نماد سایت پایگاه خبری اختبار

مصاحبه با خانم حمیده کاظمی رتبه ۳ آزمون وکالت ۹۵ در کانون وکلای قزوین

اختصاصی پایگاه خبری اختبار؛

مصاحبه با خانم حمیده کاظمی رتبه ۳ آزمون وکالت ۹۵ در کانون وکلای دادگستری قزوین

حمیده کاظمی، یکی از رتبه های برتر آزمون وکالت سال ۱۳۹۵ است که با تراز 1016، در میان شرکت‌کنندگان کانون وکلای دادگستری قزوین، رتبه ۳ را کسب کرده است.

خانم کاظمی پیش از ورود به عالم حقوق، در رشتۀ فیزیک فارغ‌التحصیل شده و به‌علت بازار کار نامناسب رشتۀ فیزیک، به سراغ وکالت آمده است. او فیزیک‌خواندن را عاملی برای وسعت‌بخشیدن به ذهن می‌داند و تأثیر پیشنیۀ تحصیلی خود را در آزمون وکالت مثبت ارزیابی می‌کند.

برای دیدن مصاحبه های رتبه های برتر آزمون وکالت کلیک کنید

او دربارۀ زندگی‌اش در ماه‌های پیش از آزمون به ما گفت:

راستش من در مدتی که برای آزمون آماده می‌شدم، هم مهمانی و مسافرت رفتم، هم سریال دیدم. خرداد ۹۵ هم ازدواج کردم و زندگی‌ام منحصر و محدود به مطالعه برای آزمون وکالت نبود؛ البته امیدوارم صحبت‌های من باعث نشود تا سایر دوستانم آزمون وکالت را دست کم بگیرند.

کاظمی «دنیای حقوق» را دوست دارد و می‌گوید: دنیای حقوق برایم خیلی خیلی جذاب است و از وقتی وارد این رشته شدم، با علاقه درس خواندم. البته از آنجا که من هم مثل خیلی از دوستان بیشتر با جزوه مأنوس بودم تا کتاب، نمره‌های درخشان دوره تحصیل در آزمون وکالت به هیچ کارم نیامد و فقط در درس مدنی پایه خوبی داشتم، بنابراین سایر درس‌ها را تقریباً از صفر شروع کردم. درس مدنی را مدیون استاد خوبم آقای دکتر کشاورز هستم و اعتقاد دارم که استاد خوب واقعاً مفید است.  

وقتی از او پرسیدیم چه‌قدر برای این آزمون اضطراب داشته و چه‌طور این اضطراب را مدیریت کرده است، گفت:

من مطمئن بودم که چون سال‌اولی هستم قبول نمی‌شوم و برای همین اضطراب نداشتم. در جلسه امتحان هم کوچک‌ترین استرسی نداشتم. روز آزمون به خاطر سرمای هوا، با خودم لباس گرم و فلاسک آب جوش برده بودم، اما خدا را شکر محیط سالن امتحان خیلی خوب بود و دقیقاً حس می‌کردم در اتاق خودم هستم. البته به‌خاطر اینکه ساعت همراهم نبود، وقت کم آوردم و حدود ۴،۵ سؤال را از دست دادم.

حمیده کاظمی که خود از خدمات مؤسسه طرح نوین استفاده کرده است، در عین تأکید بر فایدۀ استفاده از این خدمات در مسیر آمادگی خودش، از فشارهای روانی‌ای که از سوی برخی مؤسسه‌ها به داوطلبان وارد می‌شود گلایه دارد و می‌گوید:

متأسفانه حرف‌های بعضی افراد که اتفاقاً قصد خیر هم دارند، به ضرر ما تمام می‌شود. مثلاً بعضی از قبولی‌های سال گذشته، برای راهنمایی ما می‌گفتند که با کورنومتر، روزی ۱۴ ساعت درس می‌خواندیم یا متأسفانه قرص اعصاب می‌خوریم و…

من هرگز نتوانستم این‌طور درس بخوانم؛ بعد از هر یک‌ساعت مطالعه، یک‌ربع استراحت می‌کردم، ظهرها یک‌ساعت و نیم می‌خوابیدم، روزی ۲ ساعت هم تدریس خصوصی می‌کردم. در مرداد و شهریور، به‌طور میانگین روزی ۵ ساعت درس خواندم، هر روز هم ۴ الی ۵ درس را می خواندم. گاهی هم هر ۶ درس را در یک روز می‌خواندم.

نفر برگزیدۀ آزمون وکالت ۹۵، در پایان به‌عنوان توصیه به داوطلبان وکالت ۹۶ اظهار داشت:

درس را طوری بخوانید که واقعاً متوجه شوید و اگر کسی از شما پرسید، بتوانید برایش توضیح بدهید. تا نتوانی درسی را توضیح بدهی یعنی آن را متوجه نشده‌ای. برای درس‌خواندن اصلاً لازم نیست همه‌چیز را تعطیل کنید؛ تفریح واقعاً لازم است اما تا می‌توانید از اتفاقاتی که ذهن شما را درگیر می‌کند دوری کنید، فضای منزل را آرام نگه دارید و خودتان هم آرام باشید. خواهش می‌کنم اصلاً در معرض تبلیغات و حرف‌هایی که باعث اضطراب شما می‌شود، قرار نگیرید.

موفقیت اصلاً دور نیست، بلکه در یک‌قدمی شماست. خودتان را و قدرت ذهنتان را باور کنید، مثبت فکر کنید، شاد باشید، بخندید حتی اگر ظاهری باشد، از درس خواندن لذت ببرید، اگر لذت نمی‌برید به خود تلقین کنید و باور کنید، باور کنید که تلقین مؤثر است.

خروج از نسخه موبایل