راه اندازی سامانه «فواد ۱۲۸» برای حل فوری شکایت مردم از ادارات

پایگاه خبری اختبار- رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: میانگین زمان رسیدگی شکایات ثبت‌شده در سامانه فواد (فوریت‌های اداری ۱۲۸) حدود ۲ ساعت است.

به گزارش اختبار به نقل از ایرنا، علاءالدین رفیع‌زاده معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور درباره راه‌اندازی سامانه فواد گفت: سامانه «فواد» (فوریت‌های اداری ۱۲۸) یک شماره سه رقمی است که مردم می‌توانند تماس بگیرند و مشکلات خوددر مراجعه به دستگاه اداری را گوشزد کنند؛ این سامانه یکی از زیربرنامه‌های اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم است که آن را عملیاتی کردیم و اکنون به صورت پایلوت در استان قزوین در حال اجراست.

رفیع زاده تاکید کرد: هدف ما این بود که در قالب برنامه فواد از سمت مردم به سمت اصلاح نظام اداری حرکت کنیم به این معنا که از طریق این شماره سه رقمی نظرات یا شکایت‌های مردم اخذ شود و در هر اداره‌ای تخلفی مشاهده کردند یا مثلا کارمند پشت میزش نبود یا برخورد نامناسبی با ارباب‌رجوع یا در حال انجام کار غیر اداری بود یا درخواست‌های خارج از خارج از عرف اداری از مواجعه‌کنندگان داشت، تماس بگیرند تا ناظران اداری بلافاصله برای حل مشکل ورود کنند.

معاون رئیس جمهور این نکته را یادآور شد که نظرات مردم در سامانه فواد جمع‌آوری کرده و مبنای عمل اصلاح نظام اداری قرار می گیرد و در این باره توضیح داد: یک نقشه حرارتی داریم که در آن مشخص می‌شود در کدام شهرستان استان قزوین نارضایتی وجود دارد یا این نارضایتی مربوط به کدام فرآیند، یا کدام شخص یا کدام اداره است.

هدف نهایی ما از اصلاح نظام اداری، کسب رضایت مردم است

رفیع‌زاده با تاکید بر اینکه خروجی اصلاح نظام اداری باید به راحتی مردم در دریافت خدمات مورد نیاز منجر شود، اظهار داشت: رئیس جمهور در سفر اخیر خود به استان کرمانشاه نیز بر این موضوع تاکید کرد که رضایت مردم در نهایت هدف ماست؛ هدف اصلی ما نیز در سازمان اداری و استخدامی، پاسخگویی سریع به مردم است؛ گاهی مردم شکایت می‌کنند که انجام یک فرآیند اداری یک تا دو ماه طول می‌کشد و معلوم نیست چه اتفاقی می‌افتد.

وی بیان کرد: یکی از تفاوت‌های سامانه فواد با سامانه‌هایی مثل ۱۳۶ یا ۱۱۱ و شماره‌های مشابه دیگر این است که ما دنبال حل فوری مسأله هستیم در حال حاضر میانگین رسیدگی به شکایات مردم در این سامانه و گزارش‌دهی به شاکیان در استان پایلوت (قزوین)، زیر ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه است چون رفع مشکل را به فرد شکایت‌کننده، بازخورد هم می‌دهیم. در مجموع در حال کاهش مدت زمان آن هستیم.

جزییات سازوکار سامانه ۱۲۸

عضو کابینه دولت دوازدهم درباره اینکه تاکنون چند تماس با سامانه فواد در استان قزوین گرفته شده گفت: به طور میانگین روزانه بین ۱۷۰ تا ۲۲۰ تماس گرفته می‌شود استان‌های دیگر هم به تدریج به سامانه فواد اضافه می‌شوند تا در نهایت در کل کشور فعال شود.

رفیع زاده با بیان اینکه اکنون بیشتر سوالات و تماس ها با سامانه فواد درباره کارکرد این سامانه است، افزود: گاهی روزانه ۱۰ تا ۲۰ تا شکایت از دستگاه‌های اداری ثبت می‌شود که بلافاصله همکاران ما در دستگاه‌های اجرایی برای حل آن ورود و اقدام می‌کنند.

معاون رئیس جمهور توضیح داد: در سامانه فواد فرایند به این صورت است که کاربر با سامانه تماس می‌گیرد، بلافاصله کد رهگیری به او داده می‌شود، سپس سیستم بلافاصله شکایت وارده را به دفتر بازرسی آن دستگاه ارجاع می‌دهد؛ تا زمانی که این مشکل حل نشود سیستم، اخطار می‌دهد تا پاسخ فرد مراجعه‌کننده داده شود؛ ضمن اینکه فرد شاکی باید احراز هویت شود و نمی‌تواند ناشناس باقی بماند.

چسباندن تراکت تهدید قضایی مردم در صورت ایجاد سر و صدا در ادارات، ممنوع شد

وی درباره ممنوعیت چسباندن تراکت تهدید ارباب‌رجوع به محکومیت قضایی در ادارات و دستگاه‌های اجرایی توضیح داد: ممنوعیت چنین اقدامی را برای دستگاه‌های اجرایی بخشنامه کردیم و نباید چنین برچسب‌هایی در ادارات زده شود چرا که کارمند وظیفه‌اش این است که درست خدمت ارائه بدهد تا تجمع مراجعان اتفاق نیفتد چون اگر او درست خدمات ارائه ندهد خودش عملاً مورد اتهام خواهد بود بنابراین باید اول آن سیستم درست کار کند تا مردم تجمع و داد و بیداد نکنند.

رفیع زاده با تاکید بر اینکه پرسنل باید با احترام و تکریم با مردم صحبت کنند، افزود: کارمندان به استناد مواد ۹۰ و ۹۱ فصل ۳ قانون مدیریت خدمات کشوری و مواد متعدد دیگر موظف به ارائه درست خدمات به مردم ارائه هستند و چسباندن این کاغذ که اگر داد و بیداد یا رعب و وحشت ایجاد کنید، محکومیت قضایی در انتظار شماست، مردود است ما این اقدام را ممنوع اعلام کردیم؛ عزیزانی که به دستگاه‌های اجرایی و ادارت مراجعه می‌کنند در صورت مشاهده اینگونه موارد بلافاصله با ۱۲۸ تماس بگیرند.

بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا