سرپرست را ارائه دهد.

۳-۲- در حداقل پنجاه ساعت جلسات سخنرانی و کارگاه آموزشی حضور یابد

۳-۳- امور محوله از سوی کانون را انجام دهد.

۳-۴- گواهی مربوط به انجام تکالیف را ارائه داده و پس از تأیید در کمیسیون کارآموزی، در اختبار کتبی و شفاهی شرکت کند.

درصورت عدم انجام تکالیف مذکور یا عدم شرکت در اختبارکتبی و شفاهی یا عدم قبولی، مرحله سوم به ترتیب مقرر تجدید میشود. چنانچه کمیسیون کارآموزی مجدداً انجام تکالیف را تأیید نکند یا عذر غیبت از اختبار را موجه نداند و یا کارآموز در اختبار قبول نشود، پروانه کارآموزی به نحو مندرج در بند ۲، ابطال خواهد شد.

تبصره ۱: کارآموزان در دوره سوم می‌توانند تحت نظر وکیل سرپرست، وکالت حداکثر تا پنج پرونده را در ماه قبول کنند. وکالت کارآموزا ن در پرونده‌هایی که احکام آنها قابل فرجام است یا مرجع تجدیدنظر از احکام آنها دیوان عالی کشور است و یا پذیرش اعاده دادرسی کیفری، منفرداً یا به همراه وکیل سرپرست و سایر وکلا ممنوع است. در دعاوی مالی که خواسته آنها بیش از نصاب مقرر است، قبول وکالت مجتمعاً با وکیل سرپرست بلامانع است.

تبصره ۲: کارآموزانی که طبق قانون نصف مدت مقررکارآموزی می‌کنند، مدت دوره‌های سه گانه به نصف کاهش می‌یابد.

ماده ۲۲ (الحاقی)- در هر مورد که کارآموز برأی شروع دوره اولیه یا مجدد در هر مرحله یا موارد دیگر مکلف به حضور و انجام تکالیف باشد، چنانچه حداکثر تا یک ما ه از تاریخ اعلام، دوره مربو ط را شرو ع نکند یا تا یک ماه پس از پایان دوره، خاتمه آن را اعلام و مدارک مربوطه را تحویل ندهد، به منزله عدم انجام تکلیف است. مگر اینکه تأخیر، حداکثر به مدت ۳ ماه با موافقت کمیسیون کارآموزی یا در موارد پزشکی حداکثر شش ماه با تایید پزشک معتمد کانون باشد یا کانون در شروع دوره تأخیر داشته باشد.

تبصره: دستورالعمل کارآموزی، شامل کلیه برنامه‌های آموزشی، نحو ه و میزان حضور در هر یک از مراجع قضایی، نصاب مالی برأی قبول وکالت و سایر موارد ضروری، همچنین شرح وظایف وکلای سرپرست، حداکثر ظرف شش ماه ازتاریخ ابلاغ این آیین نامه به تصویب هیأت عمومی هیأت مدیره کانونها رسیده  و برای همه کانونها، کارآموزان، وکلای سرپرست و مراجع مرتبط لاز م الاتباع است.

ماده ۲۳ (الحاقی) ـ در اجرأی بند ۲ ماده ۳۶ کلیه مراجع قضایی مکلف به پذیرش کارآموزان وکالت با معرفی کانون‌های وکلای دادگستری هستند. تهیه امکانات و برنامه اجرایی بند مذکور به عهده معاونت آموزش قوه قضاییه و دادگستری‌های کل استانها است.

ماده ۳۷ (اصلاحی)

هر کارآموز دارای کارنامه مخصوص خواهد بود که از طرف کانون به او داده می‌شود. این کارنامه باید در مورد حضور در جلسات دادگاه و سایر مراجع قضایی به گواهی قضات؛ کارهایی که نزد وکیل سرپرست انجام میشود و حسن اخلاق و رفتار در دور ه کارآموزی، به گواهی وکیل سرپرست؛ انجام کارهایی که از طرف کانون ارجاع می‌شود، به گواهی مسئول واحد ارجاع کننده و حضور در کلاسهای آموزشی و سخنرانی به گواهی کمیسیون کارآموزی برسد.

ماده ۲۴ (الحاقی) ـ در کلیه مواردی که تصمیم هیأت مدیره یا دادگاه انتظامی وکلا، ابطا ل پروانه کارآموزی است و همچنین در مورد انصراف کارآموز یا اقدامی که تلقی انصراف از آن بشود، صدور پروانه مجدد کارآموزی برای کلیه کارآموزان مشمول این آیین‌نامه منوط به شرکت در آزمون ورودی  و قبولی در آن و احراز شرایط قانونی است.

ماده ۲۵ (الحاقی) ـ اختبار کتبی و شفاهی شامل دروس حقو ق مدنی، آیین دادرسی مدنی و مقررات وکالت، حقوق کیفری، آیین دادرسی کیفری، حقوق تجارت و حقوق ثبت و امورحسبی است.

ماده ۲۶ (الحاقی) ـ قبولی در اختبار، منوط به کسب نمره ده از بیست در حداقل پنج درس و معدل کل دوازده از بیست است. در معدل گیری نمره هر درس، ضریب اختبار کتبی «سه» و ضریب اختبار شفاهی «یک» است.

ماده ۴۲ (اصلاحی)

در صورتی که کارآموز در اختبار قبول نشود، یک نوبت تجدید دوره خواهد شد. در دوره تجدیدی، مرحله سوم ماده۳۶ اصلاحی تکرار و در صورت مردود شدن در دومین اختبار، با اعلا م کمیسیون کارآموزی  و تأیید هیأت  مدیره، پروانه کارآموزی ابطال می‌شود. تصمیم هیأت مدیره قطعی است. ماده ۴۴ (اصلاحی)

به کارآموزانی که در اختبار قبول شده و سوگند یادکنند، پروانه وکالت پایه یک درجه دوم داده می‌شود و تا قبل از آن از امتیازات مربوط به وکلا برخوردار نخواهند بود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۴۵ دیدگاه ها

  1. همون دیگه قوه قضاییه باید باشه تا همه حساب کار خودشونو بکنند
    آخه نه اینکه الان همه اونایی که وکیل شدن علامه دهرن!! این کاملا بی عدالتیه ….اون قبلی هایی که وکیل شدن در سالهای گذشته بیان دوباره از فیلتر رد بشن مطمنا قریب بیش از ۶۰-۷۰ درصد وکلا همون مرحله اول رد میشن خداروشکر قوه قضاییه هست هر کی هر کی نشه ….

  2. دو نکته بنظر می‌رسد که غیر قانونی است نکته اول در آیین نامه شرط شرکت در آزمون رالیسانس حقوق گذاشته که این برخلاف حق مکتسب فارق‌التحصیلان فوق لیسانس حقوق ودکتری حقوق است که به عذر نداشتن لیسانس حقوق وبا وجود تصریح قانون وکالت مصوب۱۳۷۶ اکنون سال هاست که از حق قانونی خود محرومند.نکته دوم جهت اینکه این داوطلبان با داشتن حق قانونی نتوانند در آزمون وکالت شرکت کنند و پس از آن (در صورت رد کانون وکلا) از دادگاه انتظامی قضات پروانه بگیرند مدارک شرکت در آزمون وکالت رالیسانس ونه مقطع بالاتر گذاشته اند که بدین صورت جلوی شرکت فارق التحصیلان فوق لیسانس حقوق ودکتری حقوق را که کارشناسی حقوق ندارند بگیرند و اینگونه داوطلبان نتوانند با وجود اینکه قانون بنفع آن‌ها ست در آزمون وکالت شرکت کرده و در صورت منع کانون مورد نظر از دادگاه انتظامی قضات پروانه اخذ نمایند. اینجانب پیشنهاد میکنم مدرک مورد نیاز برای شرکت در آزمون کانون وکلا را به مدرک لیسانس یا فوق لیسانس یا دکتری تغییر دهند که فارق التحصیلان مقاطع بالاتر از شرکت در آزمون وکالت محروم نگردند وتوان شرکت واحقاق حق قانونی خود را داشته باشند ضمنا شرط داشتن مدرک لیسانس نیز بلحاظ عدم تطابق با قانون وکالت ۱۳۷۶ حذف گردد (وبه جای آن لیسانس یا بالاتر گذاشته شود) ضمنا پیشنهاد میکنم کسانی که این آیین نامه را پیشنهاد کرده انددر صورتی که عضو هیئت مدیره کانون وکلا باشند بلحاظ زیر پا گذاشتن قانون وکالت ۱۳۷۶به مجازات قانونی مورد نظر در قانون وکالت ۱۳۷۶ محکوم گردند…

  3. قشنگ دارن همه چیو آماده میکنن ک یکی ام ک میخواد درست تو ایران درس بخونه بزاره بره خارج

  4. جناب دکتر کوشا شما که در لایو گفتید شماها مثل بچه های من هستید قصد اذیت کردن شماها رو ندارید پس این اصلاحیه ها چیه … چرا هربار یه داستان جدید درست میکنید برای ما …آزمون وکالت همینطوری سوالاش در حد دکتراس …حالا میخواین ۲مرحله ایش کنید مگه در دانشگاه چی به ما یاد دادن که اللن میخواین جواب پس بگیرین از ما …خدا رو خوش نمیاد انقدر اذیتمون میکنید با کلی امید و آرزو ۴سال درس خوندیم در دانشگاهی که هیچی آموزش ندادن و هرچیم که یاد گرفتم خودم یاد گرفتم حالا هی قانون جدید بزارید ۶ درس رو چندتا درس دیگر هم اضاف کنید حقوق اساسی کمه حقوق اداری حقوق بین الملل یه چند تا درس عربی هم اضاف کنید زبان تخصصی هم یادتون رفت… ۲ مرحله ای کمه ۴ مرحله ای بزارید فقط دارید ما رو عذاب میدید خدا جای حق نشسته … انشالله که اصلاحیه غیر منطقیتون تصویب نشه

  5. از وقتی این خبر رو خوندم تمام تمرکزم به هم ریخته برای ازمون. برگزاری آزمون وکالت به شیوه پیشین هیچ مشکلی نداشت. بخدا جوان هارو درک کنید توی این وضعیت اقتصادی همه جوان ها دنبال این هستن که از خانواده جدا بشن و مستقل بشن یا حداقل از لحاظ مالی مستقل بشن ، ولی آیا این شرط ۲۴ سال سن جفا نیست؟؟ خدا خدا میکنم که تصویب نشه

  6. حالا که همه قوا بگونه ای کمر همت بر نابودی منصب وکالت بستن شما کانونی ها مصرانه دارید دایره وکالت رو تنگ تر می کنید تا حرف کسانی که می گویند وکیل شدن رانتی است حرف حساب شود
    عزیزان دوره انحصارگرایی تموم شد کانون و مرکز و یکی کنید هر کسی هم میانگین کل دروسش بالای ۶۰ با سوالات متعارف( نه کلک تست ) بود بشه وکیل تا این حرف انحصارگرایی از دهن یه عده بیفته

  7. تو همین ظرفیت موندن همه میگن چرا اینقدر کمه
    بعدتر تو طرح سوالاتم موندن سوالات فوق فضایی میدن که خوده دکترین تو جواب درستش تو اختلافن اوقت میان چند مرحله ای و گیم اور؟ ولمون کنید یه بارکی بگین پروانه نمیدیم خدایی اشتباه کردم حقوق خوندم زمان ما کنکور بود اومدیم شد بدون کنکور
    انحصار واقعا تا کی؟ بنظرم ازمونارو تحریم کنیم بهتره من که دیگه شرکت نمیکنم یعنی امیدی نیست واس چی هی سالایان سال عمرمو تلف کنم؟! طرف میره کارمند میشه بعد بازخرید و بازنشسته میاد بدون ازمون مدرک میگیره بعد من هی درجا؟!!!! اصول فقه که باید حذف بشه چون ۹۰درصد نمیخونن

  8. چرا انقدر سر میدونید مارو یکلام بگید نمیخواین وکیل بگیرین بگین میخواین از خودتون وکیل بگیرید اینجوری راحت ترین که … دیگه انقدر لازم نیست اصلاحیه بزنید … خستمون کردید…

  9. فاجعه است. این جور دم از استقلال کانون می زنن. حتما تصویبش هم می کن. این به معنی واقعی یعنی انحصار طلبی

  10. کسی که با برنامه برا آزمون مطالعه می‌کند و یک حقوق خوان بروز هست، از هیچی نمی‌ترسه! کسی که جزوه خوان بوده و نه کتابخوان و دانه جو بوده و نه دانشجو همیشه از آزمون ترس داره! مرد میدان اون کسی هست که از وقتی وارد این رشته میشه برنامه داشته باشه و در هر مقطع زمانی ام خودشو بروز نگه می‌داره! و از هیچ آزمونی واهمه نداره! و بهانه‌گیر نیست!
    موفق و پیروز باشید

    1. آقای امیر حسام مثل اینکه امر بر جنابعالی مشتبه شده که امر وکالت یعنی ریاست بر ممالک کل جهان. نه برادر ازین خبرا نیست مثل اینکه شما مسایل را با یکدیگر قاطی کردی. چرا باید فقط در حوزه وکالت این همه پیچیدگی باشه؟ چرا در سایر مشاغل اینگونه نیست؟ چرا سایر مشاغل با جزوه و به قول ادبیات عجیب جنابعالی!! با دانه جو بودن عرصه تنگ نیست؟؟؟؟ همین وکالت هم در حال حاضر با کتابخوان بودن چیزی سر هم نمیاد چون سوالات در حد دکتری و بلکه بالاتر می باشد. کتابخوان بودن و دانه جو نبودن و بروز بودن چرا ۱۰ سال پیش و بلکه ۱۵ سال پیش و بیشتر نبود؟ وکالت امروزه مهم شده ؟ قبلا دانه جو بودن اشکال نداشت؟ شاید در جواب بگویید تعداد فارغ التحصیل حقوق و وکیل در گذشته به این میزان نبود . اما این جواب هم قابل پذیرش نیست چرا که این مقصرش فارغ التحصیل حقوق نیست بلکه پذیرش بی رویه و بدون آزمون رشته حقوق است . آقایان باید پذیرش لیسانس حقوق را محدود کنند نه پذیرش وکالت را.
      به نظر کمی در ادبیات و کمی هم در استدلالات خود تجدیدنظر کنید.
      مسوول اختبار هم جملات را سانسور نکند. اسم و فامیل بنده درج شده. چیزی پای سایت شما نیست.

  11. واقعا برای تنظیم کنندگان این پیش نویس متاسفم ، برای اولین بار بود دیدم که یک طرح پیشنهادی اینقدر مغرضانه و بدون انصاف نوشته شده .
    در نگاه کانون های وکلا و متولیانش ، منافع صنف بر هر چیزی اولویت و برتری داره .
    آیا چنین افرادی میتوانتد حامی حق و عدالت و مدافع مظلومین باشند ؟

  12. چه جالب واقعاااا. انحصار رو بروزرسانی کردن. گفته ملاک ۶۰ درصد نمره کله ولی اگر از ظرفیت بیشتر شد نمره های بالاتا وقتی که ظرفیت پرمیشه ملاک‌عمله؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!! بعد اگرکسی بهشون انتقاد کنه بعصیها فکرمیکنن ما با اینها پدرکشتگی داریم.

  13. یا خودِ خدااااااا
    اومدن اَبروش رو درست کنن زدن هر دو چشمش رو هم کور کردن!!!!
    این بود تصمیم شون مبنی بر تخصصی کردن ، حذف نمایندگان دستگاهها از شمول اخذ پروانه، عدم سختگیریهای بی مورد و ….
    واقعا که ! هر دم ازین باغ بری میرسد
    بازم خداروشکر که خودشون قانونگذار و تصمیم گیر نهایی نیستن و باید از فیلتر رد بشه این به اصطلاح اصلاحیه شون وگرنه خدا باید به داد همه حقوقی ها میرسید

    1. نهادی که قادر به طرح۱۲۰ سوال بدون اما واگر نیست حالا میخواد ازمون تشریحی برگزار کنه.جل الخالق. شما که ذینفعان ازمون وکالت هستید چراباید اصلا طرح سوال و واضع آیین نامه (شما بخوانیدقانون) باشید؟؟؟؟؟ چه کسی به شما اجازه داده که آنقدر جسارت داشته باشید که در این حیطه ها ورود کنید؟ اگر فرضا در ازمون کنکور پزشکی خود پزشکان طراح سوال بودن یا مثل شما قانونگذاری میکردن ای بسا چه خطابه های تند وتیزی توسط شما داعیان دروغین عدالت بیان می شد.متاسفم برای عمری که از جونهای این کشور به فنا دادین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا