تاکید نماینده مجلس بر لزوم ساماندهی کارکنان شوراهای حل اختلاف/ نوروزی: در حوزه انتخابیه من، یک نفر هم از عملکرد شوراها شکایت نکرده است

پایگاه خبری اختبار- نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شورای حل اختلاف بار زیادی از دوش قوه قضاییه برداشته است، بر لزوم ساماندهی وضعیت کارکنان این شوراها تاکید کرد.

حسن نوروزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی اختبار، در خصوص شرایط بررسی لایحه شوراهای حل اختلاف در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس در طرح ساماندهی کارکان شورای حل و اختلاف به دنبال این است که کارکنان این نهاد حداقل حقوق یک کارگر را اخذ کنند.

نوروزی خاطرنشان کرد: افرادی با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری حقوق به ازای ۷ ساعت کار در شورای حل اختلاف یک یا دو میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند، این شرایط برای کارکنان شورای حل اختلاف قابل قبول نیست، به اعتقاد ما ۱۰ الی ۱۵ هزار نفری که در شورای حل اختلاف مشغول به کار هستند باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و حداقل حقوق یک کارگر را دریافت کنند.

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تاکید کرد: قوه قضاییه باید اجازه بدهد که مسئولان شورای حل اختلاف از خودشان دفاع کنند، متأسفانه تا کنون هیچ کس به دفاعیات آقای صادقی رئیس شورای حل اختلاف یا معاونین ایشان توجهی نکرده است، این درحالی است که شورای حل اختلاف در سال به ۴/۵ میلیون پرونده رسیدگی می‌کند.

وی افزود: قضاتی که در مقاطع پایین و میانی مشغول به کار هستند، معتقدند اگر شوای حل اختلاف نباشد، باید تعداد بسیار زیادی کارمند و قاضی استخدام شود، در غیر اینصورت به دلیل حجم زیاد پرونده‌ها وضعیت اسف‌باری ایجاد خواهد شد، اما شاهدیم که برخی به سادگی و از روی عدم آگاهی مطرح می‌کنند شورای حل اختلاف باید منحل شود و تبدیل به شورای صلح و سازش شود.

بیشتر بخوانید:

حجت‌الاسلام نوروزی تصریح کرد: برخی معتقدند که باید دادگاه‌های اداری تشکیل شود که ما می‌توانیم از ظرفیت شورای حل اختلاف به عنوان دادگاه‌های اداری در رسیدگی به مجازات‌های تعزیری درجه ۷ و ۸ یا موضوعات حقوقی از قبیل انحصار ورثه و… استفاده کنیم، که البته شورای حل اختلاف تا حدود زیادی به ابن موضوعات رسیدگی کرده است.

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تشکیل شورای حل اختلاف بار زیادی را از دوش قوه قضاییه برداشت، بنابراین نیاز است وضعیت این شورا به خصوص از حیث کارکنان ساماندهی شود، متأسفانه کسانی که از قوه قضاییه به عنوان کارشناس در جلسات کمیسیون حقوقی و قضایی شرکت می‌کنند در حوزه شورای حل اختلاف حرفی برای گفتن ندارند.

وی با بیان اینکه قوه قضاییه باید از بدنه شورای حل اختلاف کارشناسان خود را به مجلس بفرستد، گفت: معتقدم صرفاً افرادی از بدنه شورا یا دادستانی باید از این طرح در مجلس دفاع کنند.

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: قطعاً شخصی که دارای مدرک دکتری حقوق است با ۵۵ سال سن سواد حقوقی بیشتری دارد تا قاضی تازه واردی که ۲۵ سال سن دارد، قضات تازه وارد با کسب ۵ سال سابقه فعالیت قضایی به مقام بازپرسی و بعد از ده سال هم به مقام دادرسی می‌رسند، درحالی که افراد با سن بیشتر بسیار موثرتر هستند تا این قضات.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در شهرستان‌های حوزه انتخابیه خودم (رباط کریم و بهارستان) تا کنون یک نفر هم نسبت به شورای حل اختلاف شکایت نکرده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. در شهرستان‌ها هیچگونه رسیدگی از شورای حل اختلاف نمی‌شود طرف معلم بازنشته است و علنا درخواست رشوه می کند لطفا رسیدگی شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا