از مهندسی عمران تا رتبه ۱ آزمون اختبار کانون وکلای مرکز در گفت‌وگو با ابراهیم درویشی

فهرست عناوین این صفحه

پایگاه خبری اختبار- ابراهیم درویشی، متولد ۱۳۶۰ و عضو کانون وکلای دادگستری مرکز است که در اولین دوره آزمون اختبار سال ۱۴۰۰ این کانون،‌ موفق به کسب رتبه ۱ شده است.

آقای درویشی پیش از این به شغل مهندسی عمران اشتغال داشته اما با تغییر مسیر تحصیلی و شغلی، ابتدا در رشته حقوق در دانشگاه آزاد فارغ‌التحصیل و سپس در آزمون وکالت سال ۹۷ و سپس ۹۸ پذیرفته شده است.

با او درباره این مسیر و تجربه آزمون وکالت و اختبار گفت‌وگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

لطفا خودتان را مختصرا معرفی کنید قدری از سابقه تحصیلی و شغلی‌تان را بفرمایید.

ابراهیم درویشی هستم بنده قبلا مهندس عمران بودم و تغییر رشته به رشته حقوق دادم و ظرف مدت ۲.۵ سال در رشته کارشناسی حقوق و پس از آن در رشته کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی از دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم.

دلیل اینکه تصمیم گرفتید رشته حقوق و حرفه وکالت را دنبال کنید چه بود؟ ورود به این مسیر متفاوت و مطالعه درس‌های علوم انسانی برایتان سخت نبود؟ در میانه راه از این تصمیم پشیمان نشدید؟

مدت زمان زیادی بود که به فکر تحصیل در رشته حقوق بودم ، در ابتدا جهت ورود به قضاوت این رشته را خواندم ولی بعدا تصمیم به انتخاب حرفه وکالت گرفتم. دروس دانشگاهی رشته قبلی من به اندازه کافی حجیم و سخت بودند که واهمه ای از ورود به رشته حقوق نداشته باشم. البته وقتی وارد رشته حقوق شدم متوجه شدم که واقعا عاشقانه به حقوق علاقمندم و از خواندن درس ها لذت می برم که این موضوع انگیزه وافری جهت ادامه در من ایجاد می کرد، البته تشویق مستمر خانواده ام به ادامه دادن این راه برای من انگیزه کافی جهت تحمل سختی مسیر ایجاد می کرد.

چه سالی در آزمون وکالت شرکت کردید و چه رتبه ای داشتید؟

من دو سال متوالی در سال های ۹۷ و ۹۸ در آزمون وکالت شرکت کردم در سال ۹۷ بنده درصدهای مطلوبی کسب کردم  ولی بخاطر اینکه درس آیین دادرسی مدنی یکمقدار متفاوت با سالهای قبل طراحی شده بود نتوانستم در این درس درصد مناسبی کسب نمایم و چون اکثر داوطلبان هم مانند بنده این درس را خوب امتحان نداده بودند تراز این درس برای رتبه داوطلبان عملا سرنوشت‌ساز شد و من با وجود اینکه در مابقی دروس درصد بالایی داشتم فقط توانستم رتبه ۸۱۵ را کسب کنم و محل اشتغالم زاهدان تعیین شد.

 در سال ۹۸ با وجود اینکه به‌خاطر شروع دوره کارآموزی و فعالیت کاری فرصت زیادی برای مطالعه نداشتم در نهایت رتبه ۴۸۲ کانون وکلای مرکز را کسب کردم و محل اشتغالم شهر چهاردانگه واقع در استان تهران تعیین شد.

تجربه آزمون وکالت را چطور دیدید؟

زمانی که تصمیم به شرکت در آزمون وکالت داشتم این تفکر در بین بیشتر اشخاصی که می‌شناختم وجود داشت که عملا قبول شدن در آزمون وکالت بسیار سخت و حتی ناممکن است و این تفکر غلط را در ذهن داوطلبان آزمون وکالت ایجاد کرده‌اند که یک سد غیرقابل نفوذ به نام آزمون وکالت وجود دارد که نمی توان بر آن غلبه کرد و خود من هم اوایل همین فکر را می کردم ولی تصمیم گرفتم این افکار منفی را کنار بگذارم و فقط مطالعه کردم و بعد از آنکه در نهایت در دو سال متوالی قبول شدم به دوستانم گفتم این حواشی فقط با اهداف تخریب کانون وکلا درست شده و مبنای درستی ندارد.

داوطلبان آزمون وکالت باید بدانند که با یک برنامه زمانی مناسب و منابع درست، قبولی در آزمون دست یافتنی است و چنانچه در آزمون نتیجه نمی گیرند برای سالهای بعد همان مسیر تکراری که در سال قبل از آن نتیجه نگرفتند را تکرار نکنند.

بیشتر بخوانید:

گفت‌وگو با علی رحمانی منشادی رتبه یک آزمون مرکز وکلا ۹۸

آزمون وکالت نیاز به مرور چندین باره در هر درس دارد مثلا زمانی که دانشجو بودم وقتی می‌گفتند باید ۹ دور کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی دکتر کاتوزیان را مطالعه کنید بیشتر فکر می کردم که شوخی می کنند ولی وقتی تصمیم به انجام این کار گرفتم متوجه شدم در هر بار که می خوانم سرعت خواندنم بالا می رود و مطالب برایم بسیار تکراری است در حدی که هر دور خواندن را می توانستم ظرف چند روز مطالعه کنم یکی از ایرادات داوطلبان همین هست که تعداد دفعات کمتری منابع را مطالعه می کنند و آن هم بخاطر تعویض زیاد منابع است.

 به نظر من مثلا برای درس حقوق مدنی به جای اینکه کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی را کنار بگذاریم و دنبال کتاب های دیگر برویم بهتر است فقط نظم را بخوانیم و چنانچه در بعضی مواد قانونی مانند مواد مرتبط با حقوق مدنی ۳ با مشکل مواجه شدیم آنگاه دنبال منابع آزمونی دیگر باشیم.

من در آزمون وکالت سال ۹۷ فقط این کتاب دکتر کانوزیان  را خواندم و درصد درس مدنی من ۷۷ شد. امکان دارد سوال پیش بیاید که مگر می شود یک کتاب را چندین دور مطالعه کرد بله من وقتی به این موضوع فکر کردم که چطور می شود برای امتحان های دانشگاه زمانی که چند روز بیشتر وقت نداریم و در همان چند روز کتاب را خوب مطالعه می کنیم و امتحان می دهیم حالا برای یک آزمون، یکسال را وقت کمی می دانیم برای خودم سقف زمانی می گذاشتم مثلا اینکه من ۴ روز دیگه فرض می کنم امتحان آیین دادرسی کیفری دارم پس در این چهار روز باید این درس را تمام کنم و تمام مواد را در ۴ روز تقسیم می کردم و روز چهارم مطالعه تمام می شد به این شکل می‌توان هر ماه تمام دروس را یک دور کامل مطالعه کرد.

اشتباه بعدی بسیاری از داوطلبان این هست که هنوز درس را تمام نکرده و تسلط نیافته اند دنبال تست زدن هستند و روش صحیح این است که ابتدا باید تسلط کافی در دروس پیدا کنیم آنگاه دنبال تست زدن باشیم.

در دیگر آزمون‌های حقوقی مثل قضاوت هم شرکت کرده‌اید؟

بنده همزمان که درآزمون وکالت قبول و در حال گذراندن دوره کارآموزی وکالت بودم در آزمون تستی و تشریحی و مصاحبه شفاهی قضاوت هم قبول شدم ولی با وجود اینکه قلبا قضاوت را دوست داشتم در نهایت بخاطر برخی شرایط که مجال گفتن نیست تصمیم گرفتم که وکالت را ادامه دهم.

در انجام تکالیف کارآموزی تا چه حد موفق بودید؟ برای کسانی که در ابتدای راه کارآموزی هستند چه توصیه ای دارید؟

من سعی کردم در تمام کارگاه های آموزشی که از طرف کانون وکلا برای ما برگزار می شد حضور داشته باشم و همواره مطالعه خودم به صورت مستمر را ادامه دهم حتی اگر کارگاه آموزشی هم در جایی برگزار می شد حتما سعی می کردم در آن حضور یابم. همچنین در انجام تکالیف کارآموزی مانند گزارش نویسی از پرونده های دادگاه هم به درستی پرونده را خلاصه نویسی کرده و در نهایت نظر خودم راجع به آن پرونده را در گزارش به صورت مبسوط بیان می نمودم. توصیه بنده این است که مطالعه کتب حقوقی بخصوص کتبی که برای شغل ما جنبه کاربردی دارند را همواره مطالعه کنند، کارگاه های مختلف حقوقی که توسط اساتید مطرح برگزار می شود را شرکت نمایند و از تجربیات وکیل سرپرست یا وکلایی که می شناسند استفاده کنند تا در محیط کار موکلین تاوان کم‌تجربگی آنها را ندهند.

آمادگی برای آزمون اختبار را از کی و چطور شروع کردید؟

کانون وکلا برای رتبه‌های برتر اختبار این امتیاز را قائل شده که می توانند به انتخاب خود شهر محل اشتغالشان را تغییر دهند، به همین دلیل بسیاری از کارآموزان، از جمله بنده، به رتبه شدن در این آزمون فکر می‌کنند ولی همواره معتقدم علم حقوق اقیانوسی است که هر تعداد کتاب هم که مطالعه نماییم باز نمی تواند برای ما کافی باشد و یک حقوقدان همواره باید حتی پس از قبولی در آزمون های مختلف ، اقدام به حضور در کارگاه های آموزشی یا مطالعه کتب مختلف حقوقی نماید بنده همواره بدون توجه به آزمون اختبار در حال مطالعه کتب مختلف حقوقی بودم بنابراین برای من تفاوتی در آزمون دادن یا ندادن نیست فقط زمان هایی که آزمون داشته باشم با همان روش قبلی که قبلا عرض نمودم سعی در مرور سریع دروس می کنم که با توجه به اینکه حدود ۴۵ روز قبل از آزمون اختبار متوجه شدم که باید در این آزمون شرکت نمایم مطالعه خودم را به صورت مستمر ادامه دادم. مضافاً اینکه لطف خداوند هم شامل حال بنده بود که همه چیز فراهم شد تا من بتوانم آزمون را به خوبی پشت سر بگذارم.

آزمون اختبار ۱۴۰۰ حضوری بود یا مجازی؟

آزمون ما حضوری بود که ظرف ۲ روز شش امتحان کتبی شامل دروس آیین دادرسی مدنی، آیین دادرسی کیفری، حقوق جزای عمومی و اختصاصی، حقوق ثبت و امور حسبی و تجارت برگزار شد. در هر روز ما سه امتحان کتبی دادیم. پس از برگزاری آزمون های کتبی بلافاصله امتحان های شفاهی برای این شش درس برگزار شد که البته هر امتحان شفاهی در یک روز جداگانه در کانون وکلا برگزار شد.

چالش‌هایی که در این آزمون با آن روبرو شدید چه بود؟ کدام درس را مشکل‌تر از بقیه دیدید؟

محدود بودن زمان آزمون های کتبی و فشردگی آزمون‌های کتبی در دو روز برای داوطلبان نگران‌کننده است و شاید جالب باشد بگویم که صرف‌نظر از زمان کم به نظرم آنچه که بیشتر در امتحان کتبی برای من استرس ایجاد کرد تعداد برگه های پاسخ بود که ۴ برگ بود و من همواره احساس می کردم که برگه بیشتری نیاز دارم اما اعلام می کردند که دادن برگه اضافی مقدور نیست.

از بین دروس امتحانی به نظر من، آزمون کتبی درس حقوق ثبت و امور حسبی از سایر درس‌ها مشکل تر بود.

اکثر کارآموزان در پیدا کردن منبع مناسب برای آزمون اختبار به مشکل برمی‌خورند. منبع مطالعه شما چه بود؟

آیین دادرسی مدنی دکتر فریدون نهرینی، آیین دادرسی کیفری نکته های دکتر خالقی ، حقوق جزای اختصاصی دکتر میرمحمد صادقی، حقوق جزای عمومی آقای احمد غفوری، حقوق ثبت اسناد و املاک غلامرضا شهری، کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی دکتر کاتوزیان، کتاب حقوق تجارت دکتر اسکینی،کتاب اجرای مفاد اسناد رسمی دکتر بهرام بهرامی، بایسته های قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی دکتر بهرام بهرامی، و کتاب سرقفلی و حق کسب و پیشه بهمن کشاورز به همراه کتاب‌های قانون منبع اصلی من بودند.

در آزمون های شفاهی اضطراب داشتید؟ اگر بله چطور آن را مدیریت کردید؟

خیر. من قبلا عرض کردم که مصاحبه علمی قضاوت را قبول شده ام و عملا تجربه مصاحبه را داشتم و عقیده  بر این دارم که وجود اضطراب یا ترس نه تنها به ما کمکی نمی کند بلکه می تواند تمام وجود ما را فراگرفته و حتی ما را ناتوان از پاسخگویی به سوالاتی کند که پاسخ آن را بلد هستیم و ازین جهت باید بدون هیچ اضطرابی با اعتماد به نفس در آزمون ها شرکت کنیم و به خودمات تلقین کنیم که قطعا من قبول خواهیم شد . البته این کار زمانی اتفاق خواهد افتاد که شما به اندازه کافی مطالعه داشته باشید وتسلط شما روی مطالب درسی به شما در ایجاد اعتماد به نفس واقعی کمک خواهد کرد.

شیوه طراحی سوالات و روش شما برای پاسخگویی به آنها چه بود؟

سوالات بیشتر پرونده‌محور بود و اساتید بیشتر سعی در طرح یک پرونده برای ما به عنوان سوال داشتند که ما را به عنوان وکیل در برخورد با چنین مواردی مورد سنجش و ارزیابی قرار دهند و در پاسخ به اینگونه سوالات، هم استدلال و هم مستندات قانونی می بایست درست بیان گردد.

 یک وکیل خوب به نظر من مانند یک پزشک است و همانطور که یک پزشک ابتدا باید تشخیص درستی داشته باشد و بعد درمان را شروع کند، وکیل هم قبل از اینکه جهت نگارش لایحه یا دادخواست یا شکواییه دست به قلم ببرد ابتدا باید مدارک را بررسی و عنوان و خواسته و… متناسب را پیدا نماید و با توجه به آن به دنبال طرح استدلالات و مستندات قانونی مناسب برای آن باشد. بنده ابتدا سوال های کتبی را به دقت مطالعه می‌کردم و بعد از آن دنبال استدلال و مواد قانونی مرتبط با آن می گشتم.

در آزمون شفاهی سرعت فکر کردن به هر سوال و پاسخگویی به آن بسیار بالاست و این زمانی محقق می گردد که شما تسلط کافی بر مسایل داشته باشید که به محض مطرح شدن سوال از طرف اساتید ، پاسخ آن را بیان کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۸ دیدگاه ها

  1. سلام. قابل توجه اشخاصی که بیش تر از اینکه آقای ابراهیم درویشی رو بخاطر رتبه یک شدن تحسین کنند وی را به خاطر اخذ مدرک حقوق از دانشگاه آزاد مورد انتقاد قرار دادند خواستم بگم که اولا مدرک کارشناسی ارشد ایشون از دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران که یکی از دانشگاه های با تراز بالاست می باشد ثانیا همه کسانی که ایشان رو می‌شناسند می دانند که جواب اشخاصی چون شما رو با عمل خواهد داد و آن اینکه آقای درویشی امسال دانشجوی دکترای حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران شدند.

    1. سلام. قابل توجه اشخاصی که بیش تر از اینکه آقای درویشی رو بخاطر رتبه یک شدن تحسین کنند وی را به خاطر اخذ مدرک حقوق از دانشگاه آزاد مورد انتقاد قرار دادند خواستم بگم که اولا مدرک کارشناسی ارشد ایشون از دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران که یکی از دانشگاه های با تراز بالاست می باشد ثانیا همه کسانی که ایشان رو می‌شناسند می دانند او جواب اشخاصی چون شما رو با عمل خواهد داد و اینکه آقای درویشی امسال دانشجوی دکترای حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران شدند.

  2. ابراهیم عزیز تبریکات مجدد، با آرزوی توفیق روزافزون. مشاورین بازرگانی ایران برای حضرتعالی موفقیت توام با سلامتی را آرزومند است.

  3. در مدت دو سال و نیم چطوری کارشناسی حقوق گرفته؟ برای چی از همون ابتدا در ورد اساسی ترین و مهم ترین تصمیم زندگیش که انتخاب رشته س فکر و مشورت نداشته بعد از فارغ التحصیلی در رشته ای غیرمرتبط اومده تغییر رشته داده و حالادر رشته جدید وارد بازار کار شده؟

  4. ایشان ظاهراً فراموش کرده اند که طبق قوانین کانون وکلا ایشان مکلف هستند در پایان عمر در چهاردانگه تمروز کاری داشته باشند و در صورتی که در شهر تهران مشغول فعالیت شوند *متخلف* هستند… همچنین در آگهی آزمون وکالت هر ساله قید می شود که تغییر محل کار ممکن نیست…
    البته همه می دانیم که در کانون وکلا چیزی با عنوان آیین نامه نقل و انتقال وجود دارد که با *کمک های موثر در امور رفاهی* می توان درخواست تغییر محل کار را ثبت کرد که تازه در این صورت اگر هیات مدیره وقت صلاااااااااح بدانند و لطف کنند و احتمالاً از گوشه و کنار از متقاضی مربوط سفارشی هم شده باشد “شااااااید” محل کار ایشان تغییر کند…
    کانون وکلا باید سیستم پذیرش وکیل را اصلاح کند. این حرف مبنای علمی دارد چون حق اشتغال از حقوق اساسی ملت است و هیچ کمیسیونی و با هیچ اکثریتی حق ندارد بگوید ۲۰۰۰ نفر می گیریم و چون ۲۰۰۰ نفر آمده اند داخل برای نفر ۲۰۰۱ شغل نداریم!
    ولو این که صلاحیت علمی را به خودی خود داشته باشد!!! این روش غلط است…
    همچنین در بین همین ۲۰۰۰ نفری که پذیرفته می شوند نباید اینگونه باشد که بگیم ۸۰۰ نفر شهر تهران و الباقی زاهدان و سمنان و وسط خلیج فارس و غیره… و بعد *کمک های موثر در امور رفاهی* برای انتقال محل کار…
    این روش هم غلط است. و برازنده کانون های وکلای دادگستری نیست.
    یک حقوقدان واقعی آن است که این حقیقت ها را ببیند…

  5. کاش روسا کانون شرایط سن و …لحاظ کنن به نظرتون یه جوان مدرک به دست میتونه با این فرد از لحاظ علمی و تجربه کاری رقابت کنه ؟صد در صد نه چون عین اینه یه فرد دبیرستانیو با یه مهدی مقایسه کنی مهد در اندازه خودش میتونه کاراییو بکنه این که این افراد با افراد دیگه سرکلاس حضور پیدا کنن ظلم به جامعه علمی و حقوقی هست که نتیجش میشه فساد و اوارگی جوان ها در سطح شهر که همین الانش شاهدش هستیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا