رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه: درصورت اعمال تراز، داوطلبانی با نمره صفر در ۴ درس هم قبول می‌شوند

پایگاه خبری اختبار– رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه درباره ملاک قرار دادن نمره خام در اعلام نتایج آزمون وکالت فوق‌العاده این مرکز توضیحاتی ارائه داد و گفت: اگر نظر مجلس در پاسخ به استفساریه انجام شده تراز نمره باشد، تعداد قبولی‌ها بیشتر می‌شود.

به گزارش اختبار به نقل از تسنیم، مرکز وکلای قوه قضائیه فیلمی از یک مصاحبه با حسن عبدلیان‌پور، رئیس این مرکز را منتشر کرده که در آن اشکالات روش ترازگیری در انتخاب پذیرفته‌شدگان آزمون وکالت فوق‌العاده ۱۴۰۱ را شرح ملاک قرار دادن نمره خام در اعلام نتایج آزمون وکالت فوق‌العاده این مرکز توضیح داده شده است.

عبدلیان‌پور در سخنان خود با اشاره به پخش مصاحبه رئیس کمیسیون ویژه تولید مجلس از بخش‌های خبری سیما که در آن عنوان شده مرکز وکلای قوه قضائیه بر خلاف نظر سازمان سنجش آموزش کشور قبولی‌ها را بر اساس نمره خام اعلام کرده، گفت: توجه شما را به نظر سازمان سنجش آموزش کشور در استفاده از ترازگیری که طی نامه‌ای به استعلام صورت گرفته توسط معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه واصل شده و در فضای مجازی نیز منتشر شده جلب می‌کنم؛ این نامه در توضیح روش ترازگیری به صراحت بیان داشته؛ برای اینکه تفاوت نمرات بیشتر نمایان شود، اعداد متناظرِ نمره خام به توزیع نرمال با میانگین ۵۰۰۰ و انحراف معیار ۲۲۵۰ تبدیل می‌شود.

وی افزود: این روش در آزمون‌های دارای ظرفیت، کاربرد دارد نه آزمون وکالت که به موجب قانون تسهیل که عزیزان در مجلس قانون‌گذاری کردند دیگر ظرفیت عددی ندارد و در آزمون وکالت نباید جاری و ساری باشد؛ چون علت ترازگیری و متفاوت کردن نمرات در آزمون‌های دارای ظرفیت مثل آزمون‌های سراسری دانشگاه به حداقل رساندن تعداد داوطلبانی است که دارای نمرات و رتبه‌های یکسان هستند تا مجری برگزاری بتواند به راحتی به داوطلب‌ها ظرفیت اختصاص دهد و نتایج را اعلام کند؛ نه آزمون وکالت که ظرفیت عددی آن حذف شده و اگر هزار نفر هم با هم نمره و رتبه یکسانی کسب کنند و در محدوده حد نصاب قبولی باشد به عنوان پذیرفته شده معرفی می‌شوند.

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه ادامه داد: از طرفی دیگر؛ انحراف معیارِ مورد اشاره در پاسخ سازمان سنجش آموزش کشور که هر نوع تغییر در مقادیر آن سبب تغییر در نمره کل و حد نصاب و تغییر در تعداد پذیرفته‌شده‌ها می‌شود، این کاملاً قراردادی است و انتخاب مقادیر آن از سوی سازمان سنجش تنها بر اساس تجربه آزمون‌های گذشته بوده است. پس با توجه به پاسخ سازمان سنجش، خود روش ترازگیری که نیاز به تعیین انحراف معیار دارد؛ مصداق بارز تعیین ظرفیت برای قبولی است البته ظرفیتی که از سوی مرکز وکلا و یا کانون‌های وکلا تعیین نمی‌شود؛ بلکه توسط سازمان ینجش و با تعیین مقادیر انحراف مقادیر آن تعیین می‌شود که با روح قانون تسهیل که به دنبال حذف ظرفیت‌ها مغایرت کامل دارد. همچنین مطابق بند ۶ این نامه، کارفرمای آزمون هم می‌تواند با سفارش، میزان انحراف معیار مد نظر خود را به سازمان سنجش ارائه کند و نمره‌سازی کند و نتیجه اینکه حد نصاب و تعداد پذیرفته شده‌ها را تغییر دهد.

معیار تراز، باعث نزول فاحش سطح علمی می‌شود

عبدلیان‌پور تأکید کرد: بر مبنای تجربه این آزمون و آزمون‌های قبلی وکالت، معیار تراز موجب نزول بسیار فاحش سطح علمی وکلا می‌شود و این کاملاً مستند است و دوستان می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. می‌توانیم تعدادی از کارنامه‌های داوطلبان که با روش ترازگیری در آزمون‌ها قبول می‌شوند را به صورت ناشناس منتشر کنیم تا روشنگری شود و همه مردم ببینند که داوطلبی که با کسب نمره صفر در چهار درس از ۸ درصد تنها به واسطه کسب نمره در یک یا دو درس دیگر موفق به قبولی در آزمون وکالت می‌شود.

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه ادامه داد: در این صورت اولاً کسی که حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری را در آزمون صفر زده، یعنی چیزی از قانون مجازات و قانون آیین دادرسی کیفری نمی‌داند، حالا این شخص وکیل شود و مردم به او مراجعه کنند و پرونده قتل را برای دفاع به او بسپارند. چه کسی حاضر است این پرونده مهم را به این وکیل دهد؟ قطعاً پرونده‌ای که مستوجب مجازات‌های سالب حیات هست را نباید به او سپرد. یا پرونده‌های مهم تجاری را به وکیلی سپرد که در آزمون وکالت درس حقوق تجارت را صفر زده است و هیچ چیزی از حقوق تجارت نمی‌داند و هیچ سؤالی را در آزمون در خصوص حقوق تجارت جواب نداده است. حالا مردم بیایند دعاوی تجاری خود را به او بسپارند؟

متضرر اصلی قانون تسهیل، مردم هستند

وی در تأکیدی دوباره یک پرسش را مطرح کرد و ادامه داد: آیا می‌شود اختیار مال و جان و عرض و ناموس مردم را به وکیلی سپرد که صلاحیت علمی ندارد؟ این یک تالی فاسد دارد و کاملاً روشن است که متضرر اصلی و واقعی و نهایی قانون تسهیل با استفاده از روش ترازگیری در آزمون‌های وکالت و کارشناسی و سایر آزمون‌های که برگزار می‌شود، مردم شریف و مظلوم عزیز کشورمان هستند.

عبدلیان‌پور افزود: دلیل فشاری و مقاومتی که ما کردیم همین نکته بوده؛ بنابراین محاسبه نتایج آزمون وکالت بر اساس نمره تراز علاوه بر آنکه نوعی تعیین ظرفیت مغایر با هدف و روح حاکم بر قانون تسهیل است، به جهت قابلیت تغییر در انحراف معیار که نتیجه آن تغییر در تعداد قبولی است، فاقد شفافیت و در واقع خودش مفسده برانگیز است و از همه مهمتر، موجب وکیل شدن اشخاصی می‌شود که بدون داشتن صلاحیت علمی ممکن است ناخواسته در مسیری گام بردارند که باعث ضایع شدن مال و جان و عرض و ناموس مردم شود.

وی گفت: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، مطابق نص صریح قانون و پاسخ سازمان سنجش آموزش کشور به منظور جلوگیری از تضییع حقوق مردم و داوطلبان تکلیف اصلی خودش مطابق ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه به حفظ حقوق عامه، نتایج را بر اساس نمره خام اعلام کرده و از این موضوع پاسداری می‌کند.

آن وزیر محترم می‌گوید هر ۳ ماه آزمون وکالت برگزار شود

عبدلیان‌پور در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره اظهارنظر افراد مختلف درباره اعلام نتایج از سوی مرکز وکلای قوه قضائیه با احتساب نمره خام، گفت: جای تأسف و ناراحتی است که افرادی اظهار نظر می‌کنند که هیچ تجربه‌ای و تخصصی در این زمینه ندارند و به قول ما حقوقی‌ها، «اجتهاد را در مقابل نص» می‌کنند. نص صریح ماده ۵ قانون تسهیل که نمایندگان مجلس بر آن پافشاری دارند به صراحت اعلام کرده که مرکز وکلای قوه قضائیه باید سالی یک بار آزمون وکالت را برگزار کند، حالا آن وزیر محترم [خاندوزی، وزیر اقتصاد] اعلام می‌کند که آزمون وکالت باید سه ماه یک بار برگزار شود. واقعاً جای تأسف دارد که اینجور اظهارنظرها در مقابل قانون و مقابل یک ماده قانونی که چنین بحث‌برانگیز شده و در تفسیر آن علمای حقوق تفاسیر متعدد و گوناگونی دارند می‌آیند و صحبت می‌کنند. خواهش من این است که از اینگونه اظهارنظرهای غیرحقوقی و غیرتخصصی بپرهیزند و اجتناب کنند.

تغییر آمار قبولی‌ها درصورت تصویب استفساریه مجلس

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه در پایان با تبریک به پذیرفته‌شدگان آزمون فوق‌العاده وکالت و نیز آرزوی موفقیت برای کسانی که نتوانستند در این آزمون قبول شوند و نیز عذرخواهی بابت تأخیر در اعلام نتایج، گفت: با توجه به استفساریه که از مجلس محترم شورای اسلامی در خصوص ملاک بودن نمره خام یا تراز نمره شده، ممکن است تغییراتی در نتایج آزمون پیش بیاید و اگر نظر مجلس در استفساریه بر این باشد که تراز نمره ملاک قرار بگیرد، افراد دیگری هم به جمع‌ قبولی‌های ما اضافه می‌شوند.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۷۱ دیدگاه ها

  1. شما را به خدا صدای ما را به گوش عزیزان مجلس برسانید من چند دوره هست شرکت میکنم و قبول نمی شوم ولی حداقل دلخوش به اینم که هر کس قبول می شود با سواد است شما را به خدا به گوش مجلس انننقلابی برسانید وکالت را نابود نکنند.کاش نمایندگان بی تجربه در این موضوع نظر متخصصان امر را گوش کنند.

  2. ۱⃣ قوه قضاییه حتی برخلاف نظرکانون وکلا با اضافه کردن ۳ درس ثبت، اساسی وفقه به آزمون وکالت باعث کم اهمیت شدن درصددرسهای اصلی درآزمون شده

    ۲⃣ به علت ذکرشده دربالا افرادبادرصدهای یک رقمی یاحتی صفر در درسهای اصلی جزو قبولیها قرارگرفتند

    ۳⃣ رییس مرکزوکلا علت عدم اجرای ملاک تراز درآزمون امسال و امکان قبولی افرادحتی بادرصدصفردر۴درس اصلی درصورت اعمال تراز ذکرکردند

    نتیجه

    جناب رییس اگرمواداصلی آزمون به روال قبل برگرده ودرسهای فرعی حذف بشه دیگه حتی بااعمال تراز هم افرادیکه حداقلی ازاطلاعات لازم ودارندقبول میشن
    بااین روش هم ازانحصارگرایی وهم قبولی افرادبدون داشتن توانایی علمی حداقلی جلوگیری میشه

  3. یک ایرانی عزیز،
    وکیل تسهیل هنوز به بازار نیومده.اینی که پیشش رفتید دست‌پخت همین آقایان و قانون قبلی بوده.تا دست‌کم دوسال دیگه پذیرفته شدگان قانون جدید بصورت مستقل(بدون نظارت وکیل کفیل)کار خواهند کرد

  4. آقای رئیس چرا اینقدر متناقض حرف میزنید؟
    از یکطرف میگویید از نتایجی که اعلام کردید پاسداری میکنید از طرفی میگویید در صورتی که مجلس پاسخ استفساریه رو بر اساس طراز بدهد به آن عمل میکنید!!! چند چندید جناب رییس.
    می‌گویید که با طراز افرادی فلان و بهمان وارد حرفه وکالت می‌شوند.استاد مردم چشم و گوش دارند و آدم کم سواد در هیچ حرفه ای جایگاهی نخواهد داشت و خود بخود حذف می‌شود.
    بدون قصد توهین به وکلای عزیز آیا کسی که با روش تست زنی و فقط و فقط با تکیه بر محفوضاتی که به راحتی با مراجعه به قانون قابل دسرسی ست از عهده آزمون برامده اما توانایی تفسیر و حل مسائل پیچیده حقوق را ندارد بدرد حرفه وکالت میخورد؟؟؟ حرفم اینست که بگذارید در یک رقابت منصفانه در بازار کار آنکه توانایی دارد بماند و دیگری که تواناییش در زمینه ای دیگر است از دور خارج شود.

  5. من هم مثل خیلی ها قبول نشدم اما ترجیح میدم. بازبخونم با علم قبول بشم تا اینکه همه باهم بیام بشیم وکیل . چی قراربشه دیگه ارزش نداره اون موقع

  6. چرا از خود فارغ التحصیلان حقوق نظر سنجی یا رای نگرفتند ببینند ایا همه موافق این حماقت هستند یا نه برای پرونده بدلان تقسیم نامه وکیل گرفتیم اقا وکیله نمیدونسته اول باید مالکیت خواهان ثابت بشه بعد برای تقسیم نامه اقدام کرد طرف حتی یه سرچ ساده هم نکرده وکیل تسهیلی دقیقا میشه پراید و اینبار جان و مال و ناموس مردمو به خطر میندازه

  7. اونی که چهار تا درس سفید گذاشته و قرار با طرح تسهیل وکیل بشه میخواد بره از کی دفاع کنه تو دادگاه چی میفهمه اصلا ؟ طرفین دعوا بدون وکیل برن سنگین تر نیستن؟
    اونا که اقتصاد خوندن بهتر نیست به همون توررم برسن و ایده های فضایی شون همون جا پیاده کنن ؟

  8. وقتی کار به اینجا کشیده شده متضرر اصلی داوطلبی هست که ازین به بعد مرکز نگاه از بالا به پایین با او برخورد خواهد کرد چراکه از دید این عزیزان قبولی آنها مشروع و قابل قبول نیست ! و چه اجهافها و تبعیض ها که برای ورودی ۱۴۰۱ متصور نیست وقتی مرکز و کانون شئنیت و اعتباری برای ورودی های جدید قائل نباشند چطور انتظار دارید در جامعه ،وکلای جدید مورد عزت و احترام قرار بگیرند؟!!

  9. شما سخت ترین سوالات رو تو حقوق تجارت مطرح کردید ضمنا همین الان وکلا نمیتونن این سوالات ۵۰درصد بزنن خیلی دوست دارم خود شما تو همین آزمون شرکت کنید ببینیم نتیجه کارنامه شما چی میشه البته اگه سوالات رو از قبل بهتون ندن

  10. نهاد وکالت را به سمت نابودی بردند در تاریخ باید ثبت بشود و در ذهن ها باقی بماند که اول مجلس انقلابی بعد مرکز مشاوران نهاد وکالت را از بین بردند و اگر روزی بتونیم کانون وکلایی مستقل دوباره احیا کنیم فقط به دست نخبه ها و وکلای جوان کانون وکلاها اتفاق خواهد افتاد

  11. لطفا نگذارید مجلس این فاجعه رو ببار بیاره
    دیگه میانگین ۳۵درصد وقتی قبوله واقعا زشته پایینتر از این

  12. اصلا این درصدهایی که اعلام کردند واقعی نیست تو. کارنامه بچه ها دست برده شده انگار با حالا اشتباه سیستمی بوده خود من آ. د. م کمتر از ۴۰ نزدم ضریب منو زده ۱ و دروس دیگه هم به همین شکل

  13. متاسفانه نه تنها بین وکلا که داره بین مردم هم جا میفته وکلای قبولی ورودی از سال ۱۴۰۱ وکیل تسهیلی هستند و ضعیف علمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا