ضوابط جدید سهمیه ایثارگران در آزمون وکالت ۹۶

سهمیه ایثارگران در آزمون وکالت ۹۶ چگونه اعمال می‌شود؟

پایگاه خبری اختبار- در پی انتشار سخنان رییس اتحادیه کانون وکلای دادگستری (اسکودا) درخصوص وسیع‌تر شدن تعریف ایثارگر و اضافه شدن مصادیق جدید به داوطلبان ایثارگر در آزمون وکالت سال ۹۶، درباره این تغییرات و چگونگی اعمال آن ابهاماتی برای برخی داوطلبان ایجاد شده است.

در این نوشتار می‌کوشیم به این ابهامات پاسخ بگوییم.

جدول تحلیلی اعلام ظرفیت آزمون وکالت ۹۶

سهمیه چیست؟

اصولاً پذیرش داوطلبان در آزمون کارآموزی وکالت در دو سهمیۀ آزاد و ایثارگران انجام می شود.

تا سال گذشته (۱۳۹۵) طبق ماده ۵۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، کانون‌های وکلای دادگستری مکلف بودند ۲۵% ظرفیت پذیرش خود را به خانواده شاهد شامل خانواده‌های معظمی که در راه اعتلای اهداف عالیه انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان انقلاب یکی از اعضای خانواده‌شان (پدر، مادر، همسر، فرزند) شهید یا مفقودالأثر یا اسیر شده باشد، جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر و آزادگان با شش‌ماه سابقه اسارت و رزمندگان با شش‌ماه سابقه حضور در جبهه و در صورت واجد شرایط بودن اختصاص بدهند.

اما با توجه به بند چ ماده۸۸ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه… -مصوب ۱۴اسفند ۱۳۹۵- که از امسال اجرا خواهد شد، ماده ۵۹ مکرر به شرح زیر به قانون فوق‌الذکر، الحاق شد:

ماده ۵۹ مکرر قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران:

«قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سی‌درصد(۳۰%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (۱۰%)، آزادگان با داشتن حداقل سه‌ماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل شش‌ماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد(۲۵%) و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازده‌ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند.»

بنابراین؛

اولاً، ظرفیت اختصاص یافته به داوطلبان سهمیه ایثارگران، از ۲۵ به ۳۰ درصد افزایش یافته است؛

ثانیاً، گروه بیشتری از افراد شامل تعریف جدید خواهند شد.

نحوه اعمال سهمیه چگونه است؟

پرسش دیگری که برای داوطلبان ایجاد شده است، این است که آیا داوطلبان، به‌صرف این که مشمول این تعریف جدید هستند، در آزمون وکالت ۹۶ پذیرفته خواهند شد یا ضوابط دیگری نیز برای پذیرش در این آزمون ضرورت دارد؟

شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران-اسکودا، در جلسه روز ۱۳۹۶/۵/۲۶ چنین اتخاذ تصمیم کرد:

«الف – تغییرات ناشی از بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه با لحاظ قیود مندرج در ماده سه قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت در آگهی ثبت‌نام آزمون سال ۹۶ اعمال شود.

ب – بدیهی است کلیه مقررات و ضوابط موجود حاکم بر نحوه پذیرش کارآموزان وکالت کماکان ملحوظ و مجرا خواهد بود.»

بنابراین، آنچه تغییر یافته است، تعداد ظرفیت و مصادیق داوطلبان سهمیه ایثارگران است و سایر مقررات و ضوابط  موجود حاکم بر نحوه پذیرش کارآموزان وکالت، همچنان اجرا خواهد شد.

دیگر ضوابط برای پذیرش برای داوطلبان ایثارگر چیست؟

هر یک از داوطلبان آزمون وکالت ۹۶ در میان داوطلبان سهمیه خودش به رقابت می پردازند و رتبۀ اعلام شده برای هر داوطلب مشخص کننده موقعیت داوطلب در میان داوطلبان همان سهمیه است؛ بنابراین در هر کانون مثلاً یک نفر با رتبه یک در سهمیه آزاد و یک نفر دیگر با رتبه یک در سهمیه ایثارگران خواهیم داشت.

کانون‌های وکلای دادگستری از سال ۱۳۹۲ و با توجه به اجرایی شدن قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به استناد ملاک تبصره ماده ۷۰همین قانون احراز حداقل ۷۰% نمرۀ آخرین فرد پذیرفت شده در سهمیه آزاد را به عنوان شرط «واجد شرایط بودن» در نظر می گیرند و این موضوع در بند ۵ قسمت تذکرات مهم آگهی آزمون وکالت ۹۵ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

بنابر این پس از وصول نمرات داوطلبان به کانون‌های سراسر کشور، هیأت مدیره هر کانون با بررسی نمرات داوطلبان سهمیه ایثارگران و سهمیه آزاد و به دست آوردن تعداد داوطلبان ایثارگری که حدنصاب نمره را کسب نموده اند، بقیه ظرفیت آن کانون را از میان داوطلبان سهمیه آزاد به عنوان کارآموز وکالت پذیرش خواهند نمود.

از کجا بفهمیم با اعمال سهمیه ها احتمال قبولی ما وجود دارد یا نه؟

اگر کانونی که شما برای کارآموزی در آن ثبت نام کرده اید مثلا ۱۰۰ نفر ظرفیت دارد، و رتبه شما ۷۰ یا کمتر شده است، تقریباً می‌توانید مطمئن باشید که جزو پذیرفته‌شدگان نهایی خواهید بود؛ ولی اگر در همین کانون رتبه شما بین ۷۰ تا ۱۰۰ باشد باید منتظر باشید و ببینید که عملکرد داوطلبان سهمیه ایثارگران در این کانون به چه نحو بوده است، اگر از میان داوطلبان سهمیه ایثارگران تعدادی کمتر از ۳۰ نفر باقیمانده بتوانند ۷۰ درصد نمره آخرین فرد قبول شده در سهمیه آزاد را کسب کنند، باقیمانده ظرفیت آن کانون از داوطلبان سهمیه آزاد تکمیل خواهد شد.

به طور معمول داوطلبان سهیه ایثارگران از همه سهمیه ۳۰ درصدی خود از ظرفیت کانون‌ها استفاده نمی‌کنند و داوطلبان سهمیه آزاد که رتبه‌شان بیشتر از ۷۰ درصد کل ظرفیت است می‌توانند امیدوار باشند که به عنوان پذیرفته شده نهایی اعلام شوند. به عنوان نمونه در آزمون وکالت ۹۵ فقط ۳ نفر از داوطلبان سهمیه ایثارگر موفق به کسب حدنصاب لازم برای پذیرش نهایی در کانون وکلای دادگستری خراسان (با ۱۰۵  نفر ظرفیت) شدند.

برای اطلاع فوری از اخبار و جزییات آزمون وکالت ۹۶، علاوه بر تعقیب بخش ویژه آزمون وکالت در پایگاه خبری اختبار، بهتر است عضو کانال اطلاع رسانی اختبار نیز بشوید.

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۳۱۹ دیدگاه ها

  1. سلام
    این سهمیه ها کلا هر دو گروه رو با هم زده یا به تفکیک؟ مثلا سهمیه ایثارگر کلا شده ۳۰۰ یا تو سهمیه خودش؟!

  2. آقای دکتر هوشیار لطفا جواب منرو هم بفرمایید من۶۶۷ مرکز سهمیه |آزاد قبولیم قطعیهدرسته؟ ممکنه کجا بیوفتم اگر ۳۰ درصد پر بشه و اگر پر نشه؟تورو خدا چواب بدید

  3. سلام مجدد. میشه لطف کنید جواب بدین. رتبم ۴۴ در سهمیه و کانون مازندران هست که ۶۰ نفر میخوان. قبولی کمه امکانش یا کلا قبول نمیشم؟

  4. سلام رتبه من در سهمیه ۴ شده باتوجه به اینکه کانون انتخابی من ظر فیتش۵۰ نفره امکان قبولی من چقدره؟

  5. سلام وقت بخیر
    من رتبم در آزمون و سهمیه ۱۳ شده استان خراسان با ظرفیت پذیرش ۱۰۵ نفر آیا قبولم انشاالله.

  6. قای دکتر رنبه ۶۶٧ مرکز سهمیه آزاد قبولی قطعیخ؟؟؟و ممکنه استان تهران بیوفتم؟ تورو خدا جوابم رو بدید لطفا

  7. سلام استاد زنده دل
    من رتبه ۳۱۰ با تراز ۷۰۱۰ در سهمیه ایثارگرانم ،شرایط قانونی قبولی رو دارم،قبول میشم؟

  8. سلام. سه بار این سوالو پرسیدم خواهش میکنم جواب بدین. از ۱۱۰۰ نفر مرکز چند نفر مربوط به تهران و اطراف هست؟

  9. با سلام رتبه من در کانون و در سهمیه ۴۹۲ شده و ظرفیت کانون مرکزم ۱۱۰۰ امکان قبولی من هست؟

  10. هدف مقنن از ایجاد بند”چ” ماده۸۸برنامه ششم توسعه،احترام به ایثارگران و خانواده ی شهداء بوده،اما با عمق نگری به مشاغل فنی و علمی مشاغلی همچون قضاوت،وکالت و یا پزشکی باید اعتراف نمود که اعمال بند”چ” و اختصاص ۳۰درصد سهمیه به ایثارگران و خانواده ی شهداء در صورتی صحیح است که دارندگان سهمیه از بار علمی مناسب هم برخوردار باشند،که متاسفانه در عمل این طور نیست واین بند از ماده۸۸برنامه ششم توسعه نیاز به بازنگری دارد

    1. ظاهرا شما فراموش کردید که ازاد برای خودش سهمیه و ظرفیتی داره و ایثارگر ظرفیت وسهمبه جداگانه… وقتی ازابتدا میگند ۳۰ درصد برای ایثارگران چرا باید این توهم. برای داوطلب ازاد ایجاد بشه که درحقش اجحاف شده؟وقتی مرکز۱۱۰۰ نفر میگیره ازابتدا. داوطلب ازاد باید بدونه ظرفیت مرکز برای ازاد ۸۰۰ نفر نه ۱۱۰۰…پس خواهشاااا فکر کنید بعد حرف بزنید.. و لازم به ذکر که اگر ۷۰ درصد نفراخر نیارند بازم قبول نمیشند پس. چه اجحافی درحق داوطلب ازاد شده؟اتفاقا درحق ایثارگر اجحاف شده.چون اگر سهمیه ۳۰ درصد برای ایثارگر پس چرا باید آزاد مقایسه کنند..

      1. سرکار خانوم با عرض احترام ؛کانون چندین ساله ازمون برگزار میکنه و معمولا میدونه هر سال کمتر از ١٠٠ نفر سهمیه ایثارگر پر میشه و با احتساب این موضوع به فرض برای کانون مرکز ١١٠٠ نفر در نظر میگیرد چراکه هیچ سالی سایقه نداشته حتی یک سوم ظرفیت ایثارگران عزیز پر شه؛بنابراین بنابر روال سابق اراده واقعی کانون بر این بوده که حداقل ١٠٠٠ نفر داوطلب آزاد جذب کنه اما امسال با اجرایی شدن قانون جدید خود کانون هم غافلگیر ممکنه بشه اگه بخواد ٣٣٠ نفر رو جذب کنه و قطعا اگه میدونست چنین اتفاقی قراره بیفته شاید طوری برنامه ریزی میکرد که ١٠٠٠ نفر داوطلب ازاد جذب شه و مثلا طرفیت رو ١٣٠٠ در نظر میگرفت

  11. با سلام ،من رتبه م در کانون و در سهمیه ۱۳ شده با توجه به اینکه ظرفیت کانون ۳۶ نفر است ، به نظر شما امکان قبولی برای من هست یا نه؟؟ میشه خواهش کنم سریع جوابم و بدید. خیلی ممنونم

  12. سلام. من رتبم در سهمیه و کانون ۴۴ شده در استان مازندران. امکان قبولی برای من هست؟

  13. سلام ببخشید من که الان رتبه ی ۲ سهمیه شدم با تراز ۹۳۰۰ با توجه به قانون اخذ وکالت که میگه استفاده از سهمیه ایثارگری مانع پذیرش ایثارگرانی که نمره قبولی سهمیه آزاد رو آوردن نمی باشه
    حالا ممکنه من جزو اازاد قبول بشم چون رتبه ازادم حدودا ۴۰ میشه
    لطفا هر کی میدونه جواب بده

    ماده ۳ – سی درصد (۳۰%) سهمیه مورد نیاز کانون وکلای هر حوزه به ایثارگران (‌رزمندگانی که شش ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه جنگ‌داشته و یا در اسارت دشمن بوده‌اند و یا جانبازان ۲۵% و بالاتر و بستگان درجه اول شهدا و جانبازان ۵۰% به بالا) اختصاص می‌یابد که از بین ایثارگرانی‌که بیشترین نمره را آورده‌اند انتخاب خواهند شد.
    ‌تبصره – استفاده از این سهمیه مانع از پذیرش ایثارگرانی که نمره قبولی سهمیه آزاد را آورده‌اند نمی‌باشد.

  14. با عرض سلام و خسته نباشید رتبه بنده ۲۰۹ از سهمیه آزاد کانون مرکز هستش می خواستم بدونم با توجه به افزایش سهمیه های ایثارگری شانس قبولی در شهر تهران را دارم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا