آیین‌نامه اجرایی بند (ح) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور

مصوب جلسه مورخ 1404/2/14 هیئت وزیران

آیین‌نامه اجرایی بند (ح) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (موضوع سهمیه مصرف سوخت گاز و برق بخش کشاورزی)

وزارت نفت ـ وزارت نیرو ـ وزارت جهادکشاورزی 

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت 

سازمان برنامه و بودجه کشور ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران 

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۲/۱۴ به پیشنهاد شماره ۷۰۷۶۸۰  مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷ سازمان برنامه و بودجه کشور (با همکاری وزارتخانه‌های نفت، نیرو و جهاد کشاورزی) و به استناد بند (ح) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین‌نامه اجرایی بند (ح) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (موضوع سهمیه مصرف سوخت گاز و برق بخش کشاورزی)

ماده ۱ـ الگوی مصرف واحدهای مختلف کشاورزی برای گاز طبیعی، برق و سوخت مایع توسط کارگروهی با عضویت وزارتخانه‌های نفت، نیرو و جهادکشاورزی ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه با رعایت سقف پروانه بهره برداری و سقف سهمیه مجاز تعیین می‌شود. وزارتخانه‌های نفت و نیرو حسب مورد، مسئول تشکیل و ابلاغ تصمیمات این کارگروه خواهند بود.

تبصره۱ـ الگوی مصرف سوخت ماشین آلات کشاورزی بر اساس سطح زیرکشت اعلامی وزارت جهادکشاورزی در سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف) تعیین می‌شود.

تبصره۲ـ نرخ گاز طبیعی و سوخت مایع مصرفی برای واحدهای کشاورزی یا ماشین آلات کشاورزی تا حد الگوی مصرف تعیین شده در این ماده به صورت یارانه ای و بر اساس آخرین تصویب نامه‌های مربوط، تعیین می‌شود.

ماده ۲ـ نرخ حامل‌های مصرفی (گاز طبیعی، سوخت مایع و برق) با رعایت آیین‌نامه اجرایی بند (پ) ماده (۴۰) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران موضوع تصویب نامه شماره ۲۰۶۵۴۱/ت ۶۳۶۵۹هـ مورخ۱۴۰۳/۱۲/۲۷ و بر اساس جداول زیر تعیین می‌شود:

جدول شماره ۱ـ نرخ سوخت مایع تحویلی به واحدهای کشاورزی

جدول شماره 1ـ نرخ سوخت مایع تحویلی به واحدهای کشاورزی

جدول شماره ۲ـ نرخ سوخت مایع تحویلی به ماشین آلات کشاورزی

جدول شماره ۳ـ نرخ برق

ماده ۳ـ وزارتخانه‌های نفت و نیرو از طریق شرکت‌های تابعه ذی‌ربط مکلفند منابع حاصل از افزایش نرخ‌های مندرج در جدول‌های موضوع ماده (۲) این آیین‌نامه نسبت به آخرین تصویب نامه هیئت وزیران برای نرخ درون الگو را در قبوض صورتحساب صادره اعمال نمایند. خزانه‌داری کل کشور مکلف است حسب مورد بر اساس اعلام شرکت تابعه وزارتخانه‌های مذکور، منابع حاصل از افزایش نرخ‌های مندرج در جدول‌های موضوع ماده (۲) این آیین‌نامه برای مصارف بالاتر از الگوی مصرف در سقف دویست هزار میلیارد (۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال این آیین‌نامه را قبل از واریز به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، به ردیف درآمدی (۱۶۰۲۲۰) نزد خزانه‌داری کل کشور واریز نمایند. خزانه‌داری کل کشور مکلف است متناسب با وصول منابع و بر اساس تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور با رعایت ماده ( ۳۰) قانون برنامه و بودجه کشور مصوب ۱۳۵۱ به صورت پنجاه درصد (۵۰%) به وزارت نفت (تا زمان تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت مصرف انرژی) برای واریز عیناً به حساب بهینه‌سازی مصرف انرژی و پنجاه درصد (۵۰%) برای وزارت جهادکشاورزی برای واریز عیناً به حساب صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی واریز نماید.

تبصره ـ وزارت نفت/ سازمان بهینه‌سازی و مدیریت مصرف انرژی و وزارت جهادکشاورزی اجازه هیچ گونه دخل و تصرف در منابع تخصیص‌یافته را ندارند و مکلفند تمامی منابع را عیناً به حساب‌های موضوع این ماده واریز نمایند.

ماده ۴ـ وزارت جهادکشاورزی مکلف است منابع لازم برای حمایت از تأمین انرژی پاک (خورشیدی) دارای مجوز از وزارت نیرو در سقف پروانه مجاز بهره برداری مورد نیاز چاه‌های کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی را از محل منابع واریزی به حساب صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی (به صورت حمایت از تأمین انرژی پاک (خورشیدی) مورد نیاز چاه‌های کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی) و نیز پرداخت سیزده درصد (۱۳%) از سود تسهیلات بانکی جهت اجرای سامانه‌های تولید برق خورشیدی در تمام استان‌های کشور را تأمین نماید.

تبصره ـ شیوه‌نامه موردنیاز برای اجرای تکلیف این ماده، مشتمل بر میزان و نحوه حمایت از تأمین انرژی‌های پاک (خورشیدی) و همچنین پرداخت سیزده درصد (۱۳%) از سود تسهیلات بانکی جهت اجرای سامانه‌های تولید برق خورشیدی در تمام استان‌های کشور برای مصارف برق واحدها و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، حداکثر ظرف یک ماه از ابلاغ این آیین‌نامه توسط وزارت جهادکشاورزی با همکاری وزارتخانه‌های نیرو و صنعت، معدن و تجارت تهیه و جهت تصویب به هیئت وزیران ارائه می‌شود.

ماده ۵ ـ وزارتخانه‌های نفت، نیرو، جهادکشاورزی و امور اقتصادی و دارایی موظفند گزارش عملکرد این تصویب نامه را هر شش ماه یکبار به سازمان برنامه و بودجه کشور جهت ارائه به کمیسیون‌های انرژی، برنامه و بودجه و محاسبات و کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.

معاون اول رئیس جمهور ـ محمدرضا عارف

بند (ح) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور

ح ـ وزارتخانه‌های نیرو، نفت و جهاد کشاورزی مکلفند نسبت به تعیین و تحویل سهمیه مصرف سوخت گاز طبیعی و مایع (سامانه سدف) و برق تا الگوی مصرف و سقف پروانه بهره­برداری و سقف سهمیه مجاز در بخش کشاورزی اقدام نمایند. در صورت تأمین مازاد بر سهمیه و الگوی مصرف تعیین شده، تعرفه‌ها غیریارانه‌ای و به صورت افزایشی پلکانی (آی. بی.تی) به نحوی توسط هیأت ­وزیران تعیین خواهد شد که در برق از پنجاه درصد (۵۰%) نرخ تبدیل انرژی (ای. سی.اِی) تا تجدیدپذیر، در گاز طبیعی و معادل آن، از ده درصد (۱۰%) نرخ خوراک پتروشیمی تا بالاترین نرخ صادراتی یا وارداتی، در سوخت مایع از نرخ سامانه سدف تا نرخ خرید از پالایشگاه‌ها باشد.

منابع حاصل از اجرای این حکم تا سقف دویست هزار میلیارد (۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال در ردیف درآمدی مربوط، پنجاه درصد (۵۰%) به حساب بهینه‌سازی مصرف انرژی و پنجاه درصد (۵۰%) به حساب صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی واریز و متناسب با وصول منابع به شرح زیر هزینه می‌شود:

۱ـ حمایت از تأمین انرژی پاک (خورشیدی) مورد نیاز چاه‌های کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی

۲ـ پرداخت سیزده درصد (۱۳%) از سود تسهیلات بانکی جهت اجرای سامانه‌های تولید برق خورشیدی در تمام استان­‌های کشور

آیین‌نامه اجرائی این بند توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارتخانه‌های نفت، نیرو و جهاد کشاورزی پیشنهاد می‌­شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است گزارش تفصیلی عملکرد این بند را هر شش ماه یک­بار به کمیسیون‌های انرژی، برنامه و بودجه و محاسبات و کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.

خروج از نسخه موبایل