سخنگوی قوه قضاییه: به وظایف خود در خصوص قانون تسهیل عمل کردهایم
پایگاه خبری اختبار- سخنگوی قوه قضاییه گفت: بخشهای مختلف قوه قضاییه به وظایف خود در خصوص قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار عمل کردهاند.
به گزارش اختبار به نقل از تسنیم، اصغر جهانگیر؛ سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز چهارشنبه ۱۷ بهمن تأکید کرد: از زمان اجرایی شدن قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، بخشهای مختلف قوه قضاییه به وظایف خود عمل کردهاند.
سوال تسنیم اینگونه بیان شد: «با اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار از سال ۱۴۰۱، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، کانونهای وکلای دادگستری و شورای عالی کانون کارشناسان رسمی، موظف به برگزاری آزمونهای سالانه سردفتری، کارشناس رسمی و وکالت شدهاند. لطفاً بفرمایید از زمان اجرای این قانون هر یک از نهادهای اعلام شده تا کنون چند دوره آزمون برگزار کردهاند و تا کنون چند ابلاغ سردفتری، چند پروانه کارشناس رسمی و چند پروانه وکالت صادر شده است.»
جهانگیر در پاسخ گفت: از سال ۱۴۰۱ سه آزمون سردفتری برگزار شده که ابلاع ۱۶۱۰ سردفتر صادر شده است و ابلاع ۶۰۰ سردفتر در دهه فجر امسال صادر میشود. همچنین دو آزمون دفتریاری برگزار شده و اسامی پذیرفتهشدگان اعلام شده که در مرحله بررسی صلاحیت است. دو آزمون ازدواج و طلاق هم برگزار شده که افراد پذیرفتهشدگان در مرحله بررسی صلاحیت است.
وی ادامه داد: از زمان لازمالاجرا شدن قانون تسهیل صدور مجوزها، سه آزمون وکالت و دو آزمون کارشناسی رسمی برگزار شده است که پذیرفتهشدگان آزمون ۱۴۰۲ دورههای کارآموزی خود را میگذرانند و نتایج ۱۴۰۳ هم به تازگی اعلام شده و پذیرفتهشدگان در حال ثبتنام در سامانه جذب هستند.
جهانگیر تأکید کرد: در این خصوص از زمان اجرایی شدن قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، بخشهای مختلف قوه قضاییه به وظایف خود عمل کردهاند.
عرض سلام و ادب و قدردانی از طراحان و تصویب کنندگان قنون تسهیلات, که قطعا حداقل در بحث اشتغال جوانان تحصیلی در حوزه علم حقوق بهره وری خوبی انجام میشود و در بحث فرایند دادرسی و کم شدن جرائم و دعوی های حقوقی و کیفری کمک قابل توجهی خواهد شد و عدالت اجتماعی و کسانی که سواد و تلاش خود را داشته اما به دلایل از جمله استرس و… در آزمون موفق نمیشدند, البته که کسانی که در آزمون های قانون تسهیل قبولی کسب میکنند بایستی حتما دائم مطالعات و تجربیات خود را در علم حقوق به روز رسانی نمایند . امیدواریم در بحث کنکور سراسری نیز چنین قانونی طراحی و تسهیل نمایند که قطعا نتایج مطلوبی در آینده نزدیک برای جوانان مستعد و کشور عزیزمان ایران به ثمر خواهد داشت
آزمون سردفتری ۱۴۰۱ بعد بیش از دو سال تکلیف بیشتر پذیرفته شدگان که حدود هفت هزار نفر میشه هنوز مشخص نیست. آزمون نوبت دوم مرکز وکلا ۱۴۰۲ بعد از حدود یک سال از برگزاری آزمون هنوز زمان شروع کارآموزی مشخص نیست.
اشتباه شما در این است که دفاتراسناد رسمی و وکلا و کارشناسان را با کسیه و مغازه و تولیدی اشتباه گرفته آید و با نگاه اشتغال زایی و از فایده کار نیکو کردن از پر کردن است به موضوع نگاه میکنید
این نگاه غیر حقوقی و خلاف اصول حقوقی است که متاسفانه دردولت ۱۳نیزربه اوج رسید و و متاسفانه از مراجع حقوقی این نگاه مخرب نشات گرفته که شایسته سالاری و تخصص گرایی را نادیده گرفته است
و حقوق مردم را مورد تضضیع قرار خواهد داد
آینده نشان خواهد داد چقدر ساختارهای حقوقی توسط این قانون تسهیل و تصمیمات غیر حقوقی تضعیف و نادیده گرفته شده است
با سلام احتراما
آزمون دفاتر خدمات قضایی و یکی از آزمون ها کانون وکلا چی؟
بهترین قانون و بی نقص ترین – اون عده مخالفانم بهتره دنبال چرایی این باشن چرا لیسانس حقوق بدون ازمونه ؟ چرا به قضات بازنشسته پروانه میدن ؟ چرا تعیین سقف سن نداره ۲۴ تا ۴۰؟ مشکلات ایناس روسا محترم