توصیه رئیس اسکودا به وکلای جوان: فریب موسسات حقوقی غیرمجاز را نخورید

پایگاه خبری اختبار- ریاست اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران موجی را که برای کسب‌وکار نامیدن وکالت به راه افتاده، حرکتی «جاهلانه» دانست و گفت: جریانی که می‌خواهد به هرکسی بدون رعایت مصلحت، پروانه بدهیم، نهایتا منجر به ظلم به مردم خواهد شد.

 به گزارش اختبار به نقل از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان، جعفر کوشا در چهل و چهارمین آیین تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای اصفهان، اظهار داشت: اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری در سال ۱۳۸۲ تشکیل و تاکنون با حمایت همه دوستان و همکاران به کار خود ادامه داده است.

نیازمند اتحاد و همدلی هستیم

اتحادیه مطابق با ماده ۳ اساسنامه خود وظایفی دارد که بسیار دشوار است و نیاز به همکاری همه شما عزیزان داریم، لذا از همه شما وکلا و کارآموزانی که به زودی سوگند یاد میکنید، دعوت به همکاری با اتحادیه می کنم، چراکه ما امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند اتحاد و همدلی هستیم تا با ناملایمات روبرو شویم.

البته این ناملایمات تا حدی طبیعی است، زیرا طبع و ماهیت وکالت اقتضا می کند که همواره دچار مشکلاتی باشد. دفاع از حقوق مردم و موکل همواره مشکل بوده زیرا حاکمیت بطور مطلق کلمه دوست ندارد وکلا مستقل و آزادانه دفاع کنند و در تمام دنیا همینگونه است‌. شغل وکالت بسیار سخت و در عین حال پرافتخار است. اتحادیه سراسری تلاش دارد تا هماهنگی بین وکلا ایجاد کند؛ در منش، در روش، در آموزش و در پیشبرد اهداف و این میسور نخواهد بود مگر با کمک دوستان.

امروز در اتحادیه سیاستی داریم که طبق آن سعی کردیم با قوه قضائیه، مقننه و دولت همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشیم و درموقعیت های خاص حضور پیدا کنیم.

سوگند، سوگند عهدی است و نه قضایی

وی در ادامه سخنان خود عنوان نمود: ما برای شغل وکالت به عنوان یکی از مشاغل مهم در هنگام ورود سوگند یاد می کنیم که این سوگند، سوگند عهدی است و نه قضایی. سوگند عهدی به این معنی است که من در شروع به کار عهد می بندم تا مسائلی را رعایت کنم و این سئوال مطرح است چرا باید سوگند یاد کنیم؟

بیشتر بخوانید:

به دوستان ما در مجلس شورای اسلامی که گاهی موضوع را خلط کردند و ما را با کسب و کار مقایسه می کنند، باید گفت کدام کاسب در زمان حضور در محل کسب خود سوگند یاد می کند؟ چرا با شرافت وکالت بازی می کنید؟ چرا آنچه را دنیا می پذیرد شما با آن بازی می کنید؟! مسلما وجدان کاری در همه مشاغل وجود دارد و وجدان انسانها باید بیدار و آگاه باشد، اما در وکالت مردم راز خود را به وکیل می گویند، یا در قضاوت پرونده در اختیار قاضی است، نماینده در مجلس می خواهد قانونگذاری کند، یا رئیس جمهور از تمامیت مردم دفاع می کند و لازمه همه اینها سوگند است.

این جریان منجر به ظلم مردم خواهد شد

این موجی که ایجاد کرده اند بیشتر جاهلانه است تا مغرضانه. اینها از ماهیت کار وکالت و قضاوت آگاه نیستند. دادسرا و دادگاه را نمی شناسند که سخن از کسب و کار می رانند.

رئیس اسکودا سخنان خود را چنین ادامه داد: اگر مسئولین ما، آنها که تصمیم ساز هستند در مورد مسئله وکالت برخلاف آنچه که سیره عقلا می گوید و برخلاف آنچه خرد جمعی می پذیرد، تصمیمی بگیرند ما به عنوان وکیل و نهاد وکالت نمی پذیریم.

بیشتر بخوانید:

البته که روسای محترم سه قوه به استقلال کانون وکلا اعتقاد دارند. این جریانی که ایجاد شده و می خواهد به هرکسی بدون حد و مرز و بدون رعایت مصلحت، پروانه بدهیم، نهایتا منجر به ظلم به مردم خواهد شد و مسلم بدانید قوه قضائیه هم زیر بار نخواهد رفت.

ما نیاز به وکیل متخصص داریم

کوشا در پایان سخنان خود ضمن تبریک به کارآموزانی که به شغل شریف وکالت وارد می شوند، توصیه هایی حرفه ای و اخلاقی را بیان نمود: اول اینکه کارآموزان محترم، خود را از نظر علمی به روز کنید. ما امروز نیاز به وکیل متخصص داریم. زبان انگلیسی خود را قوی کنید. تسلط بر کامپیوتر داشته باشید. مقالات روز را بخوانید. در پرونده هایی که قبول وکالت می کنید، حتما مشورت کنید، همانند قضات که جلساتی برای شور و مشورت دارند. هرگز از مشورت کردن نگرانی نداشته باشید.

مسئله بعد شجاعت است. شجاع باشید؛ به این معنا که در مقاطع خاص باید دفاعی جانانه داشته باشید، چون شما متکای موکل خود هستید. مسئله بعدی اینکه نظامات را رعایت کنید. شئونات را رعایت کنید. در جلسه دادگاه به همکار خود احترام بگذارید. آداب وکالت و ادب وکیل باید سرلوحه برنامه همه ما باشد. بنده حتی پیشنهاد دارم به زودی وکلا با شنل وکالت وارد محاکم شوند تا هم احترامشان حفظ شود و هم مشخص باشد که وکیل هستند.

طرح کانون وکلای دادگستری اصفهان در رابطه با تریبون وکیل بسیار خوب است، اما دقت داشته باشید حرمتها را باید از خودمان شروع کنیم، حقوق بشر را از خود باید شروع کرد.

فریب موسسات حقوقی غیرمجاز را نخورید

و اما نکته آخر آنکه شما جوان هستید، مراقب باشید فریب موسسات حقوقی غیرمجاز را نخورید. بسیاری از آنها وکلای جوان را استثمار می کنند و اساسا آنها هستند که جریان کسب و کار را راه انداخته اند؛ با نفوذی که دارند پرونده ها را می گیرند و چون وکیل نیستند و خود نمی توانند در دادگاه به امر دفاع بپردازند با پرداخت حق الوکاله ای بسیار ناچیز به وکلای جوان از آنها سواستفاده می کنند.

بیشتر بخوانید:

البته که ما هم با طرح اجباری کردن وکالت در مجلس شورای اسلامی سعی می کنیم این مشکلات را برطرف کنیم. مردم باید فرهنگ وکالت را یاد بگیرند، یعنی قبل از هر اقدام حقوقی از شما کمک بگیرند. ما به عنوان کسی که در اتحادیه مسئولیت داریم دغدغه مان این است که حامی شما باشیم و این را یکی از وظایف خود می دانیم؛ همچنان که در قتل همکار عزیزمان پریوش ظفری پیگیریهای لازم را انجام دادیم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۱۰ دیدگاه ها

  1. مهم نیست حقه یا تکلیف، مهم اینه که شما می‌خواید به عضویت این نظام صنفی دربیاید. شما عضو اسکودا بشید در هر خال منافع‌تون در اون راستا قرار می‌گیره. این حرف‌های شعاری مانیفستی رو هم قاب کنید بزنید به دیوار.
    اسکودا تابع نظر ستاد کروناست. نمی‌تونه راسا و بی‌توجه به شرایط کشور درباره برگزاری آزمون تصمیم‌گیری کنه.
    مثل این هست که نماینده مجلس با کل بنیان مجلس مشکل داشته باشه.

  2. پاسخ به جوانه
    سلام ، صرفا جهت اطلاع
    اولا برای من و امسال من وکالت آرزو نیست ، نه تنها حقی است که باید انرا بدست اوریم بلکه تکلیفی واجب هم میباشد ، جایی که عده ای و نه همه ، بیسواد وکالت را دکانی جهت کسب و کار خود کرده و حقوق عوام را به ثمن بخس معوض میکنند
    ثانیا اعتراض ما به مدیریت ناکارامد است نه اساس و ریشه کانون که استقلال ان از نان شب هم واجب تر …

  3. ضد کانون نه ضد کانون نما هستیم
    مسلما کانون وکلا و استقلال اون واجب که حفظ شود ، که به فضل خدا میشود ،علی ایحال این مهم کوچکترین ارتباطی با مسولین بی کفایت اون نداره … انقدر که این حضرات با کج فهمی تیشه به ریشه وکالت زدن متخاصمین نیز انگشت بر دهان ماندند

  4. درود
    گرچه کسب و کار تلقی شدن بر پذیرش تعداد وکلا خواهد افزود اما این کار نیاز به یک شورای صنفی قوی دارد تا مثل نظام مهندسی در فلاکت فرونرود. اینهمه پزشک در مملکت کار میکنند اما ب دلیل برخورداری از صنف قوی ما مطبی را نمی‌بینیم که حق الزحمه کمتر از تعرفه قانونی دریافت کند. اما در نظام مهندسی بدلیل فقد چنین صنفی رقابت به خیانت به همکار تبدیل شده است و مثل بازار دستفروشی ارائه خدمات میشود.
    اگر قرار باشد وکالت هم برای رقابت بدون صنفی قوی و ناظر به کسب و کار تبدیل شود، وضعیت وکلا از نظر معیشت جالب نخواهد بود.
    مسأله دیگر عدم الزام به حضور وکیل در همه دعاوی است. ولی در نظام‌های حقوقی مثل کامن لا برای جرایم سنگین حق الوکاله به طور کامل از طریق نهادهای دولتی پرداخت میگردد.
    گلایه ای هم از وکلای عزیز اینکه در موارد ارجاع پرونده به آنها به عنوان وکیل تسخیری یا معاضدتی هیچ کاری انجام نمیدهند و حضور ایشان در دادگاه برای رسمیت یافتن جلسه و بستن دهان متهم معسر از اختیار کردن وکیل خوب است.
    نهاد تسخیری صرفا یک شعار عوام فریب است. امید که اخلاق و وجدان دوستان بیدار بشود…

  5. در پاسخ به حرف حق:
    اینهایی که شما نوشتید سیاه‌نمایی هستش.ضمنا کی گفته اگر این قانون تصویب بشه این مشکلاتی که شما گفتی حل میشه؟بدتر هم میشه.چون به یک عده بی‌سواد راحت پروانه می‌دند و اسمشون رو می‌ذارند کاسب.کاسب جماعت هم براش پول مهمه….شهر پر میشه از وکیل که هیچ چی به جز درآمدبراشون مهم نیست.
    الآن هم سامانه‌ای هست که وکلا درآمدشون رو اونجا ثبت می‌کنند و اینطور نیست که هر چقدر دلشون خواست بگیرند.خب برای دوای درد باید پول خرج کرد.پزشک هم بابت ویزیت و معالجه کلی پول می‌گیره.

    این رو بدونیدکسب و کار شناخته شدن کسی که با علمش خدمت می‌کنه چه وکیل،چه پزشک،چه معلم و…یک ضربه‌ی بزرگ و جبران ناپذیر به مردم جامعه می‌زنه.
    وکیل اگر استقلال نداشته باشه نمی‌تونه راحت دفاع کنه.
    در کل دنیا همین‌طوره.
    اگر خودت هم کارت به دادگاه بیفته راضی میشی وکیلی که زیرنظرخود قوه‌ی قضاییه است ازت دفاع کنه؟

  6. تاریخ برگزاری آزمون چی شد …
    یکی بیاد توضیح بده دارین چه کار میکنید
    اخه این دیگه چه وضعشه
    کاش کانون وکلا یه کم هم به فکر داوطلب های ۹۹ بود ، دریغا و صد افسوس از ناکارامدی …

  7. سلام و عرض ادب،
    چی شده ، خواهش میکنم خودتون رو از تک و تا نندازین ، حیف میشید،
    خوشحالم که زمان سلطنت وکلای محترم به پایان رسید ، وکلایی که پولهای عجیب و غریب دریافت میکنند و موکل رو به حال خود رها میکنند، یک پرونده طلاق و در کنارش چند پرونده جانبی که برای هر کدام پولهای اضافه بر سازمان میگیرند، جالب اینجاست ، بپرسید این همه پول دریافتی به چه علت؟ جواب خواهند داد پول تمبر، هزینه سفر، هزینه های جانبی،
    آن شخص بدبختی که به یک وکیل مراجعه میکند سرشار از غم و نا امید، راهی جز پرداخت، و به گمان رهایی از غصه ندارد، چه بسا پول رو وکیل دریافت میکند و با چند تا لایحه و جواب ندادن به تماس موکل، توسل میکند، و بعد با کلی هزینه ای که موکل متقبل شد او را رها میکند و موکل به احبار سراغ وکیل بعدی و هزینه دادن دوباره، و پر کردن جیب وکیل بعدی ، و الا ماشاء الله این طور وکلا وجود دارد،
    فساد اخلاقی وکلا که به خاطر آزاد بودن کار زیاد به چشم می خورد البته نه همه ، که قریب به اتفاق درگیر این موضوع هستند و بر ما و دیگران پوشیده نیست ،
    به جای این مسائل ، دنبال برنامه برای سامان دادن به این امور باشید که این قدر بد گویی از این قشر نباشد،
    التماس دعا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا