گزارش پنجاه و ششمین جلسه هیات مدیره کانون وکلای مرکز

گزارش پنجاه و ششمین جلسه هیات مدیره کانون وکلای مرکز

سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳

دستور اعلام شده برای پنجاه و ششمین جلسه هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز:

۱- پرونده های صدور

۲- پرونده های انتقال

۳- بازنگری در تکالیف کارآموزی

۴- تعیین عضو کمیسیون کارآموزی

۵- پرونده آقای حسین سهرابی

گزارش پنجاه و هفتمین جلسه هیات مدیره کانون وکلای مرکزسه شنبه ۱۸ آذر۱۳۹۳

شروع جلسه : ساعت ۹:۱۵

پایان جلسه : ساعت ۱۱:۲۰

غایبین : آقایان جندقی، کریمی، مالکی، فرض پور

پس از تلاوت کلام الله مجید برخی اعضای محترم پیش از دستور به شرح زیر مطالبی ایراد کردند :

حامدتوسلی: در مناسبتی با برخی همکاران وکیل جلسه ای داشتم که آقای هاشمی رفسنجانی هم حضور داشتند من از ایشان بابت حمایت هایی که از وکلا در جریان لایحه جامع وکالت معمول داشته اند تشکر کردم.

کامیار: این روزها مقارن با هفته ارتقاء سلامت اداری است. قوه قضائیه و دستگاه عدالت از جمله مهمترین بحث در حوزه سلامت اداری است در بیست سال و قبل تر افراد ناسالم انگشت شمار و انگشت نما بودند امروز به اقرار رئیس محترم جمهور زیرمیزی ها به رومیزی تبدیل شده است و ما در دستگاه قضایی این امر شدت بیشتری دارد.

نجفی توانا: این روزها دو تن از رؤسای قوا در خصوص مبارزه با فساد اداری صحبت هایی کرده اند من هم ضمن تأیید مطالب آقای کامیار تأکید می کنم که باید به وظیفه مان در این راستا عمل کنیم

سمامی: یکی از راهکارهای مبارزه با فساد تأمین حداقل رفاه برای همکاران است عدم وجود کار مناسب یک عامل مهم است و ما باید در این خصوص اقداماتی بکنیم و راهکارها را شناسایی کنیم.

علیزاده طباطبایی: در بحث مبارزه با فساد حتی مقام رهبری هم رسماً انتقاد کردند ۱۲ سال پیش هم برای مبارزه با فساد و فقر و تبعیض فرمانی دادند که مورد توجه قرار نگرفت فساد در همه جا وجود دارد چون در سیستم قضایی وجود دارد. قانون از کجا آورده ای با اینکه معتبر است اما متروک شده است در حالی که شامل تمام کارکنان دولت و شهرداری می شود. صالح ترین مرجع برای ارائه طرح مبارزه با فساد، کانون وکلا است که بالای ۸۰% آن قضات بازنشسته و حقوقدانان برجسته دانشگاهی هستند. به نظر می رسد برای مبارزه با فساد تصمیم جدی نیست ولی امکان پذیر است من تشکیل کمیته ای برای تهیه طرح مبارزه با فساد جهت ارائه به نمایندگان مجلس را پیشنهاد می کنم.

نجفی توانا: از جمله راه حل های مبارزه با فساد در کشور، شایسته سالاری نظارت کافی و اجرای قانون از کجا آورده ای است، خیلی ها با وجود حقوق ناچیز میلیاردر شده اند. فساد نزد برخی مسئولان کشور موجب تعمیم آن می شود. خوب است همایش بگذاریم و حرف ها را بشنویم.

در مورد سخنرانی کارآموزان خواهش می کنم در استفاده از سخنران کسانی که به جامعه وکالت احترام می گذارند دعوت شوند نه کسانی که با آمدن به اینجا بعداً احساس غرور بیشتری کرده وکلا را در دادگستری تحقیر می کنند.

کاکا افشار: همکاران جوان وکیل که درگیر فساد می شوند بی پناه هستند. قبلاً نماینده ای داشتیم که با رئیس کل دادگستری در ارتباط مستقیم بود و مسائل را به آن ها منتقل می کرد. ولی الان نداریم پیشنهاد می کنم که نماینده ای تعیین شود.

نجفی توانا: به زودی دفتری به عنوان شناسنامه آماده می شود که هر یک از قضات و کارمندان دادگستری که به نوعی با همکاران برخورد نامناسب و خلاف شأن داشته باشد یا سوء استفاده بکند در آن ثبت شود.

عیسی امینی: خوب است این ثبت همراه با مشخصات دقیق زمان مکان و افراد مطلع باشد که احیاناً این دفتر به وسیله انتقام جویی تبدیل نشود. مبارزه با فساد مقوله مهمی است خوب است با کمک وکلای متخصص در کمیسیون تدوین قوانین راهکارهایی تهیه و رسماً پیشنهاد کنیم. البته فسادی که در قوه قضائیه است قطعاً بیش از سایر بخش ها نیست طی چند روز گذشته حدود ۲۰ قاضی منفصل یا بازداشت شده اند و این نشان از مبارزه در دستگاه قضایی با فساد دارد.

سمامی: جلسه ای با دادسرای دادگاه انتظامی وکلا و قضات و ارزشیابی قوه قضائیه بگذاریم تا این شیوه را تعطیل کنیم جایی که پرونده مربوط به فساد می شود متأسفانه فشار زیاد می شود ما با این اقدام پیام می فرستیم که در مبارزه با فساد جدی هستیم.

نجفی توانا: من از نحوه عمل دادسرا و دادگاه انتظامی کانون که با ساختار و ضابطه معینی نیست راضی نیستم گرچه منکر زحماتشان نمی باشم. گاه سوابق متخلف در پرونده موجود نیست و این در حکم و تصمیم تأثیر دارد.

محمدنبی: با جناب نیری تا حال دو جلسه داشته ایم الان دادگاه انتظامی قضات حدود ۹۸% آرا ما را تأیید می کند هر جا احساس کردید مطلبی است که برای بهبود امور مؤثر است شرعاً و اخلاقاً مسئولید اگر نگوئید.

علیزاده طباطبایی: قرار بود گزارش بازرسان راجع به پرونده خانم نسرین ستوده امروز در دستور باشد.

کامیار: قرار بود عکس العمل کانون در قبال نامه سازمان ملل و تهیه پاسخ آن در دستور باشد.

نجفی توانا: در این ارتباط باید اقدامی قبلاً می شد پس از این که انجام شود در دستور خواهم گذاشت.

سپس صورتجلسه قبل ساعت ۱۰:۲۰ قرائت شد و جلسه ساعت ۱۰:۳۰ وارد دستور شد.

دستور بعدی بازنگری در تکالیف کارآموزی مطرح شد.

نجفی توانا: پیشنهاد من این است که با توجه به وضع حاکم بر کار تحقیقی کارآموزان این تکلیف حذف شود و به جای آن امر دیگری را تصویب کنیم.

امینی: من با حذف کار تحقیقی به صورت فعلی موافقم و پیشنهاد می کنم به جای آن آراء قضایی را به کارآموزان بدهیم تا نقد و تحلیل کنند الان ۸۰% کارهای تحقیقی کپی است.

نجفی توانا: اگر نقد آراء به صورت کار گروهی باشد بهتر است.

نجفی توانا: نماینده کمیسیون کارآموزی در جلسه حاضر است لطفاً نظر بدهد.

کمیلی: در خصوص جایگزینی تکلیفی مناسب به جای کار تحقیقی جلسات متعددی در کمیسیون کارآموزی برگزار شده است ۲ مورد جایگزین پیشنهاد شده یکی نقد آراء و دیگری برگزاری کلاس های آموزشی ۴۰ نفره با استفاده از اساتید فن در موضوعات مبتلابه. پیشنهاد من این است که چون شرح وظایف کارآموزی در دستور کار هیأت مدیره است این مسئله هم با آن وظایف یکجا بررسی شود تا یکپارچه باشد.

ضرابی: حذف کار تحقیقی خوب نیست نحوه اجرایش را باید عوض کنیم مثلاً جلسه ارائه و دفاع بگذاریم.

شهبازی نیا: با حذف کار تحقیقی مخالفم دستکاری جزء جزء کارآموزی هم مناسب نیست نظام کارآموزی یکپارچه است و به نظرم پیشنهاد آقای کمیلی در بررسی یکپارچه مناسب است.

علیزاده طباطبایی: به جای کار تحقیقی از کارآموز بخواهیم تحت نظارت وکیل سرپرست از عملکرد دادگاه و عوامل دفتری گزارش ارزیابی تهیه و ارائه کند.

نجفی توانا: از کمیسیون کارآموزی تقاضا کنیم در مورد جایگزینی طرح کار تحقیقی بررسی و ظرف دو هفته پیشنهاد خود را ارائه دهد.

دستور بعدی انتخاب عضو جایگزین مطرح شد از میان نامزدها نهایتاً رأی گیری و آقای جنتی ۶ رأی و فخری ۵ رأی و محبی یک رأی بقیه رأیی کسب نکردند نتیجتاً آقای حمید جنتی انتخاب شد.

نجفی توانا: تقاضایی با ۸ امضاء ارائه شده که طرح می شود.

علیزاده طباطبایی: بر اساس این پیشنهاد، ما معتقدیم صالح ترین نهاد که می تواند طرح مبارزه با فساد ارائه کند کانون وکلا است لذا تشکیل کمیته تهیه طرح مبارزه با فساد جهت تقدیم به نمایندگان مجلس پیشنهاد می شود.

مصباح: این کار به کجا می تواند برسد؟

سمامی: نفس تشکیل چنین کمیته ای ذاتاً خوب است.

ضرابی: بهتر است از طریق کمیسیون های تدوین قوانین و حقوقی اقدام شود و کمیته مستقلی تشکیل ندهیم.

نجفی توانا: پیشنهاد می کنم آقایان علیزاده طباطبایی و سردارزاده و حامد توسلی پیشنهاد را به صورت مشخص تر به هیأت مدیره ظرف دو هفته ارائه دهند تا در دستور قرار بگیرد.

رأی گیری و با ۸ رأی موافق تصویب شد.

جلسه مقارن با ورود مهمانان کانون های وکلای تاجیکستان ساعت ۱۱:۲۰ پایان یافت.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا