گفت و گو با محمد رفسنجانی رتبه ۹ حقوق خصوصی آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱

پایگاه خبری اختبار- محمد رفسنجانی فارغ‌التحصیل رشته فقه و مبانی حقوق از دانشکده علوم قرآنی شیراز است که در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ موفق به کسب رتبه ۹ رشته حقوق خصوصی شده است.

 

از کی مطالعه برای آزمون ارشد را شروع کردید و شیوه مطالعه شما چه بود؟

تقریبا از مهر ماه سال ۱۴۰۰ شروع به مطالعه کردم و سعی می‌کردم مطالب را کمی سریعتر بخوانم و زمان برای مرور قرار دهم. البته مشکلاتی از آذر ماه برایم پیش آمد که متاسفانه نشد خیلی در زمستان مطالعه کنم ولی امید خودم را از دست ندادم و با توکل به خداوند راه خودم را ادامه دادم.

منابع مطالعاتی‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

من از کتاب مدنی دکتر بیات و کتاب تجارت دکتر معتمدی و تست های دکتر قربانی برای این درس ها استفاده کردم و برای ایین دادرسی مدنی از کتاب تست فوق العاده استاد عمروانی.

و چون بنده رشته فقه بودم این درس را نسبتا تسلط داشتم و کتاب درسی خودم را مطالعه می‌کردم و البته به همه ی دوستان پیشنهاد می‌کنم با توجه به روند سوالات کنکور همه از خود کتاب تحریر الروضه فی شرح لمعه و ترجمه فقه استدلالی استفاده کنند.

من این منابع را با تحقیق و دیدن کتاب ها انتخاب کردم و سعی کردم کتاب ها را حداقل چند دور مطالعه کنم.

بیشتر بخوانید:

چند نکته در مورد خلاصه برداری

چند نکته هست که بنظرم گفتنش مفید باشد برای دوستان و عزیزان.

گاهی پیش می‌آید که داوطلب بین دو گزینه شک می‌کند و یا قبل از آزمون دچار اضطراب می‌شود و فکر می‌کند که چیزی بلد نیست یا از پاسخی که انتخاب می‌کند خیلی راضی نیست. اینها همه راه حل دارد و این راه حل مرور زیاد مطالب است. البته همراه با خلاصه نویسی که هنگام درس خواندن انجام می‌دهید.

(خلاصه کردن گاهی برای درس های دانشگاهی و تشریحی است که از بحث ما خروج موضوعی دارد و گاهی برای کنکور و سوالات تستی است که این مورد بحث ماست. به این صورت که کتاب های کنکوری را ما نباید خارج نویسی کنیم و باید سعی کنیم در همان کتاب شرح جامع که می‌خوانیم در هر صفحه نکات مهم و فرّار را در حاشیه بنویسیم و مباحث نیمه مهم را زیرش خط بکشیم و آنهایی که مهم نیست را رویش خط بکشیم که هنگام مرور و نزدیک آزمون سعی کنیم با خوندن حاشیه ها و قسمت‌هایی که که خط کشیده‌ایم مروری بسیار سریع بر روی مطالب داشته باشیم.

یک خلاصه نویسی دیگر هم در مورد تست ها می‌توان انجام داد؛ یعنی ما باید تست هایی را هم که میزنیم خلاصه کنیم به این روش که هرتستی که می‌زنیم را خارج از کتاب تست، یک خط در مورد نکاتش بنویسیم، یعنی آن نکته مهمی که تست دارد و هدف طراح از آن تست بوده را یاداشت کنیم و البته خیلی مهم است که در حد همان یک خط باشد تا بعدا بتوان مطالعه کرد (توجه کنیم که نکات تکراری را ننویسیم) و وقتی همه تست های یک کتاب را به این شکل نکته‌برداری کنیم، حدودا همه مطالب را به صورت نکته وار داریم و با مرور این نکات که نهایتاً برای هر درس ۲۰ یا ۲۵ صفحه است کل درس را در حداکثر ۲ ساعت مرور کرده ایم.

پرسش های آزمون چقدر با انتظار شما مطابقت داشت؟

سوالات مدنی امسال بیشتر ماده محور بود که توقعی نداشتم و فکر میکردم استدلالی باشد البته حق هم استدلالی بودن سوالات است چون ارشد یک آزمون علمی است نه استخدامی. که الحمدلله منابعی که انتخاب کردم هم سوالات استدلالی را پاسخگو هست هم سوالات ماده محور را.

برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را مد نظر دارید؟

ان شاء الله اگر خداوند توفیق دهند یکی از دانشگاه های شهر تهران را قبول شوم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا