نخبگان رشته‌هایی مثل «حقوق» در آزمون‌های استخدامی شرکت نمی‌کنند

پایگاه خبری اختبار- معاون حقوقی سازمان اداری استخدامی با بیان اینکه نظام اداری در حال خالی شدن از نخبگان است، گفت: در برخی رشته‌ها مثل حقوقی‌ها و آی‌تی‌ها، نخبگان در آزمون‌های استخدامی شرکت نمی‌کنند.

به گزارش اختبار به نقل از ایسنا، مهدی یزدان‌پناه، معاون حقوقی سازمان اداری استخدامی در سی و ششمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها که در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد، گفت: در یک پژوهش مشخص شده که کیفیت نیروی کار بین سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۰ در حوزه صنعت، معدن، آب، برق و گاز، رشد زیادی داشته است. ولی مشخص شده رشد بهره‌وری کل اقتصاد در برنامه ششم توسعه تا پایان ۱۴۰۱، علی‌رغم هدف‌گذاری ۲.۸ درصد به ۴ دهم درصد رسیده است. اگرچه در ظاهر، شاخص کیفیت نیروی کار افزایش یافته ولی بهره‌وری نزولی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه شاهد افزایش دو شاخص تحصیلات هستیم؛ اما الزاماً این افزایش کیفیت، منجر به افزایش بهره‌وری نیروی کار کشور نشده است. گویی حل مسئله در نظام اداری کشور اتفاق نمی‌افتد.

معاون حقوقی سازمان اداری استخدامی با بیان اینکه رضایتمندی افراد از نظام اداری بسیار پایین است، در مورد این مشکل گفت: باید مشخص شود ایراد از کجاست. انگیزه‌ها از دست میرود؟ به خوبی آموزش داده نشده؟ مشاغل ما نیاز به این تحصیلات ندارند؟ کارمندان ما در جای خود قرار نگرفته‌اند؟ یا برای حل مسائل کشور آمورش ندیده‌اند؟

وی اظهار کرد: رضایت‌مندی از دریافت خدمات پایین است و معدل نظام اداری سیزدهم است.

یزدان‌پناه با بیان اینکه نظام اداری در حال خالی شدن از نخبگان است، گفت: در برخی رشته‌ها مثل حقوقی‌ها و آی‌تی‌ها، نخبگان در آزمون‌های استخدامی شرکت نمی‌کنند.

وی با اشاره به برداشته شدن سقف حقوق و مزایا برای اساتید گفت: امسال سقف حقوق ۵۵ میلیون تومان است؛ برای اساتید در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، سقف حقوق را برداشتند. ولی مشخص شده که اهمیت ادراک عدالت است، نه ادراک حقوق و دستمزد. ادراک عدالت در حال از دست رفتن است.

معاون حقوقی سازمان اداری استخدامی گفت: ادراک تبعیض باعث شده نخبگان را در نظام اداری از دست دهیم؛ چرا که آن‌ها عدالت را احساس نمی‌کنند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. الان انتظار دارید طرف رشته سختی مثل حقوق دکتری گرفته باشه بعد بیاد نگهبان زندان بشه؟

  2. مسئولین در خواب تشریف دارند
    وقتی یک نخبه یا حتی یک فرد عادی میتونه توی بازار آزاد و با کار کردن برای خودش درآمد چند برابری از حقوق ناچیز کارمندی کسب کنه چرا باید بیاد کارمند دولت بشه.
    سیستم فشل اداری
    نبود کرامت انسانی
    حقوق های پایین مخصوصا در سطوح کارشناسی
    عدم خدمات مناسب روحی و رفاهی
    و ….
    بزودی کارمندی کلا منسوخ میشه خودتون رو واسش آماده کنید که دیگه برده هایی ب نام کارمند نخواهید داشت.

  3. سلام
    من کارمند صنعت نفت هستم، دولت با اعمال سهمیه بومی در بوسهر و خوزستان نیروهای ضعیفی را وارد کرده که اکثرا تنبل و بیسواد هیتند، سهمیه ها و تبعیض ریشه نظام اداری را خشکانده است، این قانون تبصره د هم هر نیروی شرکتی را فقط اگر پدرش ۹ ماه سرباز باشد، رسمی کرد و ادارات پر از بیسوادان شده است، هم افراد که با آزمون آمده اند بی انگیزه شده اند، هم کمتر از ۲۰ درصد صنعت نفت بدون سهمیه هستند، بیسوادی غوغا کرده، این مملکت اسرائیل و آمریکا نمیتوانند کستش دهند بلکه نظام اداری ضعیف و فرتوت آن در حال متلاشی و سقوط هست، فقط شانس آوردند دلار نفتی کمی سرما نگه داشته، اگه نفت بره برمی گردیم به دوران قاجار ولو بدتر.

  4. دولت برای حفظ نخبگانش چه کرده که انتظار داره نخبگان جدید وارد سیستمش بشن؟

    هنوز روابط و بی‌عدالتی کارمندان نخبه را در حاشیه و انزوا قرار داده و آنها را سرخورده کرده است.

    نخبه‌ اگر نخبه باشد با دیدن این وضعیت نباید هم جذب چنین سیستمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا