جذب ۹۳۱ قاضی در سال ۱۴۰۲

پایگاه خبری اختبار- معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به نهایی شدن مراحل اصلاح قانون نقل و انتقال قضات از جذب ۹۳۱ قاضی در سال جاری خبر داد.

به گزارش اختبار به نقل از قوه قضاییه، مراسم تحلیف کار آموزان قضایی سراسر کشور امروز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد؛ دادستان کل کشور، محمد باقر الفت؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و جمعی از مسئولان عالی قضایی در محل سالن شهدای هفتم تیر ساختمان مرکزی قوه قضاییه برگزار شد.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه ضمن عرض خیر مقدم به قضات جدیدالورود و مدعوین حاضر در این مراسم، در ابتدای سخنان خود با آرزوی توفیق الهی برای مظلومین غزه بیان کرد: اخیراً تعدیات و تجاوزات رژیم صهیونیستی و صهیونیست جهانی، مظالم بزرگی علیه بشریت رقم زده و برگ سیاهی به تاریخ بشر اضافه کرده است که امیدواریم به لطف الهی، هرچه زودتر از شر این جنایات و عاملان آن‌ها خلاص شویم.

 محمدباقر الفت عنوان کرد: معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه متشکل از اداراتی است که برای استخدام و جذب کارکنان دستگاه قضایی طراحی شده است. البته در حاشیه فعالیت‌های اصلی، اقدامات دیگری در راستای ماموریت‌های محوله انجام می‌شود.

مهمترین وظیفه قوه قضاییه جذب قضات است

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اینکه مهمترین وظیفه ما جذب قضات است، اذعان کرد: جذب قاضی کاری بسیار مشکل، حساس و پر مسئولیت است و شایسته است که افرادی باتقوا، فاضل، دانشمند و دارای اصالت خانوادگی برای این جایگاه مهم انتخاب شوند.

جذب ٨٠٠ قاضی با برگزاری آزمون

وی با ارائه گزارشی از روند جذب قضات عنوان کرد: بر اساس مجوز برنامه ششم توسعه به منظور جذب قضات، باید سالانه با برگزاری آزمون ٨٠٠ نفر قاضی جذب شود، لذا از بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و حوزوی داوطلبان را مورد آزمون، جذب اختصاصی و نخبه‌گزینی قرار می‌دهیم.

نحوه جذب پذیرفته‌شدگان آزمون قضاوت

 الفت گفت: در مدیریت جذب، اداره گزینش مستقر شده که در آن، برای افرادی که توسط آزمون جذب می‌شوند، پرونده‌ای تشکیل و از ٧ مرجع اطلاعاتی و امنیتی درباره افراد تحقیق می‌شود و حدوداً ٢۴ استعلام به دست‌شان می‌رسد و این اطلاعات در فرم‌های مشخصی پیاده‌سازی شده و سپس تحقیقات مفصلی از افراد در محل سکونت، تولد، تحصیل و محل کارشان صورت می‌گیرد.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به مراحل بعدی جذب قضات در دستگاه قضایی تاکید کرد: سپس نوبت به مصاحبه عقیدتی و سیاسی از پذیرفته‌شدگان در آزمون، توسط قضات مجرب می‌رسد و بعد از آماده‌سازی پرونده‌ها، برای هیئت‌های احراز صلاحیت فرستاده می‌شوند.

 الفت عنوان کرد: اسامی پذیرفتگان شدگان آزمون امسال به اداره کل آموزش قوه قضاییه اعلام شد تا آموزش آن‌ها آغاز شود. تلاش داریم کارآموزان، آموزش‌های حرفه‌ای زیر نظر قضات مجرب بینند.

وی ادامه داد: افرادی هم که از سوی گزینش مردود اعلام شدند، می‌توانند اعتراضات خود را در مرجع تجدید نظرکه اعضای این هیئت از مقامات بالای قضایی هستند، مطرح کنند.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به نسبت پذیرفته شدگان ابتدایی و نهایی که با غربالگری و در جریان آموزش صورت می‌پذیرد، عنوان کرد: مهارت‌افزایی قضات برای‌مان مهم است.

جذب ۹۳۱ قاضی در سال ۱۴۰۲

الفت تاکید کرد: در سال ١۴٠٠ حدود ۶٠٠ قاضی و در سال ١۴٠١ حدود ٧٠۴ نفر و در سال ١۴٠٢ حدود ٩٣١ قاضی جذب شدند که بر اساس دستورات و قواعدی که داریم قضات را با توجه به میزان پرونده‌های وارده، حوزه جمعیتی، جغرافیایی، حوزه‌های جدیدالتاسیس و جرم خیز بودن آن استان اختصاص می‌دهیم.

وی گفت: رئیس قوه قضاییه نیز در جریان سفر‌های استانی با استماع گزارش‌های استانی از نزدیک ضرورت تخصیص قضات به استان‌ها را رصد می‌کنند؛ لذا بر اساس قواعد و ضوابط کارآموزان در استان‌ها تقسیم می‌شوند تا به نوعی تمامی کارآموزان قضایی در حوزه‌های قضایی سه اقلیم کشور مشغول خدمت شوند تا وظایف قوه قضاییه را همگی بر دوش بگیریم.

نهایی شدن مراحل اصلاح قانون نقل و انتقال قضات

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به نهایی شدن مراحل اصلاح قانون نقل و انتقال قضات، خبر داد: امیدواریم بزودی بر اساس اصلاح قانون و مطابق بر زمانبندی‌های که برای استقرار در استان‌ها لحاظ شده است، کارآموزان نسبت به انتقال خود اقدامات لازم را انجام دهند.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۱۲ دیدگاه ها

  1. بهتره قضات از بین وکلای مجرب که حداقل ۲ تا ۵ سال سابقه کار وکالت دارند انتخاب شوند که حداقل درس خود را پس داده باشند این بهترین روش برای سنجش علمی و اخلاقی قضات است از طرفی کشور سالانه به حداقل ۲۰۰۰ قاضی نیاز دارد و اینکه بهتره شرایط سنی جذب قاضی را به ۴۰ سال ارتقا دهیم

  2. باسلام و احترام
    اینکه قضات با توجه به محل زندگی امکان نقل و انتقال برایشان از سوی دستگاه قضا در نظر گرفته شده شایسته ی تقدیر فراوان است. خیر ببینید ان شا الله

  3. معلم استخدام کنید تا نیاز به جذب بیشتر قاضی نباشه . زندگی مردم را بهبود ببخشید تا نیاز به جذب قاضی نداشته باشید .

  4. سلام بنظرم سن قضات باید ۶۰سال باشد باتجربه تر هستن هرچه قضات مسن تر هستند بهتر تصمیم میگیرند

  5. قضاوت هر چقدر قبولی بیشتر باشه به نفع مردم هست هم قضات از حجم بسیار زیاد پرونده اندکی آسوده تر میشن هم می تونن وقت بیشتری برای مردم و خانواده شون بذارن فقط چون حقوقشون با دولت هست ولی دستمزد وکلا با مردم و در مقایسه با هم وکالت بسیار راحت تر و پر درآمد تر هست جذب بسیار پایینی داره

  6. بنده نیز با ایشان موافق هستم
    متاسفانه عدم پایه ریزی صحیح و ساختاربندی غیر سازمانی باعث شده که حق برخی از افراد ضایع گردد ، دهه شصتی ها نسلی هستند که می‌توانند دهه ۷۰ و ۸۰ و حتی ۹۰ را درک کنند ، برخی از این دهه شصتی ها
    هوش و ذکاوت عالی دارند ، اینکه میگن کسیکه الان ۴۰ سال داره بیاد سی سال خدمت کنه ، زوارش در میره ، ناشی از همان ساختاربندی غیر سازمانی هستش. شخص در چهل سالگی بیاد جذب قوه بشه بعد حالا
    تونست سی سال خدمت می‌کنه نتونست بیست سال بیست و پنج سال خدمت می‌کنه بعد حقوق بازنشستگی رو از بیمه دریافت می‌کنه.. آقای قوه قضاییه که اقدام به جذب جوان ۲۵ .۲۶ ساله می‌کنی اگر مبنا بر پختگی
    و تجربه باشه که این جوان امکان لغزش بیشتری نسبت به دهه شصتی داره، اینکه قاضی محترم چند سال سن داشته باشه مهمه یا اینکه چقدر صالح باشه ، هیچ تضمینی وجود ندارد افراد متولد یک دهه خاص جز صلحا
    باشند ، حالا شخصی اومده چند سال قبل اشتباهی کرده ، نباید بهش فرصت داد ، نباید یاریش کرد ، بنیانگذار فقید انقلابمان فرمودند که ملاک حال فعلی آدمهاست ، گذشته هرچه بوده گذشته با تمام تلخی و شیرینی گذشته
    باید نخبه یابی کنید ، حقیر با ضریب هوشی ۱۲۶ از مهندسی پزشکی انصراف دادم اومدم حقوق خواندم و اکنون کارآموز وکالت شدم ، بدلیل عدم پایه ریزی صحیح علمی این وسط چند سال علاف شدم تا بتونم حقوق بخونم.
    موضوع سن ،کمیت است ،گسترش و بسط عدالت که هدف و غایت است ریشه در کیفیت دارد ، کیفیت اجرا و عمل به قانون ، کیفیت انسانیت و شرافت ، کیفیت خداترسی و شجاعت، کیفیت ستاندن داد مظلوم و ….
    ریا و تظاهر اگر در لباس انسانیت درآید و جلوه نمایی نماید ، بی شک، فاتحه عدالت را باید خواند ، چرا که آفت دینند. و هر انسانی در هر سن و موقعیتی در برخی شرایط امکان لغزش دارد ، زیرا که انسان جایز الخطاست
    اصل انسان بودن بر پایه خطا و اشتباه است ،هیچ کس از اشتباه مصون نیست و نباید کسی را بخاطر یک سری اشتباهات از شهر به بیرون راند …

  7. باسلام وعرض ادب
    ریاست محترم قوه قضاییه ودادستان کل کشور
    تقاضای این بنده حقیرکه انشاالله چاره ای باشد برای دهه شصتی ها راجع به موضوع سن که برای جذب قضا سابقا ۴۰ سال بود مجددا تجدید نظر قرار دهید تا حق ماها هم ضایع نشه با این همه بدبختی درس خوانده ایم الانم سن ما به ثبت نام نیمخوره ۳۸ سال سن دارم وکارشناسی ارشد لطفا اگه حرف مارا به عنوان یه نسل نزدیک به انقلاب وجنگ تحمیلی میدانید چاره ای بیندیشید خداوند منان خیرتان دهید انشاالله..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا