لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان

پایگاه خبری اختبار- لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان در تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۳۱ برای انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

مقدمه توجیهی:

بررسی های جهانی نشان میدهد که بیش از ۷۰ کشور دنیا ساعات رسمی خود را به منظور استفاده بهینه از نور طبیعی روز و تطابق با تغییرات افق، به صورت فصلی تغییر می دهند. این راهکار که در کشور ما نیز تا دو سال قبل اجرا می شد، تأثیر قابل توجهی در کاهش مصرف انرژی به ویژه در ساعات اوج مصرف داشته و موجب متناسب سازی ساعات فعالیت اداری و اجتماعی با ساعات روشنایی طبیعی، استفاده حداکثری از نور روز و کاهش چشمگیر مصرف برق در بخش های مختلف می گردید. هم چنین مطابق گزارش تخصصی شرکت مدیریت شبکه برق ایران اثر تغییر ساعت رسمی کشور به طور متوسط در هر روز معادل کاهش ۹۰۵ مگاوات در اوج بار مصرفی و صرفه جویی ۲۵۱۶ مگاوات ساعت انرژی برآورد شده است. این میزان صرفه جویی به طور قابل ملاحظه ای در مدیریت شبکه برق کشور تأثیر گذار بوده و معادل ظرفیت تولید یک نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی است که میتواند از سرمایه گذاری کلان برای احداث نیروگاه جدید جلوگیری نماید با عنایت به اینکه تعیین ساعت رسمی کشور مقوله چندوجهی است که اثرات متنوع و تبعات مختلفی در حوزه های اقتصادی اجتماعی فرهنگی و زیست محیطی به دنبال دارد، تصمیم گیری درباره آن مستلزم توجه همزمان به ابعاد چندگانه موضوع و ملاحظه مجموعه الزامات و اقتضائات مرتبط می باشد. همچنین به نظر می رسد وجود یک قانون ثابت در این خصوص امکان هماهنگی حداکثری با شرایط متغیر و پیچیده امروز و الزامات آن را منتفی ساخته است. لذا به منظور فراهم نمودن امکان تنظیم گری مؤثر در این خصوص و ایجاد تناسب لازم میان ساعات فعالیت رسمی کشور با تغییرات شتابنده و محدودیت های موجود واگذاری اختیار تصمیم گیری درباره تغییر ساعات کشور به دولت ضروری است. از سوی دیگر با توجه به اینکه تغییر ساعت و ترتیبات کاری کارکنان بخش های دولتی و غیر دولتی نیز می تواند به منزله راهکاری برای مدیریت شرایط خاص و ملاحظه اقتضائات ویژه مدنظر قرار گیرد، چنانچه اختیار تصمیم گیری درباره تعیین سقف و ترتیبات ساعات کاری کارکنان نیز به دولت واگذار شود، ظرفیت دولت برای تنظیم بهینه شرایط و ساعات کاری مضاعف خواهد شد.

با عنایت به نکات فوق الذکر و ضرورت اقدام عاجل برای کاهش ناترازی انرژی و حصول به سایر اهداف مدنظر، لایحه زیر با قید دو فوریت جهت انجام تشریفات قانونی تقدیم می شود:

لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تغییر ساعات کاری کارمندان دولت

ماده ۱- دولت مجاز است با توجه به اقتضائات زیست محیطی و در راستای مدیریت بهینه مصرف انرژی، نسبت به تغییر ساعت رسمی کشور به نحوی اقدام نماید که ساعت رسمی کشور یک بار در سال حداکثر به میزان یک ساعت به جلو کشیده شده و تا پایان همان سال به حالت سابق برگردانده شود.

ماده ۲- دولت مجاز است متناسب با تغییرات فناوری و در شرایط اضطراری و بحرانی نظیر آلودگی هوا، کمبود انرژی، وقوع حوادث غیر مترقبه، شیوع بیماری های فراگیر و در ایام خاص نظیر ماه مبارک رمضان، با پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور سقف و ترتیبات ساعات کاری کارکنان بخش دولتی و غیر دولتی را تعیین نماید.

رئیس جمهور

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. سلام برخی بجای مدیریت درست مصرف با توجیهات غیر علمی به جای حل مسئله صورت مسئله را پاک می نمایند جلو یا عقب کشیدن ساعت مشکل ناترازی انرژی را برطرف نمی کند با رشد تکنولوژی و افزایش جمعیت و گرم شدن کره ی زمین نیاز به مصرف انرژی افزایش یافته است که باید نیروگاه‌های مورد نیاز در کشور ساخته می شد که کشور در فصول مختلف سال با کمبود انرژی مواجه نگردد

  2. سلام، چرا اینقدر کار رو سخت میکنین توی این کشور !!
    ساعت رسمی رو تغییر ندید، خب ساعت کاری رو تغییر بدید !
    اینقدر سخته براتون؟
    فلان سازمان یا اداره ساعت کاریش مثلا از ۷ یا ۸ بوده، خب از این به بعد یک ساعت یا دوساعت ساعت کاریشو تغییر بدید. از ۶ صبح یا اصلا از ۵ صبح بیان سر کار
    این همه هزینه و قانون و تفسیر و اتلاف وقت برای چیه آخه !
    بخش خصوص و بازار و غیر دولتی ها هم اگه براشون بصرفه با ساعت کاری جدید شروع به کار میکنند وگرنه با تغییر ساعت رسمی، میتونن یک ساعت دیر تر بیان تا همون ساعت کاری قبلی رو داشته باشن
    واقعا اکثر کشورهای دنیا دیگه دارن این تغییر ساعت تابستانی رو کنار میذارن و تغییر ساعت کاری رو انتخاب میکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا