منتظری: باید برای اختلاف آرای محاکم فکری کنیم
به گزارش اختبار به نقل از میزان، حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور، در جلسه شورای معاونین ضمن تبریک میلاد امام هشتم شیعیان به روایتی از ایشان اشاره کرد و گفت: امام رضا علیه السلام فرمودند؛ مَن سَألَ اللهَ التَّوفیقَ وَ لَم یَجتَهِد، فَقَدِ استَهزَءَ بِنَفسِهِ؛ به این معنا که هرکس از خداوند، توفیق بطلبد ولی تلاش نکند، خودش را مسخره کرده است و طبق این روایت شریف در دنیا نیز همینگونه است و درخواست توفیق از خداوند، بدون تلاش و تحمل سختیها ممکن نیست، امیدواریم در سایه این امام رئوف بتوانیم بر مشکلات و مسائل موجود فائق آییم.
رئیس دیوان عالی کشور ارائه دستاوردهای کارگروههای تخصصی در همایش سراسری دیوان عالی کشور را امر مهمی در خصوص حل مشکلات قضایی مردم و معضلات موجود در دادگاهها عنوان کرد و افزود: مجموعه دستگاه قضایی و به معنای اخص برخی محاکم روی ریل واحدی حرکت نمیکنند و این موضوع مورد انتقاد ریاست قوه قضاییه است لذا قضات و اساتید علم قضا که در دیوان عالی کشور حضور دارند و مجامع علمی و دانشگاهی در این زمینه چاره اندیشی کنند تا خط و مشی مشخصی برای محاکم تعیین و رویه واحدی اتخاذ شود.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری در تشریح این مطلب ادامه داد: هرچند تفسیر قانون اساسی بر عهده ما نیست، اما دیوان عالی کشور به عنوان مخاطب قانون، وظیفه نظارت بر آرای صادره را دارد؛ بنابراین قانون باید ابعاد آن را مشخص کند و در این زمینه چنانچه نیاز به آیین نامه، دستورالعمل و یا صدور قانون جدید باشد باید تدابیر و پیشنهادات لازم مورد بررسی وا مداقه قرار گیرد و درخصوص اختلاف در برداشت و استنباط متفاوت از قانون، لازم است موضوع در هیأت عمومی دیوان عالی کشور مطرح شود تا رأی وحدت رویه در این زمینه صادر شود، اما این امر به تنهایی کافی نیست.
وی ادامه داد: نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکم و ایجاد وحدت رویه دو وظیفه مهم دیوان عالی کشور به عنوان عالیترین مرجع قضایی است که متأسفانه این وظیفه به طور شایسته تعریف و تبیین نشده و این امرمستلزم کار کارشناسی لازم و اتخاذ راهکارهای موجود است.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری با اشاره به مسئولیت سنگین دیوان عالی کشور در بحث نظارت و ایجاد وحدت رویه قضایی گفت: در سال گذشته ۱۸ رأی وحدت رویه در هیئت عمومی دیوان عالی کشور صادر شد که منجر به اتخاذ تدابیر ویژه حقوقی و رفع موانع اطاله دادرسی بوده است، اما آیا با این تعداد رأی وحدت رویه میتوان در قوه قضاییه وحدت رویه قضایی ایجاد کرد؟! باید برای اختلاف در آرای فکری کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری با اشاره به پیشنهاد مطرح شده توسط یکی از قضات مبنی بر ایجاد دفاتر نمایندگی دیوان عالی کشور با موضوع نظارت در سطح استانها تصریح کرد: در زمان مسئولیت اینجانب در دیوان عدالت اداری این دفاتر راه اندازی شد و آثار بسیار مطلوبی در تسهیل دسترسی مردم به عدالت داشت، اما برای ایجاد این دفاتر باید به گونهای عمل شود که جایگاه دیوان عالی تعریف و مشخص شود و تداخل وظایف نیز ایجاد نشود، لذا اینموضوع نیازمند بررسی دقیق و کارشناسی است.
گفتنی است؛ در این جلسه که بیش از دو ساعت به طول انجامید، رئیس دفتر و معاونین و همچنین روسای کارگروههای تخصصی اولین همایش سراسری، نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در زمینه نحوه نظارت و وحدت رویه قضایی مطرح کردند و به ارائه گزارش پرداختند.
جناب منتظری درود بر شما
خلاصه می کنم که جرا باید اختلاف آرا به وحدت رویه برود.در دادگاه انتظانی قضات در خصوص تصمیمات کانون وکلا در خصوص ادارات خصوصی شده و بند د ماده ۸ قانون استقلال کانون وکلا آرا متناقضی مشخصا از شعب ۲ و ۵ صادر شده است و هر شعبه می گوید مستقل هستیم و بروید دیوان مطرح کنیم.لطفا ورود کنید تا حقوق افراد تضییع نشود.کانونها تفسیر اشتباهی می کنند و می گویند هنگام بازنشستگی باید دولتی باشید در حالیکه هیچ جای قانون چنین چیزی را نگفته اند.مدارک موجود است.ورود کنید ممنون می شوم.پرونده من نزد کانون وکلا هرمزگان است و می گویند رد خواهیم کرد.
با تشکر
سلام . من شخصی رو دیدم ک وکیل شده ک همزمان هم کارمند سابق دادگستری استان بوده و هم برادر (شهیدی عزیز و والا مقامه) جدا از اینکه احترام برای اون شهید خیلی قائلم ولی حقیقت این وکیل همینه تا زمانی ک این جریان هست ، سختی کار عالمان بزرگ و قاضی های عادل و پاکدامنی همچون جناب آقای منتظری و غیره ، و همچنین افراد عادی خواهان و خوانده ک در پیشگاه عدالتند بسیار سخت بوده و هست . امیدوارم حرفم دلم و داغ دلم رو زده باشم ولو خونده نشه . س . ز . نایین .
جناب آقای منتظری رئس دیوان عالی کشور سلام علیک نمیدانم این نظرات به شما میرسد یا نه مطالعه بکنید بزرگ ترین ظلمی که در حق طلبکاران بیچاره میشود قاضی های شهرستان و قضات تجدید نظر استان در طول پنج سال طرف مقابل هیچ وقت حاظر حضوری به رای و دعوت نامه ای دادگاه نمیشده و بعد از پنج سال اعسار میدهد قاضی شعبه بعد از پنج سال پرونده را میفرستد تجدید نظر استان و قاضی تجدید نظر پونصد ملیون تومن ماهی پنج ملیون تومن قسطی برآورد میکند حتی بدون پیش قسط شخص مقابل تمام مال اموال خود را به نام دیگران انتقال داده به نظر شما این جای انصاف است یک کمی خداوند را این قضاد در نظر بگیرد ممنون
جناب آقای منتظری نمیدونم این نظرات رو بهتون میرسانند یا نه یا خودتون مطالعه میکنید یا نه ؟؟
بزرگترین ظلمی که درحق طلبکاران بدبخت بیچاره که پس از پنج شش سال (گاهٱ بیشتر )دوندگی با این وضعیت بروکراسی و رسیدگی طویل المدت پرونده ها به حکم و رای نهایی میرسه با این وضعیت تورم ارزش مالی طلب شان از یک دهم هم کمتر میشه حالا این مصوبه وحدت رویه ۸۵۰ شونزدهم مرداد پارسال درخصوص تغییر محاسبه تاخیرتادیه از ماهانه به سالانه بزرگترین ظلم درحق طلبکار بدبخت شدو جری تر شدن بدهکاران و کلیه کلاهبرداران و همچنین موجب افزایش تعداد پرونده های قضایی میشود لذا عاجزانه خواهشمنداست دراین خصوص تجدید نظر گردد