نماد سایت پایگاه خبری اختبار

گفت‌وگو با مهدی هادی، رتبه ۵ مرحله تستی آزمون قضاوت ۹۹

مهدی هادی

مهدی هادی

پایگاه خبری اختبار- مهدی هادی متولد سال ۱۳۶۶ و فارغ‌التحصیل رشته حقوق دانشگاه پیام نور است که در آزمون قضاوت ۹۹ (مرحله تستی) موفق به کسب رتبه ۵ کشوری شده است. آقای هادی در آزمون وکالت سال ۹۷نیز رتبه ۳ کانون وکالت را به دست آورده و می‌گوید هدف اصلی‌اش از شرکت در آزمون قضاوت امسال، محک‌زدن توانمندی‌اش برای شرکت در آزمون دکتری ۱۴۰۰ بوده است.

حاصل گفت‌وگوی اختبار با او را در ادامه می‌خوانید.

 لطفاً مختصری از سوابق تحصیلی و شغلی تان را بفرمایید

 با سلام و عرض ادب خدمت شما و خوانندگان محترم مهدی هادی هستم متولد شهر اردبیل، دوره دبیرستان را در رشته ریاضی فیزیک سپری نمودم و سال ۸۶ در رشته مهندسی  IT مشغول به تحصیل شدم، بعد از گذراندن دوره خدمت سربازی در سال ۹۴ در رشته حقوق مقطع کارشناسی (با استفاده از شرایط تحصیل بدون کنکور دانشگاه پیام نور) شروع به تحصیل مجدد نمودم و پس از اتمام دوره کارشناسی به کمک خداوند متعال در اولین سال شرکت در آزمون وکالت توانستم رتبه سه کانون اردبیل را کسب نمایند سپس در آزمون کارشناسی ارشد حائز رتبه لازم جهت ورود به دانشگاه خوارزمی تهران گردیدم و هم اکنون دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه خوارزمی تهران و کارآموز وکالت هستم.

دلیل این تغییر رشته از مهندسی به حقوق چه بود؟

 دلیل تغییر رشته بنده، نبود بازار کار مناسب و آینده ای روشن در بیشتر رشته های فنی مهندسی است که متاسفانه باعث گردید بسیاری از فارغ التحصیلان رشته های فنی مهندسی به رشته های پزشکی و حقوق گرایش پیدا کنند البته  در رشته حقوق نیز  شاهد  جذب  بی ضابطه  وکیل  هستیم  که  به نظر بنده نه تنها کمکی به جامعه و مردم نخواهد کرد بلکه باعث زیر سوال رفتن جایگاه وکیل به عنوان فردی که متخصص در امور حقوقی می باشد، خواهد شد. همچنین به دلیل جذب فراوان سطح سواد  حقوقی پذیرفته‌شدگان کاهش خواهد یافت و همچنین به واسطه نبود  زیرساخت های لازم برای آموزش حجم فراوانی از کارآموزان، آموزش این عزیزان نیز با مشکل مواجه خواهد شد که باعث متضرر شدن مستقیم مردم خواهد گردید و می تواند خدشه ای به اعتماد مردم به دستگاه قضا وارد کند.

 با توجه به اینکه شما در آزمون وکالت هم پذیرفته شده اید چرا تصمیم گرفتید به سراغ قضاوت بروید؟ اگر مراحل آزمون قضاوت را با موفقیت طی کنید وکالت را کنار می گذارید؟

به سه دلیل در آزمون قضاوت شرکت کردم؛ اول اینکه امسال در آزمون دکترا ثبت نام کردم و نیازمند سنجش وضعیت علمی خویش بودم تا بتوانم برنامه‌ریزی مناسب‌تری برای دکترا داشته باشم. دوم به دلیل اشتغال به وکالت از فضای آزمونی کمی فاصله گرفته بودم که در آزمون دکترا می توانست مشکل ساز شود. سوم اینکه قضاوت فضای کاملاً متفاوتی با وکالت دارد و علاقمند تجربه این فضا هستم البته احراز شایستگی لازم برای تصدی امر قضا دارای مراحل مختلفی است و در اینکه نهایتا به کدام شغل اشتغال پیدا کنم نیازمند تحقیق بیشتری است چرا که با وجود علاقه به شغل قضا این شغل دارای حساسیت هایی از جهت شرعی و وجدانی است و باید شرایط لازم برای تصدی به قضا را در خود ایجاد کنم.

از کی مطالعه برای آزمون را شروع کردید و شیوه مطالعه شما به چه ترتیبی بود؟

با توجه به اینکه مدت زمان زیادی از قبولی بنده در آزمون وکالت نمی‌گذرد و اکنون نیز دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد می باشند بنابراین بیشتر مباحث خصوصاً مباحث مربوط به حقوقی خصوصی هنوز از ذهن پاک نشده است و در دانشگاه و مسائل وکالتی دوره میشود اما در مورد مباحث جزایی حدود ۳ هفته تا آزمون، مطالعاتی را انجام داده بودم اما این مطالعات به جهت اختصاص وقت به وکالت و دانشگاه محدود بود

منابع مطالعاتی تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

در مباحث حقوقی مطالعه‌ای برای آزمون قضاوت نداشتم و به مطالعات پراکنده در کلاس های دانشگاه اکتفا نمودم اما در مباحث جزایی به مطالعه قوانین پرداختم و چند دور قوانین کیفری را تا روز آزمون مطالعه کردم.

چند سوال تکراری که قبلا در آزمون های حقوقی مطرح شده بود مشاهده کردم اما در کل آزمون دارای سطح خوب و قابل قبولی بود

شرکت در آزمون قضاوت ۹۹ با ماسک و… سخت نبود؟ چطور این وضعیت را مدیریت کردید که روی آمادگی تان اثری نگذارد؟

این شرایط برای همه داوطلبان وجود دارد به شخصه معتقدم نباید زیاد به مسائل حاشیه ای توجه کرد و باید ذهن را معطوف متن موضوع نمود و این موضوع را همیشه به دوستان خود یادآوری می کنم

با مراحل بعدی آزمون قضاوت چقدر آشنا هستید؟

سال گذشته نیز رتبه ۱۴ را کسب نموده بودم اما بعد از گذراندن مرحله تستی و تشریحی انصراف دادم بنابراین از دیگر مراحل این آزمون اطلاعی ندارم ولی در صورت نیاز می توان از تجربه افراد که در این مراحل حضور داشتند استفاده کرد.

برای داوطلبان دوره های بعدی آزمون قضاوت چه توصیه ای دارید؟

هر آزمون نیازمند سطحی خاص از اطلاعات حقوقی است و از داوطلبان آزمون های حقوقی انتظار معلوماتی در حد اساتید حقوق نیست بنابراین هدفمند مطالعه کنید بسیاری از کتاب‌های موجود در بازار به مطالب ریز حقوقی اشاره می کنند در حالی که برای آزمون مفید نیستند در کل سه توصیه مشخص دارند اول قوانین را بسیار مطالعه کنید به حدی که وقتی در مورد موضوعی صحبت می کنید بتوانید به مواد مختلف استناد کرده و بین مواد قانونی ارتباط برقرار کنید دوم تلاش کنید مبنا و دلیل حکمی که در قانون عنوان شده را بدانید و به حفظ نمودن صرف قوانین اکتفا نکنید در این زمینه کتب مرجع اساتید کمک شایانی می نماید سوم برای تحکیم مطالب وقت زیادی را به تست زنی اختصاص بدهید بعد از مدتی اگر با استفاده درست از کتاب های تستی مطالب را در ذهن خود ثبت کنید دیگر در مواقع ضروری برای آزمون‌های دیگر با مطالعه مختصری به سطح خوبی از آمادگی خواهید رسید البته  علم حقوق بسیار وسیع است و مطالعه کتب حقوقی همیشه لازم است اما این سه توصیه را برای قبولی در آزمون های حقوقی عنوان نمودند

 در پایان آرزوی موفقیت برای تمام داوطلبان آزمونهای حقوقی دارم و از شما به دلیل  زحمات فراوان در جهت اداره صفحه و کانال اختبار که مرجع قابل اطمینانی برای اخبار و وقایع حقوقی است تشکر می نمایم.

خروج از نسخه موبایل