راهنمای سامانه صدور تاییدیه تحصیلی وزارت آموزش و پرورش

پایگاه خبری اختبار- برای ثبت نام پذیرفته شدگان دانشگاه های سراسر کشور، استخدام در برخی ارگان های دولتی، ترجمه مدرک تحصیلی و… ارائه تاییدیه تحصیلی الزامی است.

به گزارش اختبار وزارت آموزش و پرورش کشور با طراحی سامانه ای به نشانی emt.medu.ir برای اشخاصی که متقاضی تأییدیه مدارک تحصیلی هستند، اقدام به صدور تاییدیه تحصیلی به صورت الکترونیکی کرده است.

این سامانه به منظور دریافت درخواست های تأییدیه تحصیلی ایجادشده است و کسانی که بنا به درخواست دانشگاه و یا سازمان استعلام گیرنده متقاضی تأییدیه تحصیلی هستند به این سامانه واردشده و درخواست خود را ثبت می نمایند. این درخواست به منطقه صادر کننده مدرک تحصیلی ارسال شده و پس از بررسی و اطمینان از وجود و صحت مدرک گواهی تاییدیه تحصیلی صادر شده و به صورت الکترونیک برای استعلام گیرنده ارسال می شود.

پیش نیازهای ثبت نام:

  • در دست داشتن اقلام اطلاعاتی گواهینامه فارغ التحصیلی
  • داشتن شماره تلفن همراه
  • مشخص بودن دانشگاه و یا سازمان استعلام گیرنده تاییدیه تحصیلی
  • داشتن کارت بانکی و رمز دوم جهت پرداخت الکترونیکی

گام های ثبت درخواست تاییدیه تحصیلی:

  • گام اول: انتخاب نظام و مقطع آموزشی
  • گام دوم: مشخصات هویتی و تحصیلی
  • گام سوم: تائید اطلاعات
  • گام چهارم: درگاه بانکی
  • گام پنجم: دریافت کد پیگیری

گام اول: انتخاب نظام و مقطع آموزشی

نظام آموزشی که در آن فارغ التحصیل شده اید را به شرح زیر انتخاب نمایید.

نظام جدید۳۳۶ متوسطه: نظام آموزشی فعلی است که از خردادماه سال تحصیلی ۸۹-۸۹ دانش آموزان از آن فارغ تحصیل شده اند. در این نظام دانش آموزان پس از قبولی در پایه نهم به دوره دوم متوسطه واردشده و پس از طی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم، در صورت گذراندن کلیه واحدهای درسی رشته مربوطه، گواهینامه دیپلم دوازده ساله دریافت می کنند.

نظام سالی واحدی: نظام آموزشی قبل از نظام فعلی است که از سال ۹۱ اولین گروه دانش آموزان از آن فارغ التحصیل شدند و تا سال ۱۳۸۸ نیز امکان فارغ التحصیلی داشته اند. در نظام سالی واحدی آموزش دروس از مهرماه آغازشده و در خردادماه کارنامه سال صادر می شد. این نظام آموزشی دارای دو دوره نظام سالی واحدی متوسطه: دانش آموزان پس از طی دوره راهنمایی به این نظام آموزشی واردشده و طی سه سال آموزش مدرک دیپلم دریافت می کردند. طول تحصیل از اول ابتدایی تا اخذ دیپلم ۱۱ سال است.

نظام سالی واحدی پیش دانشگاهی: دوره پیش دانشگاهی یک سال است و فقط فارغ التحصیلان دارای مدرک متوسطه که مایل به ادامه تحصیل در دانشگاه بودند در پیش دانشگاهی ثبت نام می کردند.

نظام ترمی واحدی: این نظام آموزشی قبل از نظام سالی واحدی بود و از سال ۹۲ اولین گروه دانش آموزان از آن فارغ التحصیل شدند و تا سال ۱۳۸۱ نیز امکان فارغ التحصیلی داشته اند. در نظام ترمی واحدی، ترم اول از مهر تا دی ماه و ترم دوم از بهمن ماه تا خرداد و ترم تابستان از تیرماه تا شهریور است.. این نظام آموزشی دارای دو دوره تحصیلی است.

نظام سالی ترمی واحدی متوسطه: دانش آموزان پس از طی دوره راهنمایی به این نظام آموزشی واردشده و طی سه سال آموزش مدرک دیپلم دریافت می کردند. طول تحصیل از اول ابتدایی تا اخذ دیپلم ۱۱ سال است.

 نظام سالی واحدی پیش دانشگاهی: دوره پیش دانشگاهی مانند شیوه ترمی است لکن دوره پیش دانشگاهی دو ترم است و فقط فارغ التحصیلان دارای مدرک متوسطه که مایل به ادامه تحصیل در دانشگاه بودند در پیش دانشگاهی ثبت نام می کردند.

نظام چهارساله متوسطه: این نظام آموزشی از سال ۱۳ آغاز شد و از سال ۱۵ اولین گروه از دانش آموزان در آن فارغ التحصیل شدند و تا سال ۹۸ نیز ادامه داشت. این نظام به صورت پایه ای بود و دانش آموزان پس از دوره راهنمایی به دوره متوسطه وارد می شدند. در هرسال باید تمام دروس آن سال را قبول می شدند و اگر تا تابستان موفق به قبولی نمی شدند بایستی آن پایه را تکرار کنند. و پس از قبولی پایه چهارم به دانش آموزان گواهینامه دیپلم ارائه می شد.

 نظام شش ساله متوسطه: این نظام آموزشی از ابتدای آموزش متوسطه در ایران آغاز شد و تا سال ۱۳۱۵ دانش آموزان در آن فارغ التحصیل شدند. این نظام به صورت پایه ای بود و دانش آموزان پس از دوره شش ساله ابتدایی به دوره شش ساله متوسطه وارد می شدند. در هرسال باید تمام دروس آن سال را قبول می شدند و اگر تا تابستان موفق به قبولی نمی شدند بایستی آن پایه را تکرار کنند. و پس از قبولی پایه ششم به دانش آموزان گواهینامه دیپلم ارائه می شد.

  • در نظام سالی واحدی درس ها در طول سال تحصیلی از مهرماه تا خرداد آموزش داده می شود و خردادماه در کارنامه در خرداد نتیجه نهایی درس ها مشخص میشود.
  • نظام ترمی شامل ترم اول از مهرماه تا دی ماه و ترم دوم از بهمن تا خرداد و ترم تابستان از تیرماه تا شهریور است. و پایان هر ترم در کارنامه نتیجه نهایی درس ها مشخص می شود.

پس از انتخاب نظام آموزشی خود کد امنیتی را از تصویر بالای آن ثبت نموده و دکمه «تائید / گام بعدی » را کلیک کنید.

گام دوم: مشخصات هویتی و تحصیلی

مشخصات شناسنامه ای و تحصیلی خود را بر اساس اطلاعات موجود در مدرک تحصیلی خود درج کنید.

دانشگاه یا سازمان استعلام گیرنده خود را انتخاب نمایید.

روی دکمه «ادامه / گام بعدی » کلیک کنید.

گام سوم: تائید اطلاعات

در این مرحله اطلاعات ثبت شده خود را مشاهده می کنید درصورتی که از صحت اطلاعات اطمینان دارید روی دکمه «تائید/گام بعدی» کلیک نمایید. در غیر این صورت با کلیک روی دکمه «قبلی» به مرحله قبل بازگشته و اطلاعات خود را تصحیح و تکمیل کنید.

گام چهارم: درگاه بانکی

در این مرحله به درگاه پرداخت بانکی وارد می شود با استفاده از کارت بانکی خود کارمزد مربوطه را پرداخت نمایید. در صورت تائید پرداخت به مرحله بعدی وارد خواهید شد.

گام پنجم: دریافت کد پیگیری

پس از پرداخت، کلیه اطلاعات واردشده و بانکی همراه با کد پیگیری درخواست تأییدیه تحصیلی ظاهر می شود.

با کلیک روی دکمه «چاپ اطلاعات»، این صفحه را چاپ کرده و نزد خود نگهدارید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا