رد شکایت یکی از معترضان آزمون سردفتری در شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

مصوبه برگزاری آزمون سردفتری در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری بررسی می‌شود

پایگاه خبری اختبار- شعبه بدوی دیوان عدالت اداری شکایت دو تن از معترضان آزمون سردفتری سال ۱۳۹۷ را رد کرد.

به گزارش اختبار، خواسته این شکایت «احراز تخلف سازمان ثبت اسناد و املاک به جهت آزمون سردفتری سال ۹۷ و ابطال آن» بود.

بنابر آنچه در این دادنامه آمده است، مصوبه برگزاری آزمون سردفتری سال ۹۷ مورد ایراد سازمان بازرسی کل کشور نیز قرار گرفته است اما هیأت تخصصی اداری و عمومی دیوان عدالت اداری این مصوبه را قابل ابطال تشخیص نداده است.

در این دادنامه همچین قبولی هم‌زمان ۴ خواهر در یک حوزه را به‌دلیل امتیاز بالاتر آنها عنوان شده و آمده است که: «تغییر ظرفیت‌ها از زمان ثبت‌نام برای شرکت‌کنندگان قابل رؤیت بوده و از ۹۷/۲/۱۷ به بعد تغییری ایجاد نشده است و شاکی نیز مستندی دال بر اینکه از ۹۲/۲/۱۷ تغییری در هر حوزه امتحانی ایجاد شده ارائه ننموده است. مضافاً اینکه هر شاکی فقط نسبت به همان حوزه امتحانی خود می‌تواند معترض باشد».

همچین ممنوعیت ثبت‌نام قضات و وکلا در آزمون نیز به هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ارجاع شده است.

گفتنی‌ست چندی پیش رئیس دیوان عدالت اداری در حاشیه مراسم تکریم و معارفه رییس سازمان بازرسی کل کشور در جمع خبرنگاران اعلام کرده بود که مصوبه آزمون سردفتری در کمیسیون تخصصی بحث شد و بندهای آن مورد مناقشه قرار گرفت و هیأت عمومی دیوان در مورد این آزمون تصمیم خواهد گرفت.

تصویر این دادنامه را در ادامه می‌بینید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲۱ دیدگاه ها

  1. با سلام خواهش میکنم از کسانی که اطلاع دهرند به سوال های بنده پاسخ دهند.من ابتدا اسمم جز پذیرفته شدگان نبود با اینکه درصدهام خیلی خوب بود.از حوزه ما یک نفر می خواستند که اسمش رو اعلام کردند.چند روز پیش به من زنگ زدند که برم فرم پر کنم.این یعنی نفر اول رو رد کردن؟ یا اینکه چون وکیل بودم بعدا به اجبار دیوان عدالت مجبور شدن من رو هم قبول کنند؟ آیا امیدی هست؟ کلا یه نفر به نفر برای هر سهمیه انتخاب کردند؟یا برای یه سهمیه ی ما الان چند نفر رقیب وجود داره؟ اوناییکه مصاحبه حضوری رفتند بگند فاصله ی فرم‌پر کردن تو حفاظت و زمان مصاحبه چقدر بود؟ آیا وکیل هارو بالاخره قبول کردند؟ نمیدونم وقت بذارم بخونم یا نه.ممنون

  2. با صدور رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری تکلیف تا حد زیادی روشن شد. دوستان نظرات رو زیر اون خبر ادامه دهید
    امیدوارم دوستان و برادران معترض ما که به دلیل کمبود ظرفیت پذیرفته نشدند، برای آزمون های آینده تلاش کنند. ضمنا اگر هم در حوزه ای تخلف صورت گرفته، احقاق حق صورت پذیرد.

  3. حالا دیگه دستمون باز شد باید تخلفات این آزمون رسانه ای بشه که ملت بدونه وضع آزمونهای اینجوی چه طورین، رسانه ها رو چک کنیید تو این چن روز حتما مفاد دادخواست رو رسانه ای میکنم.

  4. از یک خانواده ۴ نفر از دو خانواده ۲ نفر کدام آدم عاقل باورش میشه که تخلفی صورت نگرفته دفترچه سوال من اولا استانداردها رو نداشت و پلمپ نبود بعد پاسخ نامه هم اصلا عکس نداشت و مال بقیه همه عکس داشت

    1. خواهش میکنم یکی بیاد بگه اختبار تهران کی برگزار میشه
      مردیم از بلاتکلیفی
      چرا این معترضین دست از سر ما قبول شده ها که با زحمت و سختی قبول شدیم برنمیدارن

  5. اگر این رای را ندهید چه رای میخواهید بدهید؟ وقتی که طرف دعوا یک سازمان دولتی و زیر نظر قوه قضاییه باشد خب باید این رای ها صادر شود

  6. دوستان کسی از فحوی رای فهمید که چه موضوعی باید در هیأت تخصصی و هیأت عمومی دیوان عدالت اداری طرح شود تا در خصوص آن اتخاذ تصمیم صورت گیرد؟

      1. ضمن احترام به شما و ابراز تاسف از جانب داری شما خواهش مندیم لطفا شبهه ایجاد نفرمایید.

        نوشته : به موجب مصوبه هیات تخصصی اداری و عمومی دیوان عدالت اداری مصوبه برگزاری آزمون قابل ابطال تشخیص داده نشد.(سطر سوم)
        و اینکه گفته فقط ممنوعیت ثبت‌نام برخی افراد مثل قضات و وکلا به هیات عمومی ارجاع می گردد.(سطر نهم)
        اولا کلمه “کارمندان” را خودتان بدر ایجاد شک و شبهه اضافه نمودید.
        دوما قید “مانند” را اضافه نمودید که بفرمایید موارد دیگری هم هست! در صورتی که به وضوح مشخص هست که غیر از این مورد نیست.

        1. اتفاقاً که دیروز به عنوان اولین رسانه خبر اختصاصی این رأی رو منتشر می‌کردم فکر می‌کردم عزیزانی که در انتشار قرار قبلی دیوان انواع اتهام‌زنی‌ها رو نسبت به ما روا می‌داشتن چه واکنشی خواهند داشت!

          جهت اطلاع شما باید اشاره کنم که آرای هیات تخصصی قطعی نیستند و با حصول شرایط ماده ۸۴ پرونده مجدداً در هیات عمومی دیوان عدالت اداری بررسی می‌شه که در مورد این پرونده هم شرایط ایجاد شده و پرونده به هیات عمومی رفته.

          ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری:
          اموری که مطابق قانون در صلاحیت هیأت عمومی دیوان است، ابتداء به هیأتهای تخصصی مرکب از حداقل پانزده نفر از قضات دیوان ارجاع می ‌ شود. رسمیت جلسات هیأتهای ‌ تخصصی منوط به حضور دوسوم اعضاء است که به ‌ ترتیب ‌ زیر عمل می کنند:
          الف ـ در صورتی ‌ که نظر اکثریت مطلق هیأت ‌ تخصصی بر قبول شکایت و ابطال مصوبه باشد، پرونده به همراه نظریه هیأت جهت اتخاذ تصمیم به هیأت ‌عمومی ارسال می‌شود.
          ب ـ درصورتی‌که نظر سه چهارم اعضای هیأت تخصصی بر رد شکایت باشد، رأی به رد شکایت صادر می‌کند. این رأی ظرف بیست روز از تاریخ صدور، از سوی رئیس دیوان یا ده نفر از قضات دیوان قابل اعتراض است. در صورت اعتراض و یا در صورت ‌ که نظر اکثریت کمتر از سه چهارم اعضاء بر رد شکایت باشد، پرونده به ‌شرح بند (الف) در هیأت عمومی مطرح و اتخاذ تصمیم می‌شود.

          1. اولا تشکر از انتشار و توجه و پاسخ شما
            دوما در مورد جانبداری و ایجاد شبهه توجیح نشدیم.چون توضیحی برای اون ۲ ایراد که گفتم نداشتین
            سوما وقتی سه چهارم قضات رای به رد شکایت در هیات تخصصی دادن شما چه جور تصمیم گرفتین که هیات عمومی رای به ابطال خواهد داد؟
            در عین حال که رای هیات تخصصی قطعی نیست ولی با توجه به نصاب تعیین شده باید گفت خیلی باید دلیل محکمی باشد که هیات عمومی متفاوت از هیات تخصصی رای دهد.
            در نهایت منتظر جواب شما در مورد اون ۲ انتقاد بالا که گفتم هستیم.

          2. اولا که من نه در این مطلب نه هیچ کجای دیگه حرفی از نتیجه شکایت و ابطال و عدم ابطال نزدم و این فقط در ذهن جهت‌دار شماست. هر مطلبی خلاف این از بنده یا در هرکدام از پلتفرم‌های اختبار دیدید اعلام بفرمایید.
            من فقط در پاسخ به دوستی که پرسیده بودن چه مطالبی در هیات عمومی طرح میشه نوشتم «ایرادات نسبت به مصوبه و آگهی آزمون مانند ممنوعیت ثبت‌نام برخی افراد مثل قضات و کارمندان و وکلا»

            ثانیا بند ۷ آگهی آزمون سردفتری در رای هیات تخصصی خارج از حدود صلاحیت سازمان تشخیص داده شده که این بند ۷ به شرح زیره:

            «مطابق ماده ۱۵ قانون دفاتر اسناد رسمی متقاضیان نباید به شغل قضاوت، وکالت دادگستری، عضویت در مؤسسه دولتی و وابسته به دولت و شهرداریها، عضویت در هیأت مدیره و مدیریت عامل شرکتهای تجاری و بانکها یا مؤسسات بیمه و مؤسسات دولتی و یا وابسته به دولت اشتغال داشته باشند.»

            یعنی همونطور که بنده عرض کردم ممنوعیت ثبت نام قضات، وکلا، کارمندان و غیره در هیات عمومی بررسی خواهد شد.

  7. نحو نگارش این دادنامه طوری است که معنا و مفهوم آن به درستی و روشنی قابل فهم نیست ، مثلا” با توجه به قسمت گردش کار این دادنامه معلوم نیست که شکایت و نظر شخصی شاکی این است که قضات و وکلای دادگستری طبق مقررات حق شرکت در آزمون را ندارند ولی به رغم این منع قانونی برخی از قضات و وکلای دادگستری در آزمون ثبت نام و شرکت کرده اند و سازمان ثبت هم اسامی تعدادی از این دسته افراد را به عنوان قبول شده آزمون اعلام کرده است و درنتیجه سازمان ثبت مرتکب تخلف شده است؟ و یا این که شکایت شاکی این است که سازمان ثبت طبق آگهی آزمون و برخلاف مقررات اجازه ثبت نام و شرکت قضات و وکلای دادگستری را در آزمون نداده است و در نتیجه از این حیث مرتکب تخلف شده است؟ و در منطوق دادنامه هم در این خصوص شعبه دیوان عدالت اداری اعلام کرده است :(( نسبت به اینکه قضات و وکلاء شرکت ننموده اند که در آگهی قید شده است موضوع از طریق هیات تخصصی مربوط به هیات عمومی ارجاع می گردد)) ودر نهایت و به طور خلاصه معلوم نیست که تخلف سازمان ثبت چه می باشد ؟ اجازه ثبت نام و شرکت در آزمون به قضات و وکلای دادگستری و در نتیجه اعلام اسامی برخی از آنها به عنوان قبول شده و یا عدم اجازه ثبت نام و شرکت در آزمون به قضات و وکلای دادگستری.

    1. انشاءالله رویای شما عزیز هم به زودی زود برآورده بشه………….من به جای شما باشم میرم خودمو اماده میکنم برای ازمون وکالت نقد ول کردید چسبیدید نسیه ………..این قبری که روش دارید گریه میکنید مرده توش نییییسسست …..تا زحمت نکشید و شب نخوابی نداشته باشید به هدفتان نمیرسید ……….مطمئن باشید و آگاه باشید یک ارزن هم شک در روند برگزاری قانونی این آزمون نداشته باشید……..من خواهرم تو این ازمون قبول شد به وحدانیت خدای بزرگ از فرط مطالعه و شب نخوابی شده بود روحی …ح

  8. بسیارررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررمتشکریم…………….خداروووووووووووووووشکر

  9. میشه گفت رای شعبه بدوی و هیات تخصصی مبنی بر ابطال نبوده است.
    از طرفی با این شرایط(اموری که مطابق قانون در صلاحیت هیأت عمومی دیوان است، ابتدا به هیأتهای تخصصی مرکب از حداقل پانزده نفر از قضات دیوان که در دسته ای از دعاوی قابل طرح در دیوان از تخصص برخوردارند، ارجاع می‌شود. در صورتی که نظراکثریت مطلق هیأت تخصصی بر قبول شکایت و ابطال مصوبه باشد، پرونده به همراه نظریه هیأت جهت اتخاذ تصمیم به هیأت عمومیارسال می‌شود. اما در صورتی که نظر سه چهارم اعضاء هیأت تخصصی بر رد شکایت باشد، رأی به رد شکایت صادر می‌کند. این رأی ظرف بیست روز از تاریخ صدور، از سوی رئیس دیوان یا ده نفر از قضات دیوان قابل اعتراض است. در صورت اعتراض و یا در صورتی که نظر اکثریت کمتراز سه چهارم اعضاء بر رد شکایت باشد، پرونده به همراه نظریه هیأت تخصصی در هیأت عمومی مطرح و اتخاذ تصمیم می‌شود.)بعید هست که نظر هیات عمومی مغایر با این رای شعبه و هیات تخصصی باشد.
    هرچند هیات عمومی هم بر کلیت ابطال کار نخواهد کرد و فقط موضوع ثبت‌نام قضات و وکلا را بررسی خواهد کرد.

    البته باز ما به رای نهایی تمکین خواهیم نمود.

  10. چرا در شکایت نبود سهمیه برای چند شهر ولی پذیرفته شدن چند نفر از یک خانواده در همون شهرهایی که اصلا در زمان ثبت نام امکان انتخابشون نبوده ذکر نشده ؟این شکایت کامل طرح نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا