پایگاه خبری اختبار- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر ضرورت بازنگری در قوانین مربوط به زنان دانشگاهی، گفت: به نظر می رسد که باید به زنان تا سن ۵۰ سالگی اجازه ورود به هیئت علمی داده شود.
به گزارش اختبار به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، عبدالحسین خسروپناه، با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت در ۱۴ بند توسط مقام معظم رهبری در سال ۹۳ و تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ در مجلس، گفت: یک زن تحصیل کرده، دانشمند و محقق که علاقهمند به فعالیت علمی است، اگر تصمیم بگیرد فرزند داشته باشد، مجبور است چند سال از عمر علمیاش را صرف زندگی خانوادگی کند. بعد از آن، ما از او میخواهیم در مدت زمان مشخصی مقاله بنویسد، ترفیع گیرد و رکود علمی نداشته باشد؛ در حالی که فرصت لازم برای توسعه علمی به او داده نشده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: وقتی به یک زن دانشگاهی میگوییم باید فرزندآوری داشته باشی، اما از مردانمان چنین انتظاری نداریم، یعنی داریم یک تبعیض آشکار را رقم میزنیم. این تساوی در ظاهر، عادلانه نیست و باید اصلاح شود.
سن ورود به هیئت علمی برای زنان باید تا ۵۰ سالگی افزایش یابد
استاد خسروپناه با تأکید بر ضرورت بازنگری در قوانین مربوط به زنان دانشگاهی، گفت: به نظر میرسد که باید به زنان تا سن ۵۰ سالگی اجازه ورود به هیئت علمی داده شود. حقوق خانوادگی و مادری به زنان دانشگاهی داده نمیشود، در حالی که به مردان این فرصت داده میشود. این تبعیض است و در جلسات مختلف این موضوع را مطرح کردهام. باید اصلاح شود.
وی افزود: معاونت علمی زنان در ریاست جمهوری باید این موضوعات را جدی پیگیری کند و زمینه را برای ایجاد تعادل واقعی فراهم کند.