توصیه و رهنمودهای آقای علی اکبر غلامی رتبه اول آزمون وکالت ۹۴ کانون وکلای دادگستری مرکز

توصیه و رهنمودهای آقای علی اکبر غلامی
رتبه اول آزمون وکالت ۹۴ کانون وکلای دادگستری مرکز

پایگاه خبری اختبار – آقای علی اکبر غلامی حائز رتبه اول آزمون وکالت ۹۴ کانون وکلای دادگستری مرکز توصیه و رهنمود های خود برای داوطلبان آزمون های حقوقی را بیان کرد.

آقای علی اکبر غلامی در پاسخ به درخواست پایگاه خبری اختبار متنی حاوی توصیه و رهنمود های خود را برای انتشار در اختیار ما گذاشتند.

در نوشته آقای غلامی نکات کلیدی و بسیار مهمی وجود دارد که مطالعه و دقت در آن به همه داوطلبان آزمون های حقوقی توصیه می شود، تاکید بر استفاده از منابع اصلی، اتکای به نفس و آرامش و نظم و برنامه ریزی از مهمترین نکات مورد اشاره آقای غلامی هستند.

مطلب ارسالی آقای علی اکبر غلامی را بخوانید :

منابع برای آزمون وکالت را همگان میدانند و احیانا در کتابخانه خود دارند. اندک اختلافی بین لیست منابع معرفی شده توسط دوستان وجود دارد. پس بنا ندارم لیست بلند بالایی از نام کتابهای دکتر کاتوزیان، صفایی، شمس، اسکینی، صادقی و… را فهرست کنم! تقریبا می دانیم که چه باید خواند؛ اما آیا واقعا می خوانیم و اگر میخوانیم خوب و با دقت می خوانیم و می فهمیم؟!

قصدم تنها بیان نکته های ریز ولی از نظرها پنهان مانده است…

به عنوان شخصی که رتبه ۵۰۰ کنکور سراسری سال ۸۰ رشته ریاضی بوده؛ تحصیل کرده مهندسی هوافضا در دانشگاه صنعتی شریف؛ سال ها تدریس ریاضی برای کنکور؛ فارغ التحصیل حقوق سال ۹۴ از دانشگاه پیام نور تهران جنوب؛ رتبه یک وکالت سال ۹۴ کانون مرکز…… باید عرض کنم که کنکور و هر آزمونی شبیه کنکور که جامع باشد، راه و روشی مناسب خود می طلبد. در این سال ها بسیاری شاگردانی داشتم که مشکل آنها سواد نبود؛ بلکه مشکل این بوده و هست که دوستان دقت نمی کنند که قرار است در چه آزمونی شرکت کنند؟! اصولا رویکرد آن آزمون چگونه است؟!

زمانی که شما بدانید که وارد چه آزمونی می شوید و طراحان سوال با چه دیدگاهی مبادرت به طرح پرسش می کنند و به چه نکات و چالش هایی علاقه دارند، دیگر استرس مفهومی برای شما نخواهد داشت. خواهید دانست که چگونه کتاب بخوانید و خود به مانند یک طراح سوال خواهید شد.

بهترین روش مطالعه همین است. یعنی به گونه ای یک کتاب مرجع را بخوانید که گویا طراح سوالید و می خواهید داوطلبان را محک بزنید. مهم نیست چه کتابی می خوانید؛ مهم اینست که چگونه می خوانید… این منابع نیستند که اعجاز می کنند؛ این نوع نگاه شما به کتاب است که شاهکار خلق می کند.

همه می دانیم که کتابهای کاتوزیان یا شمس یا… جزء منابع معتبر دروس مربوطه هستند. اما آیا تا به حال یک بار هم آن ها را خوانده ایم؟! اگر یک بار خوانده ایم آیا با دقت و عمیق بوده؟! آیا چیزی از مباحثش به یاد داریم؟! آیا می توانیم برای کسی فقط ده دقیقه در مورد مبحثی از آنچه در این کتاب ها ذکر شده سخنرانی کنیم و به او یاد دهیم؟!

برنامه ریزی برای آزمون وکالت در چهار مرحله :

۱- در هر آزمونی از جمله وکالت یا ارشد یا… که می خواهید شرکت کنید، ابتدا چند سری سوال از سال های قبل آن آزمون را تهیه کنید. (مثلا ۱۰ سال اخیر)

سپس به مدت یک الی دو روز فقط به سوالات نگاه کنید! تاکید می کنم که فقط نگاه کنید! به دنبال جواب دادن نباشید.

فقط ببینید رویکرد و ادبیات سوالات و گزینه ها چگونه است؛ و در طول سالیان، روند تغییر پرسش طراحان چگونه بوده است. اصولا طراحان علاقه دارند که چگونه شما را در آن آزمون خاص به چالش بکشند یا چه تعداد سوال از مباحث مختلف می دهند.

مثلا در این کنکاش در می یابیم که از قانون آیین دادرسی نیروهای مسلح فقط یک سوال در آیین دادرسی کیفری طرح می شود. پس اگر نخواستیم یا وقت نداشتیم، این قانون را نمی خوانیم؛ چون می دانیم که یک تست را از دست می دهیم نه پانزده تست را!

پس با دقت و تمرکز، خود را در فضای آزمون و سوالات آن قرار دهید.

۲- کتاب های منبع را بخوانید! لطفا بخوانید! یک بار هم که شده با دقت و عمیق این کتاب ها را کامل بخوانید!

البته با رویکردی که در بالا اشاره شد. یعنی وقتی فهمیدید که چگونه قرار است شما را محک بزنند، آن وقت با همان دیدگاه کتاب را بخوانید.

اسم کتاب کاتوزیان یا صادقی شما را حقوقدان نخواهد کرد؛ بلکه باید کتاب را گشود و مطالعه کرد!

این کار را از هر وقت شروع می کنید، باید تا سه ماه قبل از آزمون وکالت تمام شود. یعنی سه ماه مانده به آزمون وکالت، دیگر خواندن کتاب مرجع بس است!

۳- قانون بخوانید! سه ماه پایانی، قانون را ترجیحا از کتاب های نظم بخوانید! مثلا نظم کاتوزیان برای مدنی، نظم فرحناکیان برای تجارت، نظم حیاتی برای آیین دادرسی مدنی. برای مجازات و آیین دادرسی کیفری نظم یا محشا نیازی نیست؛ متن قانون کافی است. البته خودتان خلاصه نویسی کنید. از آنچه که در مواد مختلف و پراکنده قانون در می یابید، خلاصه بردارید؛ ترجیحا با شکل و نمودار.

یک تصویر بهتر در ذهن باقی می ماند تا یک نوشته …

بعد از هر فصل قانون که می خوانید، تست بزنید و جواب تست ها را با دقت بخوانید. ببینید کجای کار شما ایراد دارد و در کدام دام و تله طراح سوال افتاده اید.

به تست هایی بیشتر تکیه کنید که مربوط به آزمون مورد نظر شماست. یعنی اگر وکالت شرکت می کنید، به تست های وکالت سال های قبل بیشتر توجه کنید؛ نه ارشد! در این دو آزمون، تفاوت فاحشی در رویکرد طراحان سوال وجود دارد.

سر خود را شلوغ نکنید! مثلا اگر مبحث فرجام خواهی در قانون آیین دادرسی مدنی را شروع می کنید، آنرا تمام کنید و تست بزنید و بعد بروید سراغ مبحث دیگر یا درس دیگر. مبحث را تکه پاره نکنید!

قوانین خاص را آخر سر مطالعه کنید. یعنی دو سه هفته مانده به آزمون آن ها را بخوانید. مثل قانون دیوان عدالت یا آرا وحدت رویه یا قانون موجر و مستاجر یا…

۴- هفته پایانی اختصاص به مرور و همچنین محک زدن خود دارد.

چه چیز را مرور کنیم؟ وقتی که تست می زنید، آن تست هایی که فکر می کنید بعدها ممکن است جوابش فراموشتان شود علامتگذاری کنید. (حتی اگر درست جواب دادید!) و همچنین اگر تستی نکته جالبی برایتان داشت، در حاشیه کتاب تست خود بنویسید.

در زمان مرور فقط کافی است به تست های علامت زده شده و حاشیه های دستنویس خود نگاه کنید! همه چیز را به یاد خواهید آورد!

روزی یک درس را مرور کنید. جمعا شش روز!

همزمان با این کار، روزی یک آزمون از سال های گذشته وکالت را بزنید. مثلا در یک روز وکالت ۹۴ را در زمان ۱۲۰ دقیقه بزنید. در روز بعد وکالت ۹۳ و همین طور روز بعد.

هرچه به سال های عقب تر می روید، دیگر مجازات و آیین دادرسی کیفری را نیازی نیست بزنید. خود را با سوالاتی از قوانین منسوخ، خسته و گمراه نکنید!

روز قبل از آزمون هیچ نخوانید و همه کتاب ها و… را ببندید و کنار بگذارید. در زمان آزمون بیشتر از هر چیزی به آرامش ذهن نیاز دارید. پس تا دقیقه آخر نباید خواند و ذهن را آشفته کرد!

لیست منابع آزمون وکالت :

مدنی :

  • برای مدنی ۲ و ۳ و ۴ و ۸ کتاب های دکتر کاتوزیان (اموال و مالکیت، اعمال حقوقی، وقایع حقوقی، شفعه و وصیت و ارث)
  • برای مدنی ۱ و ۳ و ۵ کتاب های دکتر صفایی (اشخاص و محجورین، قواعد عمومی قراردادها، مختصر حقوق خانواده)
  • مدنی ۳ هر دو کتاب را بخوانید ضرر نمی کنید!
  • برای مدنی ۶ و ۷ کتاب نمی خواهد! نظم کاتوزیان کافی است. ولی اگر کلا هیچ چیز بلد نیستید، آنوقت کتاب عقود معین دکتر کاتوزیان!
  • نظم دکتر کاتوزیان
  • تست : دکتر شهبازی

آیین دادرسی مدنی :

  • دکتر شمس (بنیادین)
  • نظم دکتر حیاتی
  • تست : ساده ساز فرحناکیان

تجارت :

  • کتاب های دکتر اسکینی (پنج جلد)
  • نظم فرحناکیان
  • تست : ساده ساز فرحناکیان

مجازات :

  • برای جزای اختصاصی کتاب های دکتر میرمحمد صادقی
  • برای جزای عمومی کتاب نمی خواهد، متن قانون کافی است. ولی اگر کلا نمی دانید داستان از چه قرار است، آن وقت کتاب های دکتر اردبیلی!
  • تست : قانون یار مجازات

آیین دادرسی کیفری :

  • متن قانون
  • تست : نیازی نیست ولی حالا که اصرار دارید قانون یار!

اصول فقه :

  • کتاب اصول استنباط دکتر محمدی
  • تست : دکتر شهبازی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۶۰ دیدگاه ها

  1. سلام موناجان.ممنونم.یه سوال دیگه دارم امیدوارم هرکسی میدونه جوابموبده.برا ایین دادرسی مدنی من فقط سعی دارم قانون باتست روبخونم.اگه نتونم سه جلدبنیادی دکترشمس روکنارشون بخونم ایامیتونم توازمون درصدبالایی ازایین دادرسی مدنی روصحیح جواب بدم؟ ممنونم

  2. سلام من ازاول مردادشروع کردم بنظرتون اگه روزی یازده ساعت بخونم براوکالت۹۵میرسم.لطفا جواب بدین

    1. دوست عزیز کیفیت مطالعه و برنامه ریزی صحیح، خیلی مهمتر از کمیت است. با یک برنامه صحیح و
      پشتکار و بدون استرس انشاءالله موفق می شوید

  3. بچه ها کتاب اصول فقه شب خیز را برای اصول فقه و کتاب فرهاد بیات برای مدنی را از دست ندید 

    فوق العاده هستند 

     

     

     

  4. سلام وقت بخیر ،ببخشید اگه مقدور واستون من شماره شمارو واسه یه راهنمایی تلفنی داشته باشم ممنون اگه مقدور واستون ،من تازه فارغ التحصیل شدم می خوام شروع کنم به خوندن

    1. سلام این کانال جناب غلامی در تلگرام هست می توانید با ایشون از اینجا ارتباط برقرار کنید:

      @gholamivekalat

       

  5. سلام.برای قبولی ایشون در کانون مرکز و رتبه یک بهشون تبریک میگم.اما چرا اینقدر دوستان نسبت به قانون مجازات و قانون آیین دادرسی کیفری کم لطف هستن؟درسته که دو ساله تغییر و تحول کرده ولی این به این معنا نیست که سخته.فقط چون نسبت به قوانین جزا و کیفری سابق تعداد مواد افزایش پیدا کرده و البته منطقی تر شده اند به نظر سخت جلوه می کنند.

    کافیه با دقت مطالعه بشن و تکرار و تکرار و تکرار.اون وقت می بینید که ملکه ذهنتون شدن.در ضمن نکته اصلی علاقه هست.من ارشد حقوق جزا رو دارم و فوق العاده هم به رشته ام علاقه دارم و کلا ذهنم نکته های جزایی رو خوب می گیره.با اینکه رشته ادبیات بودم.پس رشته دبیرستان به نظرم اصلا ربطی به این نداره که یه نفرچون دیپلم ریاضی بود جزاییات رو ۹۵زده.

    برای همگی دوستانم آرزوی موفقیت دارم.

     

     

     

     

    1. اگه دیر شروع کردی فقط آزمونای جمع بندی و شرکت کنی بهتره چون برنامش جلوتر از درسهایی هست که میخونی

      1. خطاب به رتبه ۴ وکالت ۹۴
        می شه لطف کنید و از بین منابع اعلامی تون اونهایی که به نظرتون عالی بود و توی تست وکالت و آزمایشی ها خیلی بهتون کمک کرده یک راهنمایی بکنید تا ما قبول نشده ها هم از تجربیات شما برای سال بعد استفاده کنیم تا شاید گردونه روزگار به سوی ما هم بچرخه ،ممنون می شم

  6. سلام جناب آقای هوشیار

    صبح شما و همکاران محترمتون بخیر

    ببخشید ؛ چون توی یکی از پست ها فرموده بودید که هر سوالی از کسی دارید باید در منظر عموم پرسیده بشه و نمی تونید پل ارتباطی بین دو نفر ایحاد کنید؛ با اجازه تون از یکی از مخاطبینتون سوالی دارم، خواهش می کنم تایید بفرمایید.

    (( آقای مهدی نادری راد، رتبه ۲۹ کانون قم ))

    لطفا اگر ممکنه ترازتون رو بفرمایید. من ترازم ۶۴۴۰ شده

    تراز شما چند شده که تونستید آخرین رتبه قم رو بدست بیارید؟

    از پاسخگویی تون پیشاپیش تشکر می کنم.

     

  7. سلام جناب هوشیار 

    یک سوال داشتم …. فرق بین اصول فقه و اصول استنباط شبخیز چیه برای قضاوت کدام بهتره .. چرا ؟

    تشکر.

    1. سلام

      اصول فقه دانشگاهی شب خیز برای وکالت هست خیلی عالیه

      اصول الاستنباط شب خیز که ترجمه اصول الاستنباط علامه حیدری است برای قضاوت هست خیلی عالیه

       

       

  8. با سلام طبق بررسی کارنامه های دوستان در کانون مرکز نفر ۱۰۰۰تقریبا تراز حدود۸۵۵۰تا۸۵۷۰را بدست اورده واز ایثارگران هم بیشتر از۵۰نفر قبول نخواهند شد

  9. آقای مجتبی؟

    روزی سه درس هر کدام تا هرجا ذهنتون کششششید

    خودتون رو محدود ب ساعت و صفحه نکنید.

    کمییت مهم نیست.اصل کییفیت کاره شماست.

    من اینجوری قبول شدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا