آیین‌نامه اجرایی بند (ب) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۴(خرید تضمینی گندم)

وزارت جهادکشاورزی ـ سازمان برنامه و بودجه کشور 

سازمان ملی استاندارد ایران ـ سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها 

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۲/۱۷ به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (ب) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین‌نامه اجرایی بند (ب) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (موضوع خرید تضمینی گندم)

ماده ۱ـ وزارت جهاد کشاورزی مکلف است نسبت به شناسایی و ثبت اطلاعات مربوط به کشاورزان شامل شماره ملی و موقعیت مکانی، سطح زیر کشت، میزان تولید، تحویل و سایر اطلاعات ضروری در قالب سامانه ذی ربط تا قبل از آغاز فصل برداشت اقدام نموده و اطلاعات مربوط را به صورت برخط در اختیار سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها قرار دهد.

ماده ۲ـ شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران به عنوان دستگاه مجری خرید تضمینی گندم تعیین می گردد. دستگاه مجری، نسبت به خرید تضمینی گندم بر اساس سامانه موضوع ماده (۱) این آیین‌نامه در سال زراعی (۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۳) در چهارچوب مصوبه شماره ۱۳۶۳۲۴/۰۲۰ مورخ ۱۴۰۳/۶/۲۴ شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی و دستورالعمل اجرایی ذی ربط می‌باشد، اقدام می نماید. شرکت مذکور مکلف است میزان و ارزش خرید تضمینی گندم به تفکیک کشاورزان را به صورت برخط در اختیار سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها قرار دهد.

تبصره۱ـ قیمت درجات کیفی و سایر شرایط خرید محصول گندم تولیدی براساس جدول پاکی با رویکرد معنی دار کردن فاصله قیمت‌ها، کوتاه تر شدن دامنه پذیرش، درصد افت مفید و غیرمفید، میزان آفت سن، رطوبت و محدوده زمانی خرید در قالب دستورالعملی خواهد بود که به تصویب شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی می رسد.

تبصره۲ـ به منظور تشویق تولید محصول کیفی و لحاظ کیفیت گندم تحویلی (پروتئین و ..) در قیمت خرید تضمینی، با درخواست و هزینه کشاورز، وزارت جهاد کشاورزی می تواند با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران و آزمایشگاه‌های همکار در چهارچوب سازوکار مقرر در تبصره (۱) این ماده از محموله‌های تحویلی گندم به مراکز خرید، نمونه برداری و نتایج آن را در میزان پرداختی به کشاورزان منظور نماید. در سال ۱۴۰۴ لحاظ این شاخص در قیمت خرید تضمینی تشویقی خواهد بود و بار مالی اجرای این سیاست در سقف منابع اعتبارات مصوب مربوط در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور قابل پرداخت می‌باشد.

ماده ۳ـ سازمان برنامه و بودجه کشور براساس گزارش عملکرد دریافتی از وزارت جهاد کشاورزی (شرکت بازرگانی دولتی ایران) نسبت به تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای تسویه مطالبات کشاورزان بابت خرید تضمینی گندم از محل اعتبارات ردیف مربوط در جدول شماره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور و درچهارچوب جدول گردش نقدینگی اقدام می‌نماید.

تبصره ـ به منظور پرداخت به موقع بهای خرید گندم از تولیدکنندگان داخلی، سازمان برنامه و بودجه کشور مجاز است به ازای قرارداد تأمین مالی با بانک‌ها از طریق خزانه داری، اوراق خزانه اسلامی درون سالی منتشر نماید.

ماده ۴ـ سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها مکلف است پس از تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور، بهای خرید تضمینی گندم تولیدی داخل کشور را به حساب کشاورزان
(ذی نفعان نهایی) واریز نماید.

ماده ۵ ـ فروش گندم یارانه ای توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران صرفاً برای مصارف خبازی مجاز بوده و برای سایر مصارف، فروش گندم با احتساب قیمت تمام شده (قیمت خرید تضمینی به علاوه هزینه‌های تبعی) و سود متعارف (سه درصد (۳%) سود عمده فروشی) برابر دویست و هفده هزار و هفتصد (۷۰۰ر۲۱۷) ریال به ازای هر کیلوگرم تعیین می گردد.

ماده ۶ ـ شرکت بازرگانی دولتی ایران مکلف است تمام وجوه حاصل از فروش گندم یارانه ای و غیریارانه ای را پس از کسر هزینه مندرج در بودجه مصوب شرکت مذکور در پایان هر ماه به ردیف درآمدی (۱۶۰۲۱۹) تحت عنوان درآمد حاصل از فروش گندم و نان یارانه ای و غیریارانه ای موضوع بند (ب) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور واریز نماید. به منظور تأمین نیاز صنف و صنعت و ارزیابی سیاست‌های حمایتی و جبرانی، کارخانجات آسیابانی، کارخانجات ماکارونی، سیلوداران و فعالان صنف و صنعت در صورت خرید مستقیم گندم از کشاورزان به قیمت توافقی و حمل محموله‌های خریداری شده، مکلفند نسبت به ثبت آن در سامانه مربوط اقدام نمایند.

معاون اول رئیس جمهور ـ محمدرضا عارف

بند (ب) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور

ب ـ پرداخت وجوه ناشی از خرید تضمینی تمامی گندم تولیدی داخل کشور به ذی نفع نهایی بر اساس شماره ملی و موقعیت مکانی (واحد قطعات اراضی کشاورزی به صورت نقشه) انجام می گردد. فروش گندم یارانه ای صرفاً برای مصارف خبازی مجاز است و برای سایر مصارف فروش گندم و آرد به قیمت تمام شده به علاوه سود متعارف صورت می گیرد. دستگاه مباشر موظف است تمام وجوه حاصل از فروش گندم و آرد یارانه ای و غیریارانه ای را  پس از کسر هزینه مندرج در بودجه مصوب شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران به ردیف درآمدی مربوط واریز نموده تا برای مصرف در یارانه گندم، آرد و نان توسط سازمان تخصیص یابد. به­منظور پرداخت به­موقع بهای خرید گندم از تولیدکنندگان داخلی، به سازمان برنامه و بودجه کشور اجازه داده می شود به­ازای قرارداد تأمین مالی با بانک ­ها از طریق خزانه­ داری، اوراق خزانه اسلامی درون سالی منتشر نماید.

آیین نامه اجرائی این بند با پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت جهاد کشاورزی حداکثر تا پایان فروردین ماه تهیه می­شود و به تصویب هیأت ­وزیران می رسد.

کتاب قانون بودجه 1404 هوشیار

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا