آیین نامه اجرایی بند (ث) ماده (۷۳) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران
تصویبنامه شماره 28684/ت63916هـ مورخ 1404/2/22 هیات وزیران
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
سازمان برنامه و بودجه کشور
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۲/۱۴ به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با رعایت اصل (۲۹) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به استناد بند (ث) ماده (۷۳) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، آیین نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی بند (ث) ماده (۷۳) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران
(موضوع بسته حمایتی مازاد بر بسته بیمه پایه سلامت)
ماده۱ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
۱ـ قانون : قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی مصوب ۱۴۰۱.
۲ـ وزارت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
۳ـ شورا: شورای عالی بیمه سلامت کشور.
۴ـ سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.
۵ ـ سازمان های بیمه گر پایه: سازمان بیمه سلامت ایران، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح و کلیه سازمان ها، شرکت ها و صندوق های فعال در حوزه بیمه پایه سلامت.
۶ ـ بیمارستان ها و مراکز و مؤسسات درمانی دولتی: کلیه بیمارستان ها و سایر ارائه دهندگان خدمات، مراقبت ها، دارو و کالاهای سلامت در بخش دولتی که وابسته به وزارت هستند.
۷ـ آزمون وسع: ارزیابی وضعیت اقتصادی ـ رفاهی خانوار به منظور تعیین استحقاق و میزان برخورداری از یارانه دولت.
۸ ـ بسته بیمه پایه: فهرستی از خدمات و کالاهای سلامت در قالب بسته پایه خدمات سلامت که متناسب با تأمین منابع و ضرورت، اولویت گذاری و توسط سازمان های بیمه گر پایه، تحت پوشش قرار می گیرد.
۹ـ مشمولین آیین نامه: کلیه ایرانیان بازنشسته و کلیه بیمه شدگان سه دهک اول درآمدی براساس نتایج آزمون وسع.
۱۰ـ سامانه های الکترونیک: سامانه های ثبت خدمات، رسیدگی و تبادل الکترونیک اسناد که توسط وزارت و سازمان های بیمه گر پایه، مورد استفاده قرار می گیرد.
ماده۲ـ کلیه سازمان های بیمه گر پایه (سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح با رعایت قوانین و مقررات مربوط) مکلفند داده های مربوط به بیمه شدگان خود را با رعایت قانون در اختیار پایگاه اطلاعات برخط بیمه شدگان کشور قرار داده و نسبت به به روزرسانی مستمر و برخط آن اقدام نمایند.
ماده۳ـ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است نتیجه آزمون وسع را مبتنی بر داده های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان به صورت برخط به سازمان بیمه سلامت ایران اعلام نماید.
ماده۴ـ بیمارستان ها و مراکز و مؤسسات درمانی دولتی موظفند صرفاً براساس اطلاعات دریافتی مشمولان این آیین نامه از پایگاه برخط اطلاعات بیمه شدگان کشور با رعایت قانون نسبت به ارائه بسته حمایتی مازاد اقدام نمایند.
ماده۵ ـ شورا موظف است با تأیید سازمان و در سقف اعتبار مصوب مربوط، بسته خدمات این آیین نامه را سه ماه از زمان ابلاغ آن به تفکیک سطوح حمایتی و گروه های مشمولین تعیین، ابلاغ و سالیانه به روزرسانی نماید.
تبصره ـ در صورت استقرار کامل برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کشور، ارائه بسته حمایتی فوق صرفاً از طریق نظام ارجاع انجام خواهد شد.
ماده۶ ـ کلیه خدماتی که به نحوی از اعتبارات دولتی و یا منابع اعتباری مشخص (مانند صندوق بیماران خاص و صعب العلاج و یارانه سلامت) استفاده می نمایند همچنان از منابع اعتباری مصوب مربوط، تأمین اعتبار می گردند.
ماده۷ـ بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی و سازمان های بیمه گر پایه با رعایت قانون ملزم به ثبت و تبادل اطلاعات مرتبط با خدمات موضوع ماده (۵) این آیین نامه از طریق سامانه های الکترونیک می باشند.
ماده۸ ـ از سال دوم اجرای این آیین نامه، شورا مکلف است سرانه بسته حمایتی مازاد را پس از اعمال در تعرفه های خدمات تشخیصی ـ درمانی سالیانه مصوب هیئت وزیران، برای مشمولین این آیین نامه تعیین و ابلاغ نماید.
ماده۹ـ وزارت مکلف است بر اجرای مفاد این آیین نامه نظارت نموده و نسبت به ارائه گزارش در مقاطع زمانی سه ماهه به سازمان اقدام نماید.
معاون اول رئیس جمهور ـ محمدرضا عارف