دستور عجیب رییس مرکز وکلای قوه قضاییه

دکتر بهادری جهرمی از معاونش خواست مانع از تصویب طرح «ممنوعیت صدور و تمدید هر نوع پروانه اشتغال برای شاغلین و بازنشستگان» بشود

پایگاه خبری اختبار- دکتر علی بهادری جهرمی رییس مرکز وکلای قوه قضاییه در نامه ای به معاون خود دستور داد فعالیت خود را جهت جلوگیری از تصویب طرح «ممنوعیت صدور و تمدید هر نوع پروانه اشتغال برای شاغلین و بازنشستگان» متمرکز کند.

دکتر علی بهادری جهرمی رییس مرکز وکلای قوه قضاییه شب گذشته با انتشار تصویر نامه ای خطاب به معاون پژوهش و توسعه این مرکز، ضمن دستور به او برای خروج نمایندگان مرکز وکلای قوه قضاییه از روند مذاکرات راجع به طرح «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار»، از او خواست فعالیت خود را «جهت جلوگیری از تصویب» طرح «ممنوعیت صدور و تمدید هر نوع پروانه اشتغال برای شاغلین و بازنشستگان» متمرکز کند.

طرح ممنوعیت صدور و تمدید هر نوع پروانه اشتغال برای شاغلین و بازنشستگان

ماده واحده- صدور و تمدید هر نوع مجوز یا پروانه اشتغال به کار وکالت، کارشناسی از قبیل کارشناسان رسمی دادگستری، نظام مهندسی، خدمات مشاوره، ترخیص‌کاری و خدمات گمرکی، ازدواج و طلاق، امور اتباع بیگانه، تعویض پلاک، صدور گواهینامه، حج و زیارت، قرارداد برونسپاری، انواع داروخانه‌ها و مراکز درمانی، خدمات انتظامی و قضایی و سایر عناوین مشابه برای افراد حقیقی و حقوقی که هریک از اعضای آن در هریک از صندوق‌های بیمه حقوق و یا مستمری دریافت می‌کنند یا در هریک از آنها عضو هستند ممنوع است.

تبصره: کسانی که قبلاً مجوز و یا پروانه دریافت کرده‌اند باید تا یک‌سال بعد از این قانون، با افراد دارای صلاحیت جایگزین گردند.

بر اساس طرح «ممنوعیت صدور و تمدید هر نوع پروانه اشتغال برای شاغلین و بازنشستگان» اعطای هر نوع مجوز شغلی از جمله پروانه وکالت و سردفتری و … برای شاغلان و بازنشستگان و به طور کلی همه کسانی که به نوعی از صندوق های بیمه حقوق و مستمری دریافت می کنند ممنوع می شود.

در حال حاضر طبق ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلا بازنشستگان قضایی و کارمندان سمت های حقوقی و نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی می توانند بدون شرکت در آزمون وکالت، پروانه دریافت کنند.

موضوع ورود بدون آزمون و گسترده بازنشستگان به حرفه وکالت در شرایطی که خیل تحصیل کردگان جوان متقاضی ورود به حرفه وکالت منتظر هستند، بحث های زیادی را ایجاد کرده است.

طرح «ممنوعیت صدور و تمدید هر نوع پروانه اشتغال برای شاغلین و بازنشستگان» در جلسه ۱۳۹۹/۷/۹ از سوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد و در فرایند بررسی و تصویب قرار دارد.

دستور رییس مرکز وکلای قوه قضاییه به اندازه ای عجیب بود که بدوا این تصور ایجاد شد که شاید ناشی از یک اشتباه تایپی باشد، با این حال دکتر بهادری جهرمی در پاسخ به یکی از دنبال کنندگان صفحه اینستاگرامی خود، با تایید محتوای نامه نوشت که این مرکز با برخی جزئیات این طرح موافق نیست.

پاسخ دکتر بهادری جهرمی به یکی از دنبال کنندگان صفحه اینستاگرامی اش:

کامنت دکتر بهادری جهرمی
کامنت دکتر بهادری جهرمی

سلام علیکم. شاید متن کامل طرح را نخوانده‌اید که اینگونه میفرمایید. با مشاهده عنوان طرح نمی‌توان در خصوص محتوای آن اظهار نظر کرد. بنده با عنوان طرح موافق و با محتوای کنونی آن مخالف هستم. قطعا بنده با به کارگری بازنشستگان در بسیاری امور از جمله وکالت موافق نیستم. اما ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان در کارشناسی یا مشاغل اینچنینی چه منعی دارد؟! خلاصه طرح موجود این است: بازنشستگان فقط حق دارند نفس بکشند ولاغیر!!!! در حالی که باید تفکیک روشنی میان مشاغل وجود داشته باشد و راهکارهای استمرار اشتغال برای ایشان هم از بین نرود. جوانانی که به دنبال کار هستند تأملی هم در خصوص پدران بازنشسته خود داشته باشند! در خصوص قضاوت هم اساسا یکی از مشکلات اصلی ما حق الزحمه پایین قضات، شرایط سخت کاری ایشان و مسایلی از این دست است که همراه با رویه نامیمون اخذ پروانه وکالت از سوی قضات عملا ایشان را وادار به این مسیر می‌کند. اما راهکار هرگز نمیتواند ممنوعیت ناگهانی آن هم با شیوه این طرح یعنی ممنوعیت تمدید پروانه ایشان باشد!! باید در خصوص سن بازنشستگی قضات، حق الزحمه یا مزایای شغلی ایشان، معکوس سازی وضعیت اشتغالی قضات و وکلا که وکلای کارکرده بتوانند در منصب قضاوت خدمت کنند و مسائلی از این دست راهکارهای ریشه‌ای طراحی کرد و همزمان با جلوگیری از آسیب‌های اعطای پروانه به قضات بازنشسته، از ظرفیت عظیم این نیروی انسانی توانمند برای کشور، مردم و حتی خود ایشان هم بهتر بهره برد. باید سعی کنیم موضوعات را صفر و یکی نبینیم.

نامه رییس مرکز وکلای قوه قضاییه
نامه رییس مرکز وکلای قوه قضاییه
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۶۱ دیدگاه ها

  1. اگر قدرت اینو داشتم قانونی تصویب میکردم که فقط افرادی که اولا تجربه کاری مناسب و تحصیلات علمی لازم در زمینه اموری که باید وکالت یا کارشناسی کنند، را دارند و ثانیا دارای شرایط سنی لازم هستند، بتوان پروانه وکالت و کارشناسی را صادر کرد. بنظر من اشتباه برخی اینست که وکالت یا کارشناسی را یک نوع شغل تلقی میکنند. بلکه برعکس این شغل نیست، جایگاهی است که اشخاص حائز شرایط و صلاحیت و دارای حسن سابقه ،میتوانند در این جایگاه قرار بگیرند.

  2. بنده بخاط اینکه در آزمون وکالت شرکت کنم طی بخشنامه سازمان با ۱۷ سال سابقه بازنشسته شدم حالا اگه این طرح ممنوعیت تصویب بشه تکلیف ما با این حداقل حقوق چی میشه چون نه میتونیم برگردیم سرکار و نه میتمنیم وکیل یا کارشناس بشیم آیا نمایندگان فکر امثال ما هم کردن

  3. سلام وقت بخیر.ببخشید من چند سال کارشناس خبره دادگاه و شورای حل اختلافم میتونم برای گرفتن مجوز دفتر مشاوران خانواده شرکت کنم؟ تاحالا درکنار کارشناسی چندین مشاوره موفقیت آمیزهم دادم.ممنون که جواب رو ایمیل کنید.

  4. سلام ووقت بخیر کسی که از چند اداره وحتی از شوری پژوهشی شورای نگهبان وموسسات خیریه درآمددارد ونیازهای خودرابدین طریق برآورده می سازد چگونه درک خواهدکرد که کسی بامبلغ ناچیز بازنشستگی بتواند گذران زندگی کند حتی نمی تواند باداشتن مدرک معتبر موسسه تاسیس نماید تابرای چند جوان ایجادشغل کند آیابرای همه فارغ التحصیلان حقوق پروانه وکلالت داده می شود؟ آیاامکان استخدام به عنوان کارشناس حقوق وجود دارد؟چگونه باسنگ اندازی موجودکانون موسسه حقوقی تاسیس کرده ومانع دلال بازی های جاری حقوقی گرفته شود. درقدیم بازی که می کردیم یک راه کوچک برای فرارایجادمی کردیم تاطرف مقابل زیاد کتک نخورد ولی برادرعزیز شماکه تمام راههارادربازی زندگی برای هم نوآن وهم گروه های خودبسته اید باز درفکر بستن راه دیگر برای نان درآوردن بازنشستگان دارای رشته حقوق هستید.

  5. با سلام
    به عرض میرسانم گرفتن مجوز فعالیت وکالت برای اشخاصی که بازنشسته شده اند و شاغلین ظلم واقعی به صنف وکالت که و جوانانی است که تحصیلات حقوقی خود را به اتمام رساندن و اکنون دارن روی تاکسی یا مشاغل کاذب امرار معاش می نمایند در حالی که شخصی که بازنشسته شده و از مزایایی قانونی خود استفاده میکند نباید شغلی که میتواند یه جوان بواسسطه ان زندگی خودش بگذراند و خدمت کند را اشغال کند این تصمیم باید علاوه بر مرکز وکلای قوه قضاییه بباید در کانون وکلا نیز اجرایی شود

  6. طرح بحران روحی برای افرادی که در شرف بازنشستگی قرار دارند ایجاد می کند، ضمن اینکه این طرح با اصول قانون اساسی مغایرت دارد، بازنشستگان اکثراً در وضعیتی هستند که امرار معاش برای آنها به صعوبت ممکن است. اگر دولت وضعیت معیشیتی بازنشستگان را بهبود ببخشد مطمئناً کسی به سراغ اشتغال نمی رود. ما که هنوز مدت مدیدی به سن بازنشتگی ام مانده و نه وکیل هستم و نه کارشناس ولی می بینم که طرح دارای ایرادات زیادی هست. این امر ممکن است فساد را هم زیاد کند.

  7. آقا امیر مطمئن باش که داری اشتباه میکنی!!! حتی اگر قضات بازنشسته آزمون بدهند مطمئن باش جز نفرات برتر پذیرفته خواهندشد،، شما هرگزنمیتوانیدکم کاری و عدم توانایی خود را با حذف دیگران جبران کنید،، جامعه به وکلا باتجربه و عالم و لایق و توانمند، که بتواند از حقوق حقه و حق تضییع شده‌اش دفاع کند نیاز دارد،، به عمل کار برآید به سخنرانی نیست.

  8. ببخشید آقای دکتر، بازنشسته به اندازه کافی کار کرده و حقوق و مزایا دریافت کرده و زندگی و خونه جمع کرده و الان مستمری بگیر هست و دولت و حکومت موظف است بازنشسته رو تامین کنه. اگر بازنشسته به گفته شما قرارباشه فقط نفس بکشه، پس اون جوون بدبخت که باید بیاد در عرصه کار و وکالت و سوادشم حتی از قضات و وکلای بازنشسته به دلیل روز بودن علمش بیشتره و فقط به دلیل پایین بودن ظرفیت نمیتونه بیاد در عرصه و هیچ خونه زندگی هم نداره اصلا نفس نکشه؟ اقاجان لطفا درک کنید قضات بازنشسته، نمایندگان مجلس و مدیر دفاتر دادگاهها و حتی بیشتر همین قضات و وکلای قبل از سال ۹۰ که با ازمونهای ساده نسبت به سوالات سخت الان قبول شدند حتی ۲۰ تا از سوالهای ازمونهای جدید رو نمیتونن جواب بدن. لطفا با ازمونهای منطقی و ظرفیت بالا و عدالت و حذف اعطای پروانه به قضات و بازنشستگان بزارید جوونها نفس بکشند کمی. نکنه حضرات برای دوران بازنشستگی خودسون تلاش میکنن؟

    1. مطمئناً مستمری جواب زندگی وی را نمی دهد که به سراغ کار می آید و الا هیچ انسان سالم که خود را به درد سر نمی اندازد . ضمن اینکه بازنشستگان با انبوهی از تجربه و سواد مطمئناً در مباحث علمی نه تنها از جوان تر ها ضعیف تر نیستند بلکه از انها قوی تر هستند . ضمن اینکه حذف یک گروه از جامعه نه تنها با عقل سازگار نیست، بلکه با انسانیت نیز سازگار نیست.

    2. آقای محترم با این نامه معلوم شد اصلا دغدغه جوان بیکار و تحصیل کرده بیکار ندارید و بیشتر نگران موقعیت خود هستید شما می‌دانید قضات و مدیران دفاتر و کارمندان دادگستری چه میزان دریافتی دارند از حقوق ماهی ۱۰ میلیون تومان تا بالاتر علاوه بر آن مزایا تا دلتان بخواهد از زمین ارزان و هدایا و ماشین و خونه این را به چشم خود در مورد یک مدیر دفتر ساده دیدم که چندین خونه و زمین ماشین سرمایه دارد و همیشه هم تلفن را بر می‌دارد و از همکاران می‌پرسد چیزی ندادن البته در زمان جناب رئیسی کمتر از این بذل و بخشش ها میشود حال بعد از بازنشستگی حقوقش را دارد و همه چیز دارد و شما نگران آن هایی یا جوان حقوقی و وکلای جوان که نه درآمد دارد نه ازدواج توانسته بکند و خانه ای هم ندارد و باید کارگری کند میدانید یک جوان باید چقدر کار کند که بتواند یه خانه ۳۰۰ میلیونی که الان به لطف حکومت داری شده ۳ میلیارد را بخرد

  9. آقا شان وارزش وکالت برابرشده با شان وارزش ومرتبه یه کارگرساده ماکه بعداز۱۵سال وکالت میخواهیم ول کنیم وفرارکنیم ازاین کشور

  10. با سلام جناب دکتر جهرمی عزیز
    این تصمیم شما در مورد بازگشت قضات و سایر بازنشتگان به عرضه وکالت سالانه آرزوی ۳۹۰۰ جوان را که در سرآغاز شکل گیری اند در مقابل بازنشتگان خسته ای که تازه میخواهند خستگی بدر کنند قربانی میفرمایید آیا بنظر شما از نظر شرع و قانون عقلایست؟

    1. خیلیا هستن که از نظر تحصیلی و از نظر سواد ، بهترین سطح سواد رو دارند اما یک فارغ التحصیل رشته حقوق چطور از پس هزینه های اجاره دفتر کار و استخدام منشی بربیاد حتی اگه این هزینه ها رو هم داشته باشه خیلی کم هستن کسایی که به وکیل کم تجربه مراجعه کنن و برای ساده ترین پرونده سراغ وکیل با ۲۰سال سابقه میروند به همین دلیل خیلی ها بعد از کارمندی وکیل میشن چون تجربه قضایی و حقوقی دارند و هم سرمایه کافی برای اجاره دفتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا