رئیس اسکودا در نامه به رئیس‌جمهور خواستار شد: صدور دستور برگزاری آزمون وکالت در اسرع وقت

پایگاه خبری اختبار- رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در نامه ای خطاب به ریاست جمهوری به تعویق های مکرر آزمون وکالت و برخورد دوگانه ستاد ملی کرونا اعتراض کرد.

به گزارش اختبار، دکتر جعفر کوشا در نامه‌ای که امروز ۲۲ فروردین خطاب به رئیس‌جمهور نوشت ضمن تشریح موانع ایجاد شده برای برگزاری آزمون وکالت از آذرماه سال گذشته تاکنون نوشت:

«این تشتت تصمیم منتهی به خسارات معتنابه مادی و معنوی به عدالت‌جویانی شد که رفتار دولت محترم در وضعیت اضطرار را نه بر قاموس اصول حکم‌رانی قانون‌مدار که ناهمانگ و مایوس‌کننده دیدند. طرفه آنکه در همان اثنای مشابه کرونا، آزمون مرکز مشاوران قوه قضاییه مجوز برگزاری گرفته و تردیدها را متوجه نیات پشت پرده‌ای کرد که با استقلال کانون‌های وکلا سر مهر و آشتی نداشته‌اند.»

او در پایان این نامه از حسن روحانی خواسته است بدوا دستور برگزاری آزمون تحت پروتکل‌های ستاد ملی کرونا در اسرع وقت و سپس پیگیری این رفتار ناموجه را صادر کند.

متن کامل نامه رئیس اسکودا خطاب به رئیس‌جمهور را در ادامه بخوانید

جناب آقای دکتر روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام

موضوع: اعلام مراتب اعتراض به لغو سه باره و برخورد دوگانه با آزمون ورودی کانونهای وکلای دادگستری

۱- علی رغم درک مراتب اعتراض در مصاف حق سلامت شهروندان، به عنوان دیده‌بان حقوق نهاد وکالت مستقل و مسئول هماهنگ‌کننده کانون های وکلای سراسر کشور، وظیفه وجدانی و رسالت حرفه‌ای می‌دانم که مراتب اعتراض خود را به لغو سه باره و برخورد پرابهام و دوگانه ستاد ملی کرونا در خصوص آزمون پذیرش وکالت دادگستری خطاب به رئیس جمهور ابراز نمایم.

۲- اتخاذ سیاست های پیش بینی ناپذیر، نابهنگام و خسارت بار توام با گسترش بذر تردید و ابهام، دقیقاً معارض با رسالت نهاد عمومی شهروند مدار و حق بر اداره خوب ناظر بر حکمرانی شایسته در منشور حقوق شهروندی دولت است.

تا آنجا که حکمرانی تکلیف دارد تصویر واضحی از سیاست‌های اتخاذی را با رعایت اصل قانونیت و اصل بهنگام بودن تصمیمات و اقداماتی که موجد حق و تکلیف برای شهروندان می‌شود ابراز کند.

وکلای دادگستری و نوآموزان متقاضی پروانه وکالت که مرجعیت منحصری در تحقق پذیری حکومت قانون و نظم عمومی و خیر همگانی دارند شاهد رفتار جز این بوده که مقتضی است بر استحکام اقدامات مرجع عمومی بر مسیر خیر همگانی فراهم آورد.

۳- این سال طبق هماهنگی مستمر امتحان برای آذر ماه پیش بینی شده بود که متأسفانه به علت شروع شیوع کرونا به اسفند ماه موکول شد در آذرماه نیز سرایت کرونا در کشور همچون شرایطی بود که سایر مراکز وابسته و سازمان ها نسبت به برگزاری آزمون مبادرت ورزیده بودند.

در اسفند ماه و سه روز مانده به برگزاری آزمون در و در حالی که آزمون‌های دیگر با تعداد شرکت کننده بیشتر برگزار شده بود، آزمون کارآموزی وکالت با اعلام غیر منتظره معاون وزیر بهداشت پیرامون شیب شیوع کرونا بدون اطلاع و ارائه دلیل منطقی، تا تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۰ به تعویق انداخته شد.

حال آنکه اجرای آزمون به عهده سازمان سنجش بوده و از آذرماه نیز وزارت بهداشت مطلع بوده و می‌توانست هرگونه تدبیری را به سازمان سنجش ابلاغ کند.

متاسفانه آزمون فروردین ماه نیز ۱۲ ساعت قبل از آزمون و پس از چاپ و ارسال سوالات و آماده شدن متقاضیان، لغو گردید. حال معلوم نیست ۱۲ ساعت قبل از آزمون چه اتفاق ویژه ای در وضعیت شیوع کرونا رخ داده بود که چنین تصمیمی اتخاذ شد. ظاهرا عزمی توسط یک گروه ناپیدا وجود دارد که به اصل برگزاری این آزمون منظم و محبوب فارغ التحصیلان حقوق علاقه مند نیستند.

بیشتر بخوانید:

رئیس کانون وکلای اصفهان: با هرگونه تخلف، سهل انگاری، سوءنیت و یا تصمیمات غیرمسئولانه احتمالی در لغو آزمون وکالت برخورد شود

۴- این تشتت تصمیم منتهی به خسارات معتنابه مادی و معنوی به عدالت جویانی شد که رفتار دولت محترم در وضعیت اضطرار را نه بر قاموس اصول حکمرانی قانون مدار که ناهماهنگ و مایوس کننده دیدند. طرف آنکه در همان اثنای مشابه کرونا، آزمون مرکز امور مشاوران قوه قضاییه مجوز برگزاری گرفته وتردید ها را متوجه نیات پشت پرده ای کرد که با استقلال کانون وکلا سر مهر و آشتی ندارند.

۵- قطعا هیچ حقی یارای معاوضه با حق سلامت شهروندان ندارد و برای نهاد وکالت مستقل نیز سرمایه انسانی مقید به اخلاق حرفه‌ای و شرافت شغلی در تراز حق دفاع شهروندان بزرگترین پشتوانه و دست مایه استحکام استقلال و دفاع از حقوق شهروندان است.

لکن اعتراض‌ها آنجاست که تصمیمات غیر عادلانه و تبعیض آمیز اتخاذ شده و اصل برابری شهروندان به محاق سیاست‌های پنهان تهدید ‌کننده می‌رود.

متاسفانه کشاندن آزمون از آذرماه به زمان نامعلوم، آسیب‌های شدید روحی، جسمی و اقتصادی به متقاضیان محترم و خانواده شریف آنها و جامعه وکالت وارد نموده که منجر به ناراحتی بدبینی و ناامیدی می گردد.

علاوه بر خسران مادی و معنوی غیر قابل توصیف به جوانان ما موجب بدبینی نسبت به نهادهای دولتی مهم کشور می‌شود که باید بی‌طرف و مصون از شبهه باقی بمانند.

اهمیت بالای آزمون این نهاد مستقل و تاریخی کشور در حدی بود که انعکاس این اختلال و تعلل ها با واکنش گسترده رسانه ها و محیط مجازی مواجه بوده است.

لذا درخواست می گردد با عنایت و توجه جدی به اعتراض نسبت به رفتار تبعیض آمیز و غیر موجه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و ستاد ذیربط بعد به دستورات بدوا  دستور به برگزاری آزمون تحت پروتکل‌های ستاد ملی کرونا در اسرع وقت و سپس بگیری این رفتار تبعیض آمیز و ناموجه صادر فرمایید.

دکتر جعفر کوشا

رئیس اتحادیه دادگستری کانون وکلای دادگستری سراسر کشور

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۱۰۷ دیدگاه ها

  1. هم رشته‌ای گرامی آرای وحدت رویه فقط در مورد موضوعات خاص و محدود هستش، اما رویه قضایی در خصوص موضوعات مختلف و متعدد است که کاربردی هستش. ضمناً، تسلط بر رویه قضایی و آرای وحدت رویه مستلزم این است که شما از قبل بر مباحث تئوری موضوع مسلط باشید. بنابراین، صرف مطالعه آرای وحدت رویه و رویه قضایی کافی نیست. موفق و پیروز باشید.

  2. البته با این وقت کم و گرانی کتاب ها کسانی که پایه قوی دارند تسلط به قوانین و آرای وحدت رویه بهترین منبع هستش

  3. در خصوص منابع کاربردی استاندارد به نظر بنده مجموعه آرای قضایی دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران (حقوقی و کیفری)، شعب دیوان عالی کشور (شعب حقوقی و کیفری) و دیوان عدالت اداری از انتشارات قوه قضائیه که از آراء پاییز سال ١٣٩۶ به بعد داره منتشر میشه جزو بهترین منابع است.

  4. در زمان کارشناسی شما باید منابع اصلی رو مطالعه کنید و نه جزوه. ذهن رو باید از همون اول به خوندن کتاب عادت بدید و این کار رو در مقطع ارشد و دکتری و حتی در زمان عرصه عملی وکالت استمرار بدید. مثلا، در تعطیلات نوروز کتابی رو با عنوان اعتراض شخص ثالث ماهوی (کیفری و حقوقی) از دکتر عباس پهلوان زاده از انتشارات شرکت سهامی انتشار مطالعه کردم جهت پرونده‌ای که در خصوص اعتراض شخص ثالث اصلی به یک حکم قطعی کیفری داشتم. یک وکیل و محقق خوب کسی هستش که دائماً مطالعات بروز داشته باشه چه مطالعات تئوری و چه مطالعات کا بردی (رویه قضایی).

  5. نه دوست گرامی، این منابعی است که بنده در زمان کارشناسی مطالعه کردم و در زمان آزمون فقط خلاصه ها رو مرور کردم. به عنوان مثال، کتاب مسئولیت مدنی دکتر صفایی و دکتر حبیب‌اله رحیمی (دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی) رو در زمان کارشناسی ارشد مطالعه کردم و اکثر اساتید دانشگاه علامه طباطبایی صاحب تألیف هستند مثلا مرحوم دکتر کورش کاویانی (دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی) کتاب حقوق اسناد تجارتی و حقوق ورشکستگی رو تألیف کردند، که جزو منابع اصلی و استاندارد هستند. یا کتاب حقوق شرکت‌های تجارتی دکتر پاسبان از انتشارات سمت. اکثر اساتید دانشگاه علامه طباطبایی کتاب‌های خود رو به عنوان منبع سرفصل برای تدریس معرفی می‌کنند و خبری از جزوه نیست.

  6. اتفاقاً این شماها بودید که با تعویق، تعویق گفتن نمک پاشیدید رو زخم داوطلبان آماده آزمون! موفق و پیروز باشید.

  7. جنابعالی معلومه برا یک بار هم که شده قسم نامه شغل شریف و مقدس وکالت رو مطالعه نکردید! وگرنه از عبارات کوچه بازاری (مثل دخل) و غیره استفاده نمی‌کردید!
    موفق و پیروز باشید.

  8. برو به کار و زندگی برس حاجی انقدر اینجا به این و اون حمله نکن … به قول دوستان هر کی نخونده باشه خودش میدونه با این دوماه چیزی عایدش نمیشه حالا شما هی بگو کسایی که خواستار تعویق بودن نخوندن… درضمن شمایی که وکیلی (مثلا) میدونی بخوان آزمون و برگزار کنن یا لغو کنن به حرف کسی کاری ندارن لغو میکنن حالا از شانس اونایی که خواستار لغو بودن ۳بار آزمون لغو شد دلیل نمیشه به حرف اونا گوش داده باشن

    1. هم رشته‌ای گرامی اگه اون شانتاژ تعویق، تعویق شما و امثال شماها نبود، آزمون الان برگزار شده بود!!!

      1. تعویق یا برگزاری آزمون برای شمایی که برفرض وکیلی چه دخلی داره چی عاید شما میشه که آزمون لعو شه یا برگزار شه؟

        1. ضمناً، خانم شیما، تخصص بنده پرونده‌های معدن، وقف، بیمه و اصل ۴٩ است و مثل وکلای دور و بر شما نیستم که ۲۴ ساعته تو دادسرا و کلانتری باشم. موفق و پیروز باشید.

    2. به نظرم یه ذره ادب و نزاکت هم بد نیست خانم شیما! یعنی جنابعالی دو روز دیگه بر فرض که کارآموز شدید میخواید طرف مقابل رو اینجوری مخاطب قرار بدید؟! خیلی جالبه!

      1. اصلابی ادبی نکردم اگر اینطور بود اصلا منتشر نمیشد ولی من وکیلای زیادی دورم هستن که وقت اینکه بخوان تو این سایت ها بچرخن و جواب این و اون و بدن و ندارن ما خودمون بخاطر تعویق عصبی هستیم دیگه شما نمک نپاش در ضمن من اصلا خواستار تعویق نبودم نیستم

        1. با ادب بودن جنابعالی از بکار بردن اون اصطلاحات کوچه بازاری که شما تو جملاتتون استفاده کردید کاملا مشهود است!

        2. شما از این نظر ناراحت هستید که یکی بیاد حرف حق رو بزنه و بگه امثال جنابعالی با تعویق، تعویق و کمپین تشکیل دادن و حمایت کردن از این افراد، حق داوطلبان آماده آزمون وکالت رو ضایع کردید! ضمناً، این‌که بنده و سایر همکاران چجوری وقتشون رو بگذرونند، فکر نکنم به شما ربطی داشته باشه! موفق و پیروز باشید.

  9. خانم بهار،
    رئیس جمهور رئیس ستاد کرونا هم هست…
    تا وقتی اوضاع رو به وخامت باشه تعیین زمان آزمون رو حساب و دقیق نخواهد بود.

  10. عرض سلام.
    امروز یه پیام اومده مبنی بر اینکه امکان برگزاری آزمون در ۳۱ اردیبهشت تا ۲۳ خرداد وجود داره..
    آقایان مسئولین و ریاست محترم جناب آقای دکتر کوشا
    لطفا درک کنید بعد این همه فشار و خونه نشینی نمیشه در ایام مبارک ماه رمضان برا مطالعه فشار آورد،،بنده عاجزانه از مسئولین امر درخواست دارم کمی فکر داوطلبین باشن حداقل یک ماه بعد ماه رمضان آزمون برگزار شود.
    دوستان در توئیتر یا هر جای دیگه این موضوع رو مطالبه کنن.

  11. این کار دولت در تعویق آزمون وکالت آن هم در شب برگزاری آزمون بسیار زشت و نکوهیده بود . خیلی از کسانی که در مرکز استان محل برگزاری آزمون آنها بود یا با محل برگزاری آزمون فاصله زیادی داشتند مانند بنده و امثال بنده که در شب آزمون کلی هزینه کردیم چند صد کیلومتر راه طی کردیم ، سوئیت اجاره نمودیم تا بتوانیم اول وقت سر جلسه آزمون حاضر باشیم اما متاسفانه با این اقدام دولت خسارت روحی و مادی زیادی به ما وارد شد و متاسفانه این بعد پنهان قضیه از چشم مسئولینی که می نشینند و بدون فکر تصمیم گیری میکنند پوشیده ماند . مگر نمیشد که این خبر را روز اعلام کنید تا داوطلبان بتوانند قدرت تصمیم گیری و برنامه ریزی داشته باشند . آیا دولت خسارت های دواطلبان را جبران می کند ؟

  12. هم رشته‌ای های گرامی بروزترین کتاب در خصوص حقوق مدنی سه (قواعد عمومی قراردادها) در حال حاضر کتاب قواعد عمومی قراردادها از جناب آقای دکتر سید حسین صفایی از نشر میزان است. که آخرین ویرایش کتاب مربوط اسفند ماه ۱۳۹۹ می‌باشد که بر اساس قوانین جدید از جمله قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی (معامله به قصد فرار از دین) تغییر کرده است. به نظر بنده حقیر بهترین کتاب حال حاضر نص خیلی روان و ساده‌ای دارد البته در کنار کتاب اعمال حقوقی استاد فقید جناب آقای دکتر امیر ناصر کاتوزیان، همین کتاب است.
    دوستان عزیز البته کتاب اموال و اشخاص از نشر میزان از اسفند ماه پارسال توسط جناب آقای دکتر صفایی ویرایش شده و همچنین، کتاب اشخاص و محجورین دکتر سید حسین صفایی از انتشارات سمت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا