تصویب مواد ۵ و ۶ طرح تسهیل کسب و کار درباره آزمون‌های کارشناسی رسمی و وکالت

پایگاه خبری اختبار-  نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز، ۲۱ مهرماه خود به ادامه رسیدگی به طرح تسهیل صدور برخی مجوز های کسب و کار پرداختند.

در این جلسه ماده ۵ طرح درباره ساز و کار جذب آزمون کارشناسی رسمی بدون هیچ‌گونه تغییری تصویب شد.

ماده ۵ طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار

شورای عالی کارشناسان موظف است هرساله از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون کارشناسان رسمی اقدام نماید. داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد (۷۰%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالا ترین امتیاز در هر رشته را کسب کنند، به عنوان پذیرفته شده، برای طی مراحل مقتضی به کانون مشاوران رسمی و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده معرفی می شوند. توزیع استانی پذیرفته شدگان بر اساس تقاضا یا امتیاز پذیرفته شدگان می باشد. نظارت بر اجرای این تبصره برعهده وزارت دادگستری است و وزارت مزبور مکلف است درصورت استنکاف کانون شورای عالی از برگزاری آزمون، راساً به برگزاری آن اقدام کند.

پیشنهاد حذف ماده ۵ طرح تسهیل به رای گذاشته شد و تصویب نشد و در نهایت اصل ماده ۵ طرح تسهیل با ۱۸۱ رای تصویب شد.

پس از آن نیز مجلس وارد بررسی ماده ۶ این طرح شد که این ماده پس از اعمال یک پیشنهاد اصلاحی، با ۱۷۱ رای موافق تصویب شد.

متن تصویب‌شده‌ی ماده ۶ طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار

ماده ۶- تبصره ماده (۱) قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب ۱۳۷۶/۱/۱۷ به شرح زیر اصلاح و یک تبصره به عنوان تبصره (۲) به آن اضافه می شود:

تبصره ۱- کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده مکلفند هر سال از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون پروانه وکالت اقدام نمایند. داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد (۷۰%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالاترین امتیاز را کسب کرده اند قبول اعلام شده و جهت طی مراحل مقتضی به مرجع صدور مجوز مربوطه معرفی می‌گردند. نظارت بر اجرای این تبصره برعهده وزیر دادگستری است و وزارت مزبور مکلف است درصورت استنکاف کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده از برگزاری آزمون، راساً به برگزاری آن اقدام کند. سابقه قضاوت و وکالت مجلس جایگزین آزمون نخواهد بود.

 تبصره ۲.  ‌ برای مشمولین بند «چ» ماده (۸۸) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نصاب مذکور در تبصره (۱) حداقل شصت درصد (۶۰%) می‌باشد.

یک تصمیم عجیب؛ قضات از آزمون وکالت معاف نیستند اما بازنشسته‌ها معافند

نمایندگان به ماده ۶ طرح تسهیل… عبارتی را به این شرح اضافه کردند:‌ «سابقه قضاوت یا نمایندگی مجلس، جایگزین آزمون نخواهد بود.»

هدف از این عبارت این است که قضات و نماینده‌های مجلس نتوانند بدون آزمون، پروانه وکالت دریافت کنند.

حال پرسش اساسی این است که تکلیف سایر افرادی که طبق ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلاء دادگستری، از آزمون وکالت معاف هستند چه می‌شود؟

بر اساس بند دال این قانون، کلیه کسانی که دارای لیسانس حقوق قضائی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل پنج سال سابقه کار متوالی یا ده سال متناوب در سمت‌های حقوقی در دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند و بعد از اجراء این قانون با داشتن سی سال سابقه خدمت بازنشسته شوند بدون آزمون، رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی می‌توانند پروانه وکالت بگیرند.

به نظر می‌رسد پیشنهادی که ارائه شده صرفا به قضات و نمایندگان مجلس اختصاص دارد و بازنشستگان که تعداد آنها قابل توجه هم هست، همچنان می‌توانند بدون آزمون و با طی نصف دوره کارآموزی، پروانه وکالت بگیرند! درحالیکه قضات دادگستری می‌بایست در آزمون وکالت شرکت کنند!

بیشتر بخوانید:

ماده ۴ طرح تسهیل صدور مجوزها درباره آزمون سردفتری تصویب شد

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۶۲ دیدگاه ها

  1. سلام اولا با توجه به عبارت (برای طی مراحل مقتضی به کانون و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده معرفی می شوند.) خیلیا توی مراحل متقتضی حذف میشن و دست کانون و مرکز بازه.ثانیا همین الان مرکز با میانگین پایینتر پذیرش داره و این طرح پذیرش مرکز وکلا رو سختتر میکنه.

  2. سلام خانم زنده دل یه سوال تخصصی خدمتتون داشتم . آیا امکان اینکه کانون وکلا بتونه مصاحبه رو مثل مرکز وکلا برای قبول شدگان اضافه کنه وجود دارد .خیلی ممنون میشم پاسخ بدهید.

    1. سلام امکانش که هست سال ۹۰ هم کانون مرکز آزمون دو مرحله ای داشت
      ولی باید دید با شرایط و امکانات موجود و احتمال چند برابر شدن قبولی‌ها، چقدر امکان پذیره

  3. با عرض سلام
    به نظر من امروز یکی از بهترین قوانین موضوعه مجلس شورای اسلامی تصویب شد تا از این طریق جلوی رانت، نابرابری و تبعیض کانون وکلای کشور گرفته شود. از امورز به بعد فقط وکلایی کار دارند که با تمام وجود به کار و پیشه خود فکر می کنند نه دلالی و واسطه گری برخی وکلاء.

  4. سلام یکی از عزیزان اعلام کرده بودبعد از اجرای این قانون تسهیل کانون سئوالاتو سخت و مبهم میگیرد خوب این عمل ۱۰۰% به ضرر کانون و عالی برای شرکت کنندها چون میانگین ۱% برتر پایین میاد مثلاً ترازشون میشه ۹۰۰۰ که هفتاد درصد میشه۶۳۰۰ که هر داوطلبی که مقدار کمی خونده باشه راحت قبول میشه

  5. هرجه سوالات سخت به نفع نخوانده ها
    وقتی سوالات سخت باشه نفر اول هم با میانگین ۶۰ درصد موفق به کسب رتبه اول میشه ، و تو باید ۷۰ درصد از نمره ۶۰ رو بدست بیاری به فرض . درحالیکه اگر سوالات راحت باشه کار زار میشه چون نفرات زیادی صد میزنن و حالا هرکی میخواد قبول بشه باید ۷۰ از ۱۰۰ بزنه نه ۷۰ از ۶۰

    1. تا دیروز به نفعه سهمیه ایا بود حالا نوبته ماهاس شما بالاتر از مجلس نیستین و تصویب شد رفت اتفاقا خیلیم خوب هست اگه خیلی به سوادتون مطمعنید و به روز هستین بهتره نگران نباشین مورد بوده قاضی بیسواد بوده و فقط با فایل صوتی که بدون این که بره صحتش بررسی شه رای داده علم قاضی هرجا دنیا بگی بهت ویزا اقامت میدن اخه کجا دنیا فقط بخاطر اون رای میدن ؟ اونم وقتی همین الا یه بچه میتونه با اپ های مختلف تغییر صدا و تدوین که هیچ حتی دیپ فیکم بکنه البته فکر نکنم حتی بعضیا دیپ فیک شنیده باشن! جوانا به روز ترن از لحاظ علمی شماهم علمتونو به روز کنید .

    2. اتفاقاً یکی از ویژگی های مثبت روش حد نصاب نسبی نمره دقیقاً همینه…
      که دیگه نه با طرفیت بندی کسی از حق اشتغالش محروم نمی شه و نه با طرح سوالات سخت…

  6. دانشجویان حقوق خودشونو چند سال دیگه با این طرح مشغول می کنن بعد چند سال بیکار میشن. مجلس فکر میکنه با این طرح اشتغالزایی میکنه غافل از اینکه با این طرح فقط میتونه بیکاری را چند سال عقب بندازه و عمر و هزینه این قشر و چند سال بیشتر هدر بده.
    نمایندگان محترم ممنون از این برنامه های بلند مدت تون

    1. اون موضوع اعطای پروانه وکالت بدون آزمون به کارشناس حقوقی ومدیر دفتر سالهاست عملا بی اثر شده واصلا اجرا نمی شد.

  7. یعنی دیگه به بهانه میزان نیاز، نمیتونن در تعداد پذیرفته شدگان محدودیت ایجاد کنن.

  8. امیدواریم شورای نگهبان جلوی برهم خوردن نظم نظام حقوقی کشور با تأیید نکردن این طرح بگیرن و الا نظام حقوقی کشور به نابودی کشیده میشه

    1. به نظر میرسه اگه این استدلال صحیح باشه پس ایجاد ورودی در دانشگاه های معتبر کشور و همچنین در رشته های تاپ هم ایجاد انحصار باشه!! مثلا اگه پزشکی دانشگاه تهران یا شیراز هم ازاد میشد و هر دانشگاهی توی هر جای کشور حتی مراکز بخش ها هم مدرک پزشکی میداد اونم بدون کنکور چی میشد!!! کسانی که توی این رشته هستن میدونن چند ساله بدون کنکور پذیرش لیسانس حقوق داریم؟؟!!!

    2. چطوری به نابودی کشیده می شه… ؟؟؟!!!!! لطفاً علمی پاسخ بدید…

  9. عبارت ((بر اساس نیاز مناطق کشور)) از جمله ((برگزاری آزمون سالیانه براساس نیاز مناطق کشور)) حذف شده است. این یعنی چه؟ لطفا پاسخ دهید

  10. لطفا ماده ۵ را کامل بنویسید… در تبصره ۲ ماده ۵ که تصویب شد برای بعضی افراد بجای ۷۰ درصد، ۶۰ درصد در نظر گرفته شده است.
    عبارت بر اساس نیاز مناطق هم حذف شده است.

  11. بنظر می رسه با تصویب این طرح کانون وکلا ومرکز وکلا قوه سعی در طرح سئوالات مبهم و دارای چندین جواب و خارج از چارچوب منابع آزمونی بکنند بنحویکه داوطلبین اندکی بتوانند درصد های مورد نیاز را کسب کنند ……..
    هرچه امتحان را سخت برگزار کنند به ضرر داوطلب خواهد بود، ای کاش نمایندگانی که انقدر به فکر معاش وشغل جوانان هستند ضمن ماده ۶ رعایت اصول فنی برگزار آزمون ها مطابق با منابع آزمون را نیز تصویب می کردند تا حداقل متولیان آزمون با هر منطقی به نا حق و غیردرستی طرح سئوال نکنند …

    1. در این طرح حد نصاب نمره به صورت شناور پیش بینی شده و هیچ کس نمی تواند با طرح سوالات غامض باعث ریزش داوطلبان شود.

  12. خب از یه جهت خوبه از ی جهت بد.خیلی از موسسات که واقعااا پول پارو میکردن جمع میشه ولی خیلی عظیم دانشجویان در کسوت وکالت…

    1. اتفاقا موسسه زدن و تو کار اموزشی خیلی بهتره من که الا وکالت قبول شدم دفترمو بستم هرزگاهیم بیشتر تو موسسم هستم اموزش همیشه بهترین سرمایه گذاری بوده عین کنکور و موسسات کنکور با این تصویب این طرح هم پول می چرخه بین موسسات اموزشی و اساتید

    2. به هیچ وجه اینجور نیست.
      الان اتفاقاً عده زیادی امید قبولی پیدا میکنن و موسسات مشتریان بیشتری خواهند داشت!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا