اعلام وصول هم‌زمان دو طرح برای تعیین تکلیف سند خودرو در مجلس

پایگاه خبری اختبار- دو طرح در ارتباط با ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی در جلسه علنی امروز، ۲۳ آبان، مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.

به گزارش اختبار، در جلسه علنی امروز مجلس ۴ طرح به شرح زیر وصول شد:

طرح اصلاح ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی؛ طرح استفساریه ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی؛ طرح تقسیم مجدد استان‌های کشور و طرح نحوه تشکیل اجتماعات و برگزاری راهپمایی‌ها.

این طرح‌ها در شرایطی در مجلس اعلام وصول می‌شود که ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی در سال‌های اخیر یکی از اختلاف‌برانگیزترین مواد قانونی کشور بوده است.

اختلاف چند ساله پلیس و دفاتر اسناد رسمی درباره ثبت نقل و انتقال خودرو، در ماه‌های اخیر و پس از بخشنامه دادستان کل کشور درباره الزامی نبودن ثبت سند رسمی خودرو در دفاتر اسناد رسمی شکل تازه‌ای به خود گرفته است.

این بخشنامه روز ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ به دادستان‌های عمومی و انقلاب سراسر کشور ابلاغ شد و در آن با استناد به رای پرحاشیه ۱۸۶۳ هیات عمومی دیوان عدالت اداری، برگ سبز خودرو، سند مالکیت دانسته شده و چنین آمده بود:

«نقل و انتقالات خودرو با ثبت مشخصات متعاملین و نیز مشخصات خورد مندرج در برگ سبز در ادارات راهنمایی و رانندگی بلامانع بوده و ضرورتی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی نمی‌باشد.»

بلافاصله پس از انتشار خبر این بخشنامه، سران دفاتر اسناد رسمی و مدیران کانون سردفتران اسناد رسمی نسبت به آن واکنش نشان داده و اعلام کردند بخشنامه نمی‌تواند در مقام تفسیر قانون برآید بلکه باید تکلیف این موضوع از سوی مجلس مشخص شود.

بیشتر بخوانید:

واکنش ها به بخشنامه الزامی نبودن ثبت نقل و انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی: از ابزار خرسندی تا اعلام مغایرت با قانون

دو نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره برگ سبز خودرو

چندی پیش هم رئیس قوه قضاییه در واکنش به این اختلاف نظرها گفت هر دو برداشتی که از قانون می‌شود استدلال‌هایی دارد و نمی‌شود قرص و محکم گفت کدام نظر درست است. او همچنین از مجلس خواسته بود سریع‌تر تفسیر خود را درباره ماده بیست و نه قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی… اعلام کند.

ماده ۲۹ـ نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی انجام می‌شود، دارندگان وسایل نقلیه مکلفند قبل از هرگونه نقل و انتقال وسایل مذکوردر دفاتر اسناد رسمی، ابتدا به ادارات راهنمایی و رانندگی یا مراکز تعیین‌شده از سوی راهنمایی و رانندگی برای بررسی اصالت وسیله نقلیه، هویت مالک، پرداخت جریمه‌ها و دیون معوق و تعویض پلاک به نام مالک جدید مراجعه نمایند.

گفتنی‌ست پیش‌تر رئیس سابق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (خداییان) در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف، استفساریه‌ای به شرح زیر را تقدیم کرده بود:

«با عنایت به ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، آیا نقل و انتقال خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی صورت بگیرد یا در ادارات راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی؟»

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا