رئیس مرکز توسعه حل اختلاف: با توجه به تایید بخش‌های اصلی لایحه شوراهای حل اختلاف، امکان استخدام کارکنان فراهم می‌شود

پایگاه خبری اختبار – رئیس مرکز توسعه حل اختلاف از تایید بخش‌های اصلی لایحه شورا‌های حل اختلاف و فراهم شدن امکان استخدام کارکنان شورای حل اختلاف پس از سال‌ها تلاش خبر داد.

به گزارش اختبار به نقل از مهر، حجت الاسلام هادی صادقی در خصوص تایید بخش‌های اصلی لایحه شورا‌های حل اختلاف و فراهم شدن امکان استخدام کارکنان شورا، اظهارکرد: پس از چندین بار تبادل لایحه شورا‌ها بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، در نهایت در تاریخ ۱۴۰۲/۳/۲۴ مسایل اصلی لایحه مورد تایید قرار گرفت و چند ابهام باقیمانده مورد نظر شورای نگهبان نیز در تعامل با مجلس رفع خواهد شد.

دادگاه صلح ایجاد می‌شود

وی با اشاره به مواد جدید لایحه اظهار کرد: بنیاد دادگاه صلح در تشکیلات قضایی کشور نهاده شد تا ضمن تسریع در دادرسی با استفاده از ظرفیت مشارکت مردم، امکان صلح و سازش و عدالت ترمیمی نیز افزایش یابد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه ادامه داد: قوه قضاییه مکلف است ظرف یک سال از لازم الاجرا شدن این لایحه پس از تبدیل آن به قانون، تشکیلات دادگاه صلح را که متشکل از رئیس دادگاه یا دادرس علی البدل است، در تمام حوزه‌های قضایی ایجاد کند.

صلاحیت محاکم صلح

معاون رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: بیش از ۲۲ عنوان کلی حقوقی و همچنین رسیدگی به جرایم مستوجب مجازات‌های درجات ۷ و ۸ و همچنین جرایم غیرعمدی ناشی از تصادفات رانندگی و حوادث ناشی از کار از جمله صلاحیت‌های محاکم صلح است.

استخدام ۱۰ هزار نفر از کارکنان شورای حل اختلاف

حجت الاسلام والمسلمین صادقی در ادامه با قدردانی از تلاش‌های ۲۰ ساله اعضا و کارکنان شورا‌های حل اختلاف سراسر کشور، که همواره برغم وجود کاستی‌ها و سختی در معیشت، یاور دستگاه قضایی بوده و هستند اعلام کرد: در نهایت پس از چند سال پیگیری، مطالبه این قشر زحمت کش به نتیجه رسید و با تایید مقررات ماده ۵ مکرر لایحه شورا‌های حل اختلاف، امکان استخدام حدود ۱۰ هزار نفر از آن‌ها فراهم شد.

اولویت استخدام با کارکنان شورا‌هاست

وی در خصوص اولویت استخدام اعضا و کارکنان شورا نیز بیان کرد: بر اساس مقررات ماده ۵ و تبصره‌های آن، اولویت استخدام با کارکنان شورا‌ها است و این اولویت بر اساس معیار‌هایی مانند «توانمندی، سوابق همکاری، تحصیلات، حسن انجام کار و تخصص» بر اساس آیین نامه‌ای است که به تصویب رئیس قوه قضاییه می‌رسد.

نحوه فعالیت آینده شوراها

صادقی در خصوص نحوه فعالیت آینده شوراها گفت: بر اساس مقررات این لایحه شورا‌های حل اختلاف صرفا به امور سازشی می‌پردازند و دادرسی قضایی تنها با دادگاه‌های صلح است. امیدوارم بتوانیم با همکاری سایر بخش‌های مرتبط در درون و بیرون قوه قضاییه، این تحول بزرگ را به درستی اجرا کنیم و نتیجه آن نیز ایجاد آرامش بیشتر برای مردم و تحقق عدالت و صلح باشد.

عضو شورای عالی قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد تا با توجه به زمان کم باقیمانده از اعتبار قانون فعلی شوراها، اصلاح اندک ابهامات مطرح شده از سوی شورای نگهبان نیز در دستور کار مجلس قرار گیرد.

گفتنی‌ست به موجب بند ن تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف تا پایان شهریور ۱۴۰۲ تمدید شده است.

بیشتر بخوانید:

عدم تایید لایحه شوراهای حل اختلاف در شورای نگهبان/ ایراد بار مالی لایحه رفع شد

جزییات ایجاد «دادگاه صلح» در لایحه شوراهای حل اختلاف

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا