مراحل ثبت‌نام وام مشاغل خانگی ۱۴۰۴

پایگاه خبری اختبار- یکی از انواع وام‌هایی که افراد می‌توانند در راستای راه‌اندازی کسب و کار دریافت کنند، وام مشاغل خانگی است. این وام، یکی از تسهیلات حمایتی است که به منظور توسعه کسب و کارهای کوچک و خود اشتغالی ارائه می شود.

مبلغ وام اشتغال در سال ۱۴۰۴

دولت برای هر نفر از دریافت‌کنندگان وام مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۴ مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان را در نظر گرفته و سود این وام ۴ درصد و مهلت بازپرداخت آن ۷ سال است.

امکان دریافت وام ۴ میلیارد تومانی برای «نیروی پشتیبان»

سید مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار اخیراً در گفت‌وگویی تلویزیونی گفته است: معمولا برای مشاغل خرد و خانگی طبق مصوبه‌های قبل تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان به افراد مستقل و بر اساس طرحی که می‌دهند، پرداخت می‌کنیم و تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان برای رسته‌های خاصی که مشخص شده طبق تفاهمی که دستگاه‌ها با بانک مرکزی دارند، اختصاص می‌دهیم.

۴ میلیارد تومان هم وام دیگر مشاغل خانگی است که برای مدل پشتیبان داده می‌شود.در این مدل، کسی که از توانمندی خاصی برخوردار است و کسب و کار خودش را راه اندازی کرده و توسعه داده است، برای اینکه افراد بیشتری را درگیر کسب و کار کند، این امکان را گذاشتیم که تا سقف ۴ میلیارد تومان وام با نرخ سود ۴ درصد دریافت کند.

کسانی که می‌خواهند از تسهیلات پشتیبان بهره‌مند شوند باید به سایت وزارت اقتصاد و بخش مشاغل خانگی مراجعه کنند و به عنوان نیروی پشتیبان احراز شوند زیرا دریافت وام پشتیبان شرایطی دارد و ما هر کسی را به عنوان پشتیبان احراز نمی‌کنیم.اگر تیک پشتیبان را خورد درخواست تسهیلات می‌دهد و تا ۴۰ نفر را می‌تواند در زنجیره خودش به ما معرفی کند.مشخصات و کد ملی آنها ثبت و مشغول به کار می‌شوند.

شرایط دریافت وام مشاغل خانگی

۱ـ متقاضی وام مشاغل خانگی ۱۴۰۴ نباید جزو کارکنان دولتی باشد اعم از رسمی یا غیررسمی، قراردادی یا پروژه‌ای.

نکته: بازنشستگان دولتی مشمول شرط بالا نمی‌باشند.

۲ ـ متقاضی وام باید در سامانه مخصوص حمایت از مشاغل خانگی ثبت نام کرده و در سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور هویت خود را احراز نمایند.

۳ ـ متقاضی باید مهارت لازم را در زمینه‌ای که می‌خواهد در آن فعالیت کند، داشته باشد و گواهی مربوط به مهارتش را در سامانه بارگذاری کند.

۴ ـ متقاضی باید در محلی که قصد ‌راه‌اندازی ‌کسب‌وکار خانگی خودش را دارد، ساکن باشد و قبلا از هیچ سازمانی وام خوداشتغالی نگرفته باشد.

۵ ـ محل سکونت متقاضی وام مشاغل خانگی باید با نوع ‌کسب‌وکار خانگی مدنظرش سازگار باشد و مزاحمتی برای همسایگان ایجاد نکند.

۶ ـ متقاضی باید حدا قل ۱۸ سال سن داشته باشد تا پرداخت تسهیلات مربوط به حمایت از مشاغل خانگی شامل وی شود.

۷ ـ گواهی عدم سابقه کیفری و کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی برای پسران و مردان نیز لازم است.

فرآیند شناسایی و تصویب رشته های پیشنهادی جدید در حوزه مشاغل خانگی

این فرآیند در ۳ مرحله صورت می‌گیرد که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم.

مرحله اول:

متقاضی به سامانه مشاغل خانگی به آدرس اینترنتی https://smkh.mcls.gov.ir وارد می‌شود.

سپس به قسمت فهرست مشاغل خانگی مراجعه می‌نماید و فرم اطلاعات شغل پیشنهادی را تکمیل می‌نماید.

فرآیند شناسایی و تصویب رشته های پیشنهادی جدید در حوزه مشاغل خانگی - مرحله اول

مرحله دوم:

رشته شغلی توسط اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به کارگروه اشتغال استان معرفی می‌شود.

در کارگروه استان ظرفیت‌های شغل با توجه به ضوابط و شرایط انجام شغل خانگی، بررسی در صورت عدم تایید، بایگانی و درصورت تایید، دستگاه اجرایی متولی شغل مشخص می‌شود .

دستگاه اجرایی استان از دستگاه اجرایی ستاد استعلام می‌نماید و پاسخ استعلام منضم به فرم اطلاعات رشته شغلی مربوط توسط ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی اعلام می‌شود.

مرحله سوم:

دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی شغل جدید را بر اساس) ضوابط و شرایط شغل خانگی و همچنین عدم تکراری و یا حذفی بودن را بررسی می‌نماید.

در صورت تایید رشته شغلی جدید در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی تصویب می‌گردد.

فهرست جدید رشته‌های مصوب مشاغل خانگی به دستگاه‌های اجرایی ذیربط و واحدهای استانی ابلاغ می‌گردد.

مشاغل جدید مصوب در سامانه مشاغل خانگی درج می‌شود.

فایل PDF رشته های تایید محور و ثبت محور در مشاغل خانگی را از اینجا دانلود کنید

فرآیند صدور مجوز رشته‌های مواد غذایی در حوزه مشاغل خانگی

مرحله اول:

۱. متقاضی فعالیت (مستقل یا پشتیبان) در رشته مواد غذایی در سامانه سازمان غذا و دارو نام به آدرس اینترنتی https://my.fda.gov.ir/dargah/user/sign-in ثبت‌نام می‌کند.

۲. پیامک مبنی براینکه «درخواست شما با موفقیت ثبت شد، پس از بررسی جهت تعیین زمان بازدید با شما تماس گرفته خواهد شد» ارسال می شود.

۳. به معاونت غذا و دارو/ دانشکده علوم پزشکی استان مراجعه نمایند.

۴. کارشناسان مربوطه از محل انجام فعالیت بازدید می‌کنند.

۱-۴. در صورت عدم تایید: در بازدید مشخص می‌شود، محل و شرایط وضوابط محل انجام فعالیت مشاغل خانگی غیرقابل قبول بوده و در نتیجه پرونده متقاضی، بایگانی و قابل بررسی و پیگیری نمی باشد.

۲-۴. در صورت تایید: در بازدید مشخص می‌شود، محل و شرایط وضوابط محل انجام فعالیت مشاغل خانگی قابل قبول بوده وپس از انعقاد قرارداد با مسئول فنی (ثبت محضری) و بررسی و بارگذاری مدارک توسط ایشان، سپس و در انتها تکمیل چک لیست انجام می‌شود.

۵. ارایه گواهی اظهار به متقاضی و ثبت در سامانه مربوطه معاونت غذا و دارو.

مرحله دوم:

الف ـ متقاضی مستقل: متقاضی مستقل اطلاعات را در سایت درگاه ملی مجوزها به آدرس https://mojavez.ir ثبت نموده وچنانچه تاییدیه بهداشتی را بصورت استعلام از وب‌سرویس مربوطه دریافت کرده باشد، مجوز مشاغل خانگی صادر می‌شود و در صورت عدم ارایه تایید بهداشتی، مجوز مشاغل خانگی صادر نمی‌شود.

ب ـ متقاضی پشتیبان: متقاضی پشتیبان مشاغل خانگی اطالعات را در سامانه مشاغل خانگی به آدرس https://mkh.mcls.gov.ir ثبت نموده و چنانچه تاییدیه بهداشتی را بصورت استعلام از وب‌سرویس مربوطه، دریافت کرده باشد، مجوز مشاغل خانگی صادر می‌شود و در صورت عدم ارایه تایید بهداشتی، مجوز مشاغل خانگی صادر نمی‌شود.

فلوچارت ارایه تاییدیه بهداشتی به رشته های مواد غذایی در حوزه مشاغل خانگی

 

 

خروج از نسخه موبایل