توقیف خودرویى که زنى بی‌حجاب، راننده یا سرنشین آن است، خلاف قانون است

یادداشت دکتر خالقی پیرامون توقیف خودرو بی حجابان

پایگاه خبری اختبار- دکتر خالقی استاد برجسته حقوق بار دیگر با انتشار یادداشتبی در اینستاگرامش رفتارهای خلاف قانون در خصوص عفاف و حجاب را متذکر شد.

به گزارش اختبار روز گذشته صحبت های سردار رادان فرماندهی کل انتظامی کشور در خصوص برخورد جدی پلیس با کشف حجاب از توقیف خودرو تا پلمپ مغازه ها بازتاب بسیاری در رسانه ها داشت.

فرماندهی کل انتظامی کشور در خصوص  کشف حجاب در خودرو اعلام کرده بود: در حوزه خودرو بار اول به فرد تذکر و توجه داده میشود و بار دوم خودرو توقیف می شود به سه نحو ممکن؛ توقیف الکترونیکی یا توقیف در محل یا توقیف در پارکینگ هرکدام که عملی باشد.

بیشتر بخوانید:

در همین راستا دکتر خالقی با انتشار یادداشتی با تاکید بر برخورد قانونی با جرایم این رویه ها را خلاف قانون دانست و اعلام کرد: این توقیفها به هر سه شکل پیش بینى شده «غیرقانونى» است.

دکتر خالقی نوشت:

🔹 سال ١٣٨٨؛ تهران؛ دادسرای جنایی؛ کلاس آموزش ضمن خدمت:

سؤال یکی از بازپرسان پس از تأکید من بر رعایت دقیق روش‌های قانونی برای دستگیری متهم: شما تا به حال بزه‌دیده واقع شده‌اید؟

پاسخ من: تا به حال بزه‌دیده واقع نشده‌ام، اما می‌توانم احساس چنین کسی را درک کنم. با این حال، من اینجا نیامده‌ام تا از احساسات خودم برای شما بگویم. من اینجا هستم تا حکم قانون را برایتان بیان کنم.

🔹 سال ١۴٠٢؛ سؤال پرتکرار برخی برادران و اخیراً خواهران:

شما که اینقدر برای معترضان و بی‌حجابان ناراحتید، چرا برای حافظان امنیت و کسانی‌که حجاب از سرشان برکشیده شده و کتک خورده‌اند ناراحت نیستید و چیزی نمی‌نویسید؟

پاسخ من: برای همه کسانی که ظلمی به آنها شده، ناراحتم و احساس تأسف می‌کنم. صادقانه بگویم (هر چند برخی باور نکنند) که من از عمامه پرانی‌ها نیز ناراحت و متأسفم، اما این صفحه را برای این نگشودم تا سفره دل باز کرده، از احساسات خودم برایتان بگویم. همه روزه جرائم زیادی از کم اهمیت تا بسیار مهم در جامعه اتفاق می‌افتد، اما نقد من به عنوان یک معلم که در حقوق کیفری و آیین دادرسی آن خوانده، نوشته و درس داده، متوجه روش‌های «ضابطان دادگستری» و «مراجع قضایی» در برخورد با آنهاست، چرا که نقض قانون در برخورد با قانون‌شکنی حتی از سوی مقامات رسمی نیز مجاز نیست. بدیهی است که اگر اقدامی از این مقامات، غیرقانونی دانسته شده و مورد انتقاد قرار بگیرد، این به معنای تأیید اقدامات مجرمانه‌ای که آنها در صدد برخورد با آنها برآمده‌اند، نیست.

🔹 در قضیه شاندیز هم، من نه به حجاب بی حجابان پرداختم، نه به اقدام ماستریزان؛ بلکه توصیف قضایى صورت گرفته از رفتار آنها را به نقد کشیدم و در مقدمه اشاره به این داشتم که قانونی بودن و قضایی بودن، دو رکن اساسی واکنش جامعه در برابر جرائم است و قوه قضاییه نه باید و نه می‌تواند که این اختیار انحصاری خود را به فرد یا گروهی تفویض نماید.

🔹 اما از دیگر برخوردهای غیرقانونى با رفتارهای خلاف قانون، توقیف خودرویى است که زنى بی‌حجاب، راننده یا سرنشین آن است. مشهود بودن جرم، مجوز توقیف خودرو توسط مأموران نیست و براى این کار، دستور مقام قضایى برای هر مورد، با ذکر مشخصات خودرو لازم است. اما، در این موارد، قانون چنین اختیارى را برای مقام قضایی هم نشناخته است و این توقیفها به هر سه شکل پیش بینى شده «غیرقانونى» است.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by على خالقى (@khaleghi.law.ut)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۱۱ دیدگاه ها

  1. خیلی جالب و خنده دار چهارتا دانشجو حقوق و دوتا داوطلب آزمون وکالت میان اینجا به یکی از مفاخر حقوق کیفری و جزایی کشور خرده میگیرن که تو خلاف قانون حرف میزنی من در حیرتم چرا ماها وقتی دو تا کتاب حقوقی می‌خونیم انقد دچار وهم و تخیل میشیم که ما عدل ناطقیم و هیچ کس بیشتر از ما نمی‌فهمه و قدرت نقد بر همه رو داریم مملکت ما پر شده از صغیر الممالکی که در ساحل ، خانه شنی می سازند و بر مهندسان سد ساز نقد می‌کنند …

  2. ایشان بهتره اول قوانین را ی مرور بفرمایند تا متوجه بشوند که توقیف خودرو برابر موارد موجود در قانون کاملا رویه صحیح و قانونی میباشند .

    1. رویه غیرقانونی هست! ضمناً، لازم نیست شما به دانشیار حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران مرور قانون رو یاد بدی!

  3. آقای علیرضا جدی خودت از این استدلالت خنده ت نگرفت؟! برادر من اگه میخوای یه حرف مخالف بزنی حداقل یه استدلالی کن که یه کم مایه داشته باشه! این استدلال یه چیزی اونورتر آب دوغ خیار بود!

  4. حرف استاد خلاف صریح قانون هست.
    ضابطان دادگستری موظف هستند در جرایم مشهود برای جلوگیری از فرار متهم و حفظ آثار و ادله جرم و… اقدامات لازم از جمله بازداشت فرد و توقیف خودرو رو انجام بدهند و سپس به دادستان اطلاع بدهند و کسب تکلیف کنند

  5. سلام، آیا اینقدر که به حجاب اهمیت میدهید به معیشت آنها که تورم ساعتی را تحمل می کنند و دولت هم نسبت به آن بی تفاوت است اهمیت می دهید!!!؟

  6. فرمایش شما متین
    ولی اگر تمام کتب حقوق کیفری و عدالت ترمیمی رو هم ذکر بفرمایید
    برای بازگرداندن نظم عمومی توقیف انجام خواهد شد

    1. یعنی به نظر شما برای بازگرداندن نظم عمومی باید خلاف قانون عمل کنیم؟! واقعاً منطق خیلی جالبی دارید! پس اگر در اینجا هم جرمی توسط ضابط انجام بشه باید به واسطه بازگرداندن نظم عمومی ماست مالیش کنیم! چه منطق جالبی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا