محمدتقی نقدعلی: طراحی سوالات آزمون وکالت و آموزش کارآموزان به نهادی غیر از کانون‌ها واگذار شود

پایگاه خبری اختبار- محمدتقی نقدعلی خواستار سلب امکان طراحی سوالات آزمون وکالت و آموزش علمی کارآموزان از کانون‌های وکلا شد.

به گزارش اختبار، نقدعلی که اظهارات او درباره نهاد وکالت در سال‌های اخیر بارها حاشیه‌ساز شده در مصاحبه جدیدی با خبرگزاری تسنیم گفت: آزمونی که هر ساله برای سنجش علمی متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت برگزار می‌شود، آزمون وکالت نیست بلکه آزمون حقوق است؛ چون منابع آزمون، دروسی است که داوطلب در دوره کارشناسی حقوق یا فقه حقوق آموخته است.

وی افزود: بنابراین در اجرای سیاست‌های کلی علم و فناوری و سند نقشه جامع علمی کشور مبنی بر استقرار نظام جامع ارزیابی و ساماندهی نظام ارزیابی، اعتبارسنجی و رتبه‌بندی در حوزه‌های علم و فناوری، طراحی سؤالات و برگزاری آزمون کارآموزی وکالت باید به سازمان سنجش آموزش کشور واگذار شود.

کانون‌ها می‌خواند قبول‌شدگان آزمون وکالت را فاقد صلاحیت علمی نشان بدهند

این نماینده مجلس افزود: از سوی دیگر کانون‌های وکلای دادگستری ذینفع هستند و با توجه به مخالفت آنها با قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار که سبب رفع انحصار از بازار خدماتی حقوق شده این شائبه مطرح است که آنها برای اینکه قانون مذکور را غیرکارشناسی جلوه دهند با طراحی سؤالات غیراستاندارد در صدد هستند که تراز نمره داوطلبان را تنزل داده و بدین شیوه قبول‌شدگان را فاقد صلاحیت علمی معرفی کنند.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: لذا ضرورت دارد طراحی سؤالات و برگزاری آزمون به سازمان سنجش آموزش کشور واگذار شود تا با طراحی سؤالات استاندارد با تعرفه دولتی مانع جذب درآمد ٢میلیاردی برای نهاد غیرقانونی اسکودا (اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران) شوند.

وی درباره اقدام سازمان سنجش در انعقاد قرارداد با نهاد غیرقانونی اسکودا گفت: انعقاد قرارداد توسط سازمان سنجش با اسکودا برای برگزاری آزمون وکالت کاملاً غیرقانونی است که در این راستا طرح سؤال از وزیر علوم و وزیر دادگستری تقدیم مجلس شده است و به‌زودی جهت پاسخگویی به مجلس دعوت خواهند شد.

آموزش کارآموزان به نهادی غیر از کانون وکلا واگذار شود

نقدعلی با طرح این ادعا که کانون‌های وکلا در تربیت علمی کارآموزان وکالت ناکارآمد هستند گفت: با توجه به ناکارآمدی کانون‌های وکلا در تربیت و بهبود شرایط علمی کارآموزان وکالت، امور آموزش کارآموزان وکالت می‌بایست به نهاد دیگری که ذینفع نیست واگذار شود چون در این مورد هم شائبه وجود دارد برخی کانون‌های وکلا قبول‌شدگان آزمون کارآموزی وکالت را رقیب خود می‌دانند لذا به‌صورت سطحی به آنان آموزش داده تا بعداً که موفق به دریافت پروانه وکالت پایه یک شدند توانایی لازم جهت مقابله با وکلای باسابقه نداشته باشند.

قوه قضاییه مانع اجرایی شدن دستورالعمل نظامات کانون وکلا شود

نقدعلی در پایان گفت: هنور علت مخالفت برخی مدیران کانون‌های وکلا با وکلای جوان را متوجه نمی‌شوم، مثلاً در آیین‌نامه نظامات کانون وکلای دادگستری عنوان می‌کنند؛ “استفاده از عنوان «مشاور حقوقی» در سربرگ یا تابلو برای وکلایی که سابقه وکالت آنان کمتر از پنج سال است ممنوع می‌باشد.” حال چگونه امکان دارد یک شخص بعد از آنکه در آزمون اختبار قبول و موفق به دریافت پروانه وکالت پایه یک دادگستری شد اجازه مشاوره حقوقی نداشته باشد!

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲۳ دیدگاه ها

  1. با سلام و تشکر فراوان از جناب حجت الاسلام والمسلمین نقدلی و همکاران ایشان که در واقع به صورت فنی و دقیق اشکالات کانون‌های وکلا و نقایص آزمونهای وکالت را مطرح می‌نمایند
    ضمن تشکر از ایشان و هیئت تحقیق و تفحص مجلس محترم تقاضا داریم که این عزیزان ضمن اصلاح مشکلات موجود در کانون‌های وکلا و آزمون وکالت از طریق مجاری قانونی حق اجحاف شده داوطلبان امسال آزمون وکالت را هم پیگیر باشند
    چرا که کانون‌های وکالت با برگزاری آزمون‌های خود به فاصله کمتر از یک ماه باعث شدند تا قبولی‌های مشترک بین این دو کانون بسیار زیاد شده و به نسبت تراز آزمون دوم نیز بالاتر رفت قبولی‌های کمتری داشت فلذا تقاضا داریم که ضمن حذف قبولی‌های کانون وکلا از آزمون مرکز وکلا نگذارند حق بقیه داوطلبان پایمال شود .
    همچنین از ایشان و دوستانشان تقاضا داریم آزمون کانون وکلا سال ۱۴۰۰ که برگزار نشده را طبق قانون تسهیل توسط قوه قضاییه در سال جاری برگزار نمایند

  2. سلام . واقعا باید بر این شیرمرد که بطور منطقی و قانونی در مقابل بعضی انحصار طلبی ها ایستادگی نموده درود فرستاد . امروزه بحث سواد و تجربه وو موارد دیگر بهانه ای از سوی کانون وکلا .بیش نیست
    وقتی مرکز مشاوران ایجاد شد دیدید چه غوغایی کردند که وکالت نباید دولتی باشد الان هم روی قانون‌جدید .
    کسی روی دانش و تجربه و کاربردی وکلا حرفی ندارد بلکه موضوع چیز دیگری است

  3. درود به خودت به وجدانت به شرفت واقعا خیلی بزرگ مردی جناب نقدعلی حضرتعالی صدای گرفته شده حقوقدانان بیکارهستی خداوندتوفیقتان دهد ما که کاری از دستمان نمیاد اما میتونیم این قول را بدیم که درانتخابات بعدی حمایت دلسوزانه میکنیم که انشاالله قطعا رای خواهی اوردنماینده دلسوز وباشرف ومردمی ، مثل شما مجلس محترم نیاز دارد.

  4. اقای نقد علی چرا مغرضانه صحبت می کنید!!!!!!!!!!!! تربیت وکلا به کدام نهاد واگذار بشه؟؟؟؟!!! نهاد بی طرف یعنی کی؟؟؟ پزشک ها یا مهندس شایدم بنگاه دارها؟؟؟ آقای نقدعلی توی ایران کمیت فدای کیفیت شده !!!! به نظر می رسه خودت داری ضمنی اشاره می کنی که کاراموزان وکالت سواد علمی کافی ندارند ولی این موضوع ربطی به کانون وکلا نداره، کار از ریشه ایرا داره اولآ دانشگاهها چیزی یاد دانشحو ندادن… این همه دانشگاههای عریض و طویل در سراسر کشور گسترش دادید که حالا به خاطر کمبود دانشجو هر جوره می خواهند دانشجو را در دانشگاه نگه دارند!!!!! تو خیلی از دانشگاهها با نمره ی ۲ می توان درس پاس کرد…. شما برای ورود به رشته حقوق سخت بگیرید، اعضای هیت علمی قوی و قدر استخدام کنید که دانشجو در طول ترم درس بخونه و خیلی از چیزها در همون دانشگاه یاد دانشجو بدید….. بعدش هم فارع تحصیل شده اصلا نیازی به ازمون نباشه بعد لیسانس بر اساس علاقه و نمره دانشگاه وکیل، قاضی، استاد دانشگاه بشه….. هر کی توانیی داشت فارغ تحصیل بشه هر کی نداشت بره سراغ شغل های دیگه…. اساتید دانشگاه بر اساس استعداد، توانایی فرد دانشجوها را به وکالت، استخدامی، قضاوت راهنمایی کنند….آقای نقدعلی مجلس یازدهم نفس های آخرش می کشه آیا تو این مملکت مشکل فقط کانون وکلا بودند؟؟؟؟؟ ای کاش یه ساماندهی کوچک در وضعیت دانشگاه می کردید. شما با نابود کردن کانون وکلا فقط صورت مسئله را پاک می کنید…

  5. درودخدابرنماینده انقلابی به فکرجوانا وسربلندیه جمهوری اسلامی باعث امیدجوانان جلوی این ناعدالتی وناامیدی جوانان را باقدرت میگیره

  6. مگه میشه؟ کار تخصصی
    اموزش به کدوم نهاد واگذار کنند موسسات خصوصی که از فرد هم پول بگیرن هم مثل اسب کار بکشن؟

  7. درود بر شرفت مرد قهرمان نقدهای علمی خوبی کردید اگه بر طرف بشه جلو فساد وظلم کانون وکلا گرفته خواهد شد

  8. حرف های ایشون کاملا درست است. باید نهاد انحصار طلب کانون وکلا سر جای خودش نشانده شود.

  9. درود به آقای نقد علی نماینده مجلس حرف دل داوطلبان زد و چهره واقعی کانونها را نشان داد.

  10. مانع تراشی های کانون وکلا ادامه داره. با وجود اینکه در قانون اخذ پروانه وکالت گفته شده که داشتن سابقه کیفری موثر مانع اخذ پروانه هست در ماده ۱۰ لایحه ۱۴۰۰ آوردندن که هر جنحه که توسط هیئت مدیره کانون خلاف شان وکالت تشخیص داده بشه مانع اعطای پروانه کارآموزی هست. معیار اینکه چه چیزی خلاف شان وکالت هست هم نامشخصه. بنظر میرسه ابزاری باشه برای رد صلاحیت قبلی ها و سنگ اندازی جلوی قانون تسهیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا