نماد سایت پایگاه خبری اختبار

تصویب رسیدگی خارج از نوبت طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار

تصویب رسیدگی خارج از نوبت طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار

تصویب رسیدگی خارج از نوبت طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار

پایگاه خبری اختبار- نمایندگان مجلس با در اولویت قرار گرفتن طرح تسهیل صدور برخی مجوزها برای کسب و کار در خارج از نوبت موافقت کردند.

به گزارش اختبار و به نقل از خبرگزاری خانه ملت در جلسه امروز مجلس با تصمیم نمایندگان، طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار هفته آینده در دستورکار صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.

 نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۱۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی با ۱۵۷ رأی موافق، ۲۲ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر با رسیدگی خارج از توبت این طرح مواقت کردند. براین اساس طرح تسهیل صدور برخی مجوزها برای کسب و کارها هفته آینده در دستورکار صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.

احسان خاندوزی طراح اصلی این طرح و وزیر اقتصاد جدید ایران است.

بیشتر بخوانید:

نایب رییس اسکودا: طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار در واقع طرح پذیرش مردودین آزمون وکالت است

از منظر حقوق آلمان حرفه وکالت کسب و کار تلقی نمی‌شود

نماینده مردم خلخال وکوثر: اولویت کشور بحث واکسیناسیون عمومی است

سیدغنی نظری خانقاه نماینده مردم خلخال وکوثر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با اولویت قرار گرفتن طرح تسهیل صدور برخی مجوزها برای کسب و کار، در دستورکار صحن، گفت: این طرح یکی از نیازهای اساسی کشور است اما جزو اولویت ها نیست. اکنون اولویت کشور بحث واکسیناسیون عمومی است و ما هنوز بعد از یک سال و نیم نتوانسته ایم اولویت های کشور را تشخیص دهیم.

با تصویب این طرح بسیاری از وکلا به خیل بیکاران اضافه خواهند شد

وی ادامه داد: برخی تبصره ها در این طرح موجب بیکار شدن افراد می شوند مانند بخش هایی که مربوط به وکالت و سردفتری است، آزمون های وکالت سردفتری در کشور برگزار می شود که با تصویب این طرح بسیاری از وکلا به خیل بیکاران اضافه خواهند شد.

نظری خانقاه تصریح کرد: این طرح موجب برهم زدن نظم موجود براساس قوانین کلی می شود و بسیار اشتباه است، همچنین گزارش این طرح در اختیار نمایندگان برای بررسی بیشتر قرار نگرفته است.

در مقابل، جعفر قادری نماینده شیراز و زرقان در مجلس در موافقت با اولویت این طرح، گفت: این طرح حدود ۷ ماه با محوریت خاندوزی وزیر اقتصاد و حضور کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس، دیوان محاسبات، دولت و اصناف و… بررسی و در نهایت با اکثریت آراء در کمیسیون ویژه جهش تولید تصویب شد.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی کشور با کسری بیش از ۵۰ درصدی بودجه در کشور مواجه هستیم باید برای ایجاد رونق اقتصادی و جذب سرمایه خارج از کشور و نگهداری سرمایه ها در داخل محیط کسب و کار را تسهیل کنیم.

دو تبصره این طرح مربوط به دفترداران و وکلا است

قادری تاکید کرد: دو تبصره این طرح مربوط به دفترداران و وکلا است که می توان با ارائه پیشنهادات نمایندگان آن را اصلاح یا حذف کرد.

عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید اظهار کرد: رتبه کشورمان در حوزه تسهیل محیط کسب و کار در دنیا ۱۲۷ است و در حوزه اقتصادی که یک زمانی رتبه ۱۶ را داشتیم اکنون به رتبه ۲۶ تنزل پیدا کرده ایم که این موضوع با توجه به نیاز کشور به رونق تولید قابل قبول نیست و نمی تواند سرمایه ها را جذب کرد.

متن کامل طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار

ماده ۵- سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است هرساله از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون سردفتری و دفتریاری اقدام نماید. داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد (۷۰%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالا ترین امتیاز را کسب کنند به عنوان پذیرفته شده، جهت طی مراحل مقتضی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی می شوند. هرگونه انتقال امتیاز موضوع این ماده از جمله انتقال امتیاز موضوع ماده ۶۹ این قانون منوط به قبولی انتقال گیرنده در آزمون مذکور است.

تبصره ۱- کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده مکلفند هر سال از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون پروانه وکالت اقدام نمایند. داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد (۷۰%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالا ترین امتیاز را کسب کرده اند، قبول اعلام شده و جهت طی مراحل مقتضی به مرجع صدور مجوز مربوطه معرفی می گردند. نظارت بر اجرای این تبصره برعهده وزیر دادگستری است و وزارت مزبور مکلف است درصورت استنکاف کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده از برگزاری آزمون، راساً به برگزاری آن اقدام کند.

خروج از نسخه موبایل