مصوبه کاهش ساعت کار ادارات در هیات نظارت مجمع تشخیص، تایید نشد

پایگاه خبری اختبار- با تشکیل آخرین جلسه هیئت عالی نظارت بر اجرای سیاست های کلی نظام در ۱۴۰۳ اصلاحات صورت گرفته توسط مجلس بر روی لایحه بودجه ۱۴۰۴بررسی و کار بر روی لایحه بودجه سال آینده در مجمع تشخیص مصلحت نظام پایان یافت؛ بنابر این؛ پرونده بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ بسته و بودجه نهایی شد و در مرحله ابلاغ از سوی دولت قرار گرفت.

به گزارش اختبار به نقل از ایلنا، محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اعلام این خبر و با اشاره به این‌که صحن شورای مجمع تشخیص با حضور سران قوا و ریاست آیت الله آملی لاریجانی برگزار شد، افزود: در این جلسه ۵ مورد اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس که نمایندگان بر مصوبه خود اصرار کرده بودند، بررسی شد، این ۵ مورد به ردیف های درآمد- هزینه ای و جمعی- خرجی در جداول بودجه مربوط می شد. از آن ۵ مورد مجمع تشخیص در ۴ مورد مصلحت مورد نظر مجلس را تایید کرد و در یک مورد هم مصلحت مورد نظر مجلس به تصویب مجمع نرسید.

وی در مورد لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری (کاهش ساعت کاری اداری) هم گفت: در جلسه هیئت عالی موضوع لایحه اصلاح قانون خدمات کشوری بررسی شد با توجه به این‌که مجلس برای رفع ایرادات هیئت عالی به این لایحه اقدام موثری انجام نداده بود، اشکالات باقی بود، هیئت نظارت این لایحه را مغایر با سیاست های کلی دانست و رای به مغایرت داد.

وی در مورد بررسی لایحه CFT و پالرمو در مجمع تشخیص گفت: کمیسیون مشترک مجمع به عنوان کمیسیونی که مسئولیت بررسی کارشناسی CFT و پالرمو را در مجمع بر عهده داشت، کارخود را به پایان رساند. بیش از ۵ جلسه در کمیسیون مشترک و کمیسیون‌های فنی که در دبیر خانه مستقر هستند، برگزار شد.کارشناسان مختلفی در این جلسات حضور یافتند و نظرات مخالفان و موافقان شنیده شد.از دولت، مجلس و بخش های دیگری که در مود این موضوع نظر داشتند، در جلسات حضور یافتند. نهایتا کار کمیسیون مشترک به پایان رسید و این دو کنوانسیون را با تحفظ ها و حق شرط هایی پذیرفت، که مهمترین آنها این است جمهوری اسلامی ایران این دو کنوانسیون را در چارچوب قوانین و مقررات داخلی خودش پذیرفته و عمل خواهد کرد. در ابتدای سال ۱۴۰۴ در مرحله بعد بررسی این دو کنوانسیون در دستور کار صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار خواهد گرفت.

سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد توجه به سیاست‌های کلی نظام مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام به رفاه عمومی هم گفت: بیش از ۷۴ مورد فقط در سیاست های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری به موضوعات مربوط به رفاه عمومی تصریح شده است. در سند چشم انداز ۲۰ ساله که مهمترین سند راهبردی کشور است به مسئله رفاه توجه ویژه شده است، تصویر ایده آل جامعه ایرانی در سند چشم انداز، جامعه‌ای برخوردار از سلامت، رفاه، تامین اجتماعی و امنیت غذایی است.

وی با یادآوری این‌که «یکی از سیاست‌های کلی نظام سیاست کلی امنیت اقتصادی است که سال ۱۳۷۷ ابلاغ شده است»، گفت: در این سیاست ها آمده است که هدف از امنیت سرمایه‌گذاری اقتصادی ایجاد رفاه عمومی و رونق اقتصادی و زمینه‌سازی برای عدالت اقتصادی و از بین بردن فقر در کشور است. در سیاست های کلی نظام بارها رفاه و رفع فقر مورد توجه بوده است. اینکه دولت های مختلف هر کدام به تناسب اقتضائات اجرایی چقدر در اجرای این سیاست ها موفق داشته اند، جای بحث دارد.بعضا کم لطفی می شود که در سیاست های کلی به رفاه عمومی توجه نشده است در حالی که دقیقا برعکس است، در سیاست های کلی نظام توجه جدی به مباحث مربوط به رفاه عمومی شده است اما در اجرا با کم و کاستی هایی مواجه بودیم.

بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۱۲ دیدگاه ها

  1. به نام خدا
    با سلام
    در اقدامی عجیب سن بازنشستگی ۵ سال اضافه شد،برای جبران سوی مدیریت صندوق های بازنشستگی به نمایندگان اعلام که جبران کنید، تعطیلی ۵ شنبه و کاهش ساعت کاری رو تصویب کردند. لااقل شما هم در جبران این افزایش سن بازنشستگی و در جلب رضایت ما بیمه پردازان تصویب را نهایی می کردید

  2. از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی خواهشمندیم برای رفع ایرادات مجمع تشخیص در مورد تعطیلی پنجشنبه ها تعجیل بفرمایند. در این شرایط حساس کشور، مخالفت با تعطیلی پنجشنبه ها ممکن است عواقب غیرقابل پیش‌بینی به دنبال داشته باشد.

  3. مخالفت با تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ۴ ساعت در هفته از ۴۴ ساعات کاری کارکنان عواقب گسترده ای دارد تخریب انگیزه کاری، افت عملکرد و کاهش بهره وری نیروی انسانی از تبعات این مخالفت است. ۱۰ ساعت کار یک کارگر یا کارمند بی انگیزه بازده کمتری از ۵ ساعت کار یک کارگر یا کارمند بانگیزه دارد سطح انگیزه نیروی انسانی به شدت بر مقدار یا کیفیت کار تاثیر می‌گذارد. بنابراین تصمیم مجمع تشخیص بر میزان بهره وری اثر منفی می‌گذارد.

    1. از دیدگاه علم روانشناسی سازمانی، تعطیلی دو روز آخر هفته به سیستم اعصاب و روان انسان فرصت لازم را برای تنش زدایی و کاهش استرس شغلی فراهم می‌کند. شروع ساعت کاری از ۷ صبح تا ۳ بعد از ظهر با ارگانیزم و متابولیسم سیستم عصبی انسان ساز گارتر است این شرایط باعث افزایش روحیه، انگیزه و خلاقیت شغلی کارکنان شده و موجب افزایش بهره وری و کارایی می‌گردد. بنابراین تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری و تنظیم ساعت کار کارکنان از ۷ تا ۳ ظهر به نفع کارفرمایان خواهد بود.

  4. با عنایت به اینکه نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد مصوبه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در رابطه با تعطیلی پنجشنبه‌ها باعث تداوم تبعیض بین کارمندان تهرانی و کارمندان شهرستانی می‌شود خواهشمندیم ازطریق راهکارهای قانونی یا حکم حکومتی مقام معظم رهبری مدظله‌العالی، تبعیض و بی‌عدالتی موجود پایان یابد تا کارکنانی که اغلب دچار مشکلات معیشتی هستند حداقل به لحاظ روحی و انگیزه کاری تحت فشار قرار نگیرند.

  5. از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی عاجزانه خواهشمندیم برای رفع ایرادات وارد شده از طرف مجمع تشخیص مصلحت نظام بر مصوبه تعطیلی پنجشنبه‌ها اقدام فرمایند.

  6. ای کاش مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصلحت اندیشی می‌کرد و به مصوبه مجلس و شورای نگهبان ایراد نمی‌گرفت. مجلس ثمره خون هزاران شهید از زمان مظفرالدین شاه قاجار تا نظام مقدس جمهوری اسلامی است تضعیف مجلس به نفع کشور نیست و نباید آنرا قربانی تفاوت نظر های سیاسی کرد.

  7. با عنایت به نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام، چرا مسئولین درخصوص نقض سیاست های کلی نظام که در تهران و پایتخت کشور وقوع پیوسته حدود پانزده سال است سکوت کرده اند و نسبت به لغو تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی اقدام نکرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا